Medlemskap
Danish smørrebrød at a restaurant in Copenhagen.

Kate og Helges heteste tips til storbyferie i København

Paret Kate og Helge reiser aldri til en storby uten å ha gjort grundig research på hva de skal spise eller se når de er på tur. De har syv konkrete tips for hvordan du får de beste opplevelsene. Denne gang i Danmarks hovedstad.

  • – Ja de har ett ledig bord igjen, nærmest roper Kate Kollvangsnes i begeistring til sin ektemann Helge.

  • Det er lørdag, og dørene på den tradisjonsrike og populære restauranten Aamanns 1921 har åpnet til lunsj. Kate og Helge klarte akkurat å få det siste ledige bordet. Men bare på grunn av en rykende fersk avbestilling.

  • – Heldige nå? spør vi paret, mens de setter seg ned, lykkelige og spente.

  • – Ja, denne plassen hadde vi så lyst til å besøke, gliser de begge bredt.

  • – Men det er ikke lett å få bord, da må man være tidlig ute. Og vi tok en sjanse.

  • Det er en sjanse som Kate og Helge ikke angrer på nå.

Klassiske smørbrød med moderne vri i København

Hos Aamanns 1921 møtes du umiddelbart av lyst, moderne design, stor takhøyde, terrazzogulv, lyse materialer og imponerende messinglysekroner. Det vakre rommet har også gamle steinsøyler og kirkelignende buer. I likhet med interiøret i restauranten er smørrebrød og middagsretter tilberedt i moderne stil med tradisjonelle råvarer, på estetisk vis.


Aamanns har alltid vært elsket av københavnere for deres avslappede, men ambisiøse stil. De har også fått anerkjennelse for å redefinere det klassiske smørrebrødet – men alltid med respekt for produktene og smakene.


– Mmmm, sier Helge hviskende til Kate.


Han inntar de første smørbrødet med sild, egg, purreløk og kremet rødbetsalat på toppen av et hjemmebakt rugbrød.


– Det ser så enkelt ut, men smakene passer så godt sammen, fortsetter han.


Classic danish smørrebrød at restaurant in Copenhagen.

Googler alle anbefalinger

De har bestilt flere klassiske smørbrød med både fisk, reker, hønsefrikasse og rødbeter. Lett akkompagnert av håndbrygget øl og snaps fra Aamanns. Her er det lokale råvarer i fokus. Hele veien.


Kate utfordrer smaksløkene sine og nikker samtykkende til mannen sin.


  • – Jeg bruker alltid god tid på research når jeg besøker en by. Jeg googler side opp og side ned. Sjekker ulike anbefalinger og spør også venner og bekjente.

  • – Enten det er et hotell eller en restaurant vi skal besøke. Prøver å finne de gode tipsene som også passer vårt budsjett. avslører Kate.

  • Vi spør Kate om hvorfor dette er så viktig for henne, mens hun smaker på rekene som ligger dandert på et briochebrød med østers og sitronmajones.

  • – Vi ønsker at matopplevelsene våre skal være en del av turen. Når man kommer over slike perler som Aamanns 1921, får man mer valuta for både reisen og oppholdet. Det skaper minner og gode samtaleemner lenge etter at vi har kommet hjem.

Slik finner du de gode stedene i København

Kate har syv gode triks for hvordan man kan gå fram i jungelen av anmeldelser, blogger, reisemagasiner eller sosiale medier for å finne perlene du vil se, smake og oppleve.


1. Planlegging:


Start med å sette av et par timer på kvelden i god tid før dere skal reise. Prat med din kjære om hva dere ønsker å oppleve og spise. Lag deretter en enkel, men konkret liste på noen punkter. Jo tidligere man booker, jo enklere er det å få ønskene innfridd.


2. Research:


Raske tasteklikk på Google åpner en verden av muligheter. Les hva magasiner, reiseportaler eller andre medier skriver om plassen og stedet. Ofte finner du litt av hvert i en reiseartikkel, som kan hjelpe deg med å ta valg, eller finne nye plasser du ikke hadde tenkt på.


3. Undersøk hjemmesidene:


Gå konkret på hjemmesidene til stedet du har på listen din. Ofte har de nok informasjon og bilder til at valget blir lettere å ta. Så reserverer du. De fleste plasser tar ikke betalt for dette, og det er fint å ha noe klart før man reiser til en storby som København.


4. Er det fullt?


Ring direkte eller send mail til stedet eller restauranten og be dem sette deg på en venteliste. Avbestillinger vil forekomme.


5. Spør conciergen på hotellet du bor på:


Hos Strawberry eller andre hotellkjeder kan de hjelpe deg med å ringe, booke eller sjekke ut alternativer. Hotellet er svært interessert i at du får et så bra opphold som mulig.


6. Inspirasjon:


På sosiale medier kan du følge reisebloggere, eller noen som legger ut kule matbilder eller destinasjoner på Instagram eller Facebook. Dette kan gi inspirasjon til valgene du vil ta.


7. Oppsøk stedet direkte:


Det verste du kan få, er et nei, eller som i vårt tilfelle på Aamanns 1921, der var akkurat et ledig bord.


– Prøv å unngå å ta ting på sparket. Ja, du kan være heldig å snuble over et bra sted, men som oftest blir du skuffet. Invester litt tid og research før du reiser, så vil du skape nye og uforglemmelige opplevelser for livet, insisterer Kate.


Følger du disse rådene er Kate og Helge overbevist om at turen kommer til å bli mye bedre.


Nyeste innlegg