Lund ligger i idylliske Skåne, og er en sjarmerende og livlig by full av kontraster. I Måns Zelmerlöws hjemby finner du et rikt kulturliv, vakker natur og en hel haug med studenter fra hele verden. Den historiske byen, som er en av Sveriges eldste byer, har også et rikholdig utvalg smakfulle restauranter. Her tipser vi om 5 restauranter du må få med deg i spennende Lund!

Lund om sommeren
Gå langs de vakre brosteinsgatene og de fargerike, sjarmerende husene som er karakteristiske for Lund.

Lund er en by med lang og spennende historie – den sydvestskånske byen ble grunnlagt allerede i år 990. Blant brostein og gamle bindingsverk finner du bykjernen fra middelalderen i skjønn harmoni med moderne bygninger, studenter og innovasjonsmiljøer. Lund ligger strategisk til, med nærhet til jernbane, motorvei og store byer som Malmö og København. Den koselige bykjernen er lett å navigere, og den tilbyr både shopping og kultur, og flere ordentlig gode restauranter – faktum er at byen har hele ni restauranter som har blitt White Guide-nominert i 2018.


Lundagård og Universitetshuset ligger midt i hjertet av Lund.


På benkene utenfor Lunds Domkirke samles soltørste lundabor.


Vegetarisk og vegansk på Govindas


Vegetarisk og vegansk mat er en trend som har kommet for å bli, og mange restauranter både forbedrer og utvider vegetartilbudet sitt. På den indiske lunchrestauranten Govindas har de spesialisert seg på både vegetarisk og vegansk mat, og de tilbyr en fargerik og variert meny. Hit valfarter mange av Lunds studenter for den gode, næringsrike og prisgunstige maten. Govindas finner du på Bredgatan 28.


Det beste fra Italia på V.E.S.P.A


Antipasto, salami, insalatona, vin, pasta, pizza, gelato – noen ganger er det bare italiensk mat som gjelder! I Lund er restauranten V.E.S.P.A en populær restaurant for den som er på jakt etter italienske smaker. Her kan du både bestille bord og få med deg take-away. V.E.S.P.A ligger på Karl XI gata 1, ikke langt fra Clemenstorget.


Mat & Destillat – prisbelønnet premiumrestaurant i hjertet av Lund


På Kyrkogatan 17, på historisk mark i hjertet av Lund, finner du den populære premiumrestauranten Mat & Destillat.  Mat & Destillat kombinerer nytt og gammelt og gjør det med høy kvalitet – et bevis på dette er restaurantens plass i berømte White Guide, som tester og presenterer Sveriges beste restauranter hvert år. Det eksperimentelle og innovative kjøkkenet lager retter med nyskapende teknikker, men uten å gjøre det overkomplisert.


På Mat & Destillat serveres klassiske retter med nyskapende teknikker. Foto: Mat & Destillat


Restauranten ligger i vakre lokaler på Kyrkogatan 17. Foto: Mat & Destillat


Foto: Mat & Destillat


Parisisk stemning på populære Klostergatans Vin & Delikatess


Leter du etter klassisk fransk/svensk bistromat med høy standard, bør du rette blikket mot populære Klostergatans Vin & Delikatess. Her får du muligheten til å kose deg med skikkelig god mat, lagd uten noen snarveier og med respekt for råvarene, og det hele i ordentlig koselige lokaler. Restaurantens flotte lokaler på Klostergatan 3, i nærheten av Lunds domkirke som besøkes av 700 000 mennesker i året, lokker virkelig til en gastronomisk opplevelse. Uansett om du er ute etter en smakfull lunch eller en romantisk middag – Klostergatans Vin & Delikatess har noe for selv den mest kresne av oss. Med sjakkrutete steingulv, inspirerende betjening og en vidunderlig parisisk bistro-stemning, har restauranten vokst til å bli en populær bydelskro for både lundabor og turister.


Foto: Calle Henrickson


Foto: Calle Henrickson


Prisgunstig og avslappet på VED


Lund er en studentby som kan skilte med et stort utvalg av både pulserende barer og ordentlig gode restauranter. På Mårtenstorget i sentrum av Lund finner du mange butikker, marked og restauranter. Fra kjøkkenet på VED, midt på torget, serveres en moderne og rustikk meny i form av småretter og vedovnsstekt pizza. Restauranten jobber med sesongbetonte og lokalproduserte råvarer så langt det går. Et utmerket valg for deg som er ute etter en familievennlig eller prisgunstig restaurant med stort utvalg og avslappet atmosfære. Den store uteserveringen er åpen mellom april og oktober og gjør et besøk på restauranten enda bedre.


M.E.A.T. – moderne steakhouse i uformelle lokaler


Interessen for hamburgeren har fått et skikkelig oppsving i senere år. På M.E.A.T. kombineres inspirasjon og smaker fra både det amerikanske og det asiatiske kjøkken i skikkelig god mat. Restaurantens hamburgere har blant annet blitt kåret til en av Sveriges beste av restaurantguiden White Guide. I fine og uformelle lokaler på Kattesund 8 A kan du nyte et moderne måltid sammen med vennene dine uten å måtte tømme lommeboka. På M.E.A.T. står kjøttet og kullgrillen i fokus, og her får du høy kvalitet kombinert med en personlig og avslappet stemning.


Foto: Calle Henrickson


Foto: Calle Henrickson


Foto: Calle Henrickson


Ihsiri – Lunds beste thairestaurant


Det thailandske kjøkken har virkelig etablert seg som et fast innslag på restaurantkartet i byer over hele verden, og i Lund er Ishiri det selvsagte valget når du blir fysen på thaimat. Ishiri er en moderne thairestaurant som serverer mat med inspirasjon fra det asiatiske kjøkken. Denne populære restauranten finner du i tradisjonsrike skånske lokaler på Bytaregatan 14, ikke langt fra hverken sentralstasjonen eller Lundagård.