Blant storslåtte omgivelser med fjorder, fjell og hvite strender, har Stavanger vokst til å bli et populært turistmål. Tilgjengeligheten på ferske råvarer av ypperste klasse har bidratt til et sterkt tilbud med smakfulle restauranter. Her tipser vi om 5 restauranter og matfestivaler i koselige Stavanger!

Preikestolen
Berömda utflyktsmålet Preikestolen

Som kultur- og matby ligger Stavanger i toppsjiktet. Med sin umiddelbare tilgjengelighet på ferske råvarer og delikatesser, lokker byen til seg matelskere og kokker fra hele verden, og du finner et stort utvalg flotte restauranter her. Bykjernen er relativt kompakt og gjør det enkelt å ta apostlenes hester i bruk mellom severdigheter, shopping og restauranter.


RE-NAA – eksklusivt og prisbeløntSven Erik Renaa er kokk på den prisbelønte og eksklusive restauranten som bærer navnet hans. RE-NAA ligger ved Stavanger Domkirke, og kan skilte med klassiske retter med en moderne vri. Slik speiler restauranten den pulserende vibben du finner i Stavanger. Samtidig legges det utrolig stor vekt på råvarene – her jobber de med ferske kvalitetsråvarer i alle ledd. Skalldyr, fisk, grønnsaker, vilt og sopp – alt finnes i Stavangers omegn og tilberedes på lekreste vis i restauranten. Clarion Collection Hotel Skagen Brygge ligger rett ved brygga i byen – bare noen hundre meter fra restauranten. Med en idyllisk utsikt over havna bor du på et stilfullt hotell som har vunnet priser for arkitekturen.


Gøyalt, godt og tilbakelent på The Social Bar & BistroClarion Hotel Stavanger er et personlig hotell med byens kultur- og fornøyelsesliv innen kort rekkevidde. Hotellets atmosfære er fylt av kunstnerånd, design og personlig imøtekommelse. På hotellet finner du også The Social Bar & Bistro. Her kan du nyte god mat og drikke i en koselig og tilbakelent atmosfære.Tango – ordentlig god mat i harmoniske lokaler


Hvis du er ute etter "rough fine dining", er Tango på Torgterrassen definitivt verdt et besøk. Her får du en fantastisk opplevelse når du er på Vestlandet. Her blir du møtt av en intim atmosfære, og med bare 30 sitteplasser, er dette en opplevelse som alene er verdt turen. Her venter råvarer av ypperste kvalitet, nøye utvalgt av kokkene. Både meny og vinliste endres kontinuerlig. Clarion Collection Hotel Skagen Brygge finner du bare 300 meter unna. Fra hotellet kan du nyte en idyllisk utsikt over havna og den nærliggende gamlebyen i Stavanger – som faktisk er Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse. I tillegg, finner du severdigheter som Preikestolen, Lysefjorden og vakttårnet Valberget innen komfortabel avstand.


Foto: Tango


Sabi Omakase – populær og intim sushi i verdensklasse


På østkanten av byen ligger den svært populære og omtalte restauranten Sabi Omakase. Restauranten er en av Norges mest eksklusive sushirestauranter og den fikk en stjerne i Michelinguiden både i 2017 og i 2018. Kun 10 gjester får plass i restauranten samtidig, noe som betyr at du må bestille bord lang tid i forveien. Sett dere i baren og beundre synet av at Sabi Omakases sushimestere tilbereder byens beste sushi for deg og vennene dine. Comfort Hotel Stavanger har gangavstand til fornøyelser, shopping og kollektivtransport, og er en utmerket base for besøket ditt i byen. Hotellet ligger i den gamle, men godt bevarte delen av Stavanger med bebyggelse fra 1700- og 1800-tallet.


Foto: Sabi Omakase


Gladmat Food Festival – for matelskere fra hele verden


250 000 matelskere og kokker fra hele verden samles i Stavanger i juli hvert år for Norges største matfestival, Gladmat. Hvis du elsker kvalitetsråvarer, tradisjonelle smaker, spennende fusjoner og godt selskap, må du ikke gå glipp av denne firedagersfeiringen av alt som har med mat å gjøre. Nyt både byen og maten, og prøv både internasjonale og lokale smaker. Her er prisene lave og variasjonen stor.


Besökare på Gladmat. Foto: Tord Paulsen