Akkurat som i alle andre byer er maten og restaurantutvalget viktig i Linköping, men av og til kan det være vanskelig å vite hvor man skal gå. Derfor har vi samlet 9 av Linköpings beste restauranter med inspirasjon fra alle verdenshjørner!

dinner, pasta, burgers, pizza, shrimps, family, restaurant
Nyt den gode maten med inspirasjon fra det italienske kjøkken på 1854. Foto: 1854

Stångs Magasin – en klassiker du ikke kan gå glipp av


Södra Stånggatan 1


Restaurant Stångs Magasin i Linköping - exteriörStångs Magasin kan friste med mer enn bare utsøkt mat; det ligger også i fantastisk vakre omgivelser. Foto: Stångs Magasin


Stångs Magasin, som ligger på bredden av elva Stångån, er en klassiker. Restauranten er KRAV-sertifisert (den svenske versjonen av Ø-merket) og jobber med lokale, økologiske råvarer. Kjøkkenet har fokus på svenske smaker og baserer menyene på sesongens råvarer.


I sommerhalvåret er restaurantens uteservering åpen. Der kan du kose deg med god drikke i godt selskap mens du skuer ut over det skimrende vannet i Stångån.


Ved juletider serverer Stångs Magasin et ordentlig godt og bugnende julebord. Sørg for å bestille bord i god tid – de blir fullbooket raskt!


Çok Najs – Skikkelig god dönerkebab


Platensgatan 3


Döner sign at Cok Najs resturant, LinköpingÇok Najs – et perfekt sted for mat og henging. Foto: Çok Najs


Döner kebab, table overview at Cok Najs resturant, LinköpingSausene, brødene, grønnsakene, kjøttet, potetene. Trenger du virkelig flere grunner til hvorfor du bør dra hit? Foto: Çok Najs


Du finner ikke bedre dönerkebab i Linköping enn på Çok Najs. Restaurantens visjon er å skape et fristed der man kan henge med venner, drikke drinker og spise ordentlig god mat.


Du kan velge om du vil ha kebaben i brød eller på tallerken, og om du vil ha kjøtt eller vegetar. Hvis dere er flere som vil dele på maten er dette også mulig – da får dere nybakt brød, sauser, tilbehør og eget valg av protein.


Ros Restaurant – en unik perle


Klostergatan 54B


Ros er en liten og mindre kjent perle med romantisk interiør – perfekt for mindre grupper eller når du skal invitere på date. Her serverer de europeisk mat som gresk salat, tapas, pasta, fisk- og skalldyr. De som finner frem hit faller for både maten og atmosfæren.


Fortsett daten på koselige Quality Hotel™ Ekoxen, som ligger bare noen få kvartaler unna.


Beer & Burger – fantastiske retter fra grillen


Storgatan 76


Beer & Burger, Clarion Collection Hotel Slottsparken, LinköpingSom navnet antyder, er det selvsagt burgerne som er trekkplasteret her – veggis, kjøtt, fisk. You name it.


Clarion Collection Hotel Slottsparken, Linköping - Beer & Burger, tablesKoselige lokaler som passer til både store og små grupper.


På sentrumsnære Clarion Collection® Hotel Slottsparken finner du restauranten Beer & Burger. Her serveres deilige hamburgere, grillretter, salater, milkshakes og selvsagt et stort utvalg forskjellige ølslag. Lokalt produserte råvarer er viktig på Beer & Burger.


Hvis du sjekker inn på hotellet, får du Tonight’s Special på Beer & burger inkludert i prisen. I tillegg får du nyte hotellets fantastiske frokostbuffé og Afternoon Sweets.


Yogi – ekte indisk mat


Platensgatan 5


Hos Yogi finner du fargerike, velduftende retter med inspirasjon fra Nord-India. Hit bør du dra når du vil nyte indisk mat av ypperste kvalitet i en atmosfære som transporterer deg rett til den fjerne Østen.


Tips: Prøv Kylling Tikka Sizzler eller vegetarretten Thalin. Og glem for all del ikke å bestille naan-brød!


Zanas Restaurant – Linköpings beste pizza


Sparregatan 5


Zanas er en familievennlig restaurant, men også et supert sted å spise knallgod pizza på med vennegjengen. På kjøkkenet er det ferske ingredienser som gjelder, og de bytter meny tre ganger i året for å utfordre seg selv til å komme på nye smakskombinasjoner.


Pizzabaker og kokk Zana Aziz har vunnet priser for sine fantastiske pizzaer og er anerkjent for sin evne til nytenkning.


På Zanas serverer de riktignok ikke bare pizza – her finner du også andre retter fra middelhavskjøkkenet.


De Klomp – svensk kjøkken med stort ølsortiment


Sankt Larsgatan 13


Middag på De Klomp, LinköpingDe Klomp i Linköping passer både for ølhunder og de som elsker mat. Foto: De Klomp


Gryta på De Klomp, LinköpingPå De Klomp i Linköping lager de all maten fra bunnen av med lokalt produserte råvarer. Foto: De Klomp


Er du sulten og en real ølhund i tillegg? Da er De Klomp stedet for deg.
De Klomp henter inspirasjon fra det svenske kjøkken, og henter råvarene sine fra svenske og östergötlandske gårder. Det store ølsortimentet, derimot, kommer fra forskjellige steder over hele verden. Et populært sted blant lokalbefolkningen.


Ammos Creperi & Drinks – crêpes med eventyrlig fyll


Platensgatan 3


Ammos Creperi & Drinks har et stort utvalg av nettopp crêpes. Fyllutvalget omfatter alt fra oksebringe, västerbottenost, laks og feta til prosciutto, sjampinjong, gorgonzola og mye mer. Selvsagt får du også dessertcrêpes med sjokolade og banan eller honning og valnøtter. Her finner du noe for enhver, uansett smaksløker, kosthold eller allergier. Du går ikke sulten herfra!


1854 – autentisk italiensk mat med svensk historie


Stora Torget 1


Chef making pasta at restaurant 1854, Linköping1854's pastaretter er en storfavoritt. Foto: 1854


En vårnatt i 1854 begikk den forhenværende korporalen Nils Strid og hans to kompanjonger ett av verdenshistoriens største bankran i kjelleren på Östgötha Bank på Stora Torget i Linköping – i nøyaktig samme bygning som restauranten nå ligger i. Derav navnet 1854.


Hvis det hadde vært ulovlig å servere god mat, ville 1854 uten tvil havnet på kant med loven og møtt samme skjebne som Nils Strid. Til tross for den svenske bakgrunnen henter kjøkkenet sin inspirasjon fra Italia. Her finner du italienske klassikere som carbonara, risotto, kjøttboller, carpaccio og mange vegetariske alternativ.


Så, hva skjedde med Nils? Nja, hverken han eller kompanjongene hans var spesielt diskré når det gjaldt deres nyvunnede rikdom. Dermed var det lett for politiet å ta de tre gjerningsmennene. Nils ble dømt til piskeslag og til å leve ut sine dager i eksil i Amerika.


BONUS – Bosses Glassbar


Platensgatan 3


Linköping: Bosses GlassbarFoto: Emelie Westerholm


Hvis du er i Linköping om sommeren er du simpelthen nødt til å stikke innom linköpingsfavoritten Bosses Glassbar. Den ligger midt i sentrum av Linköping, og bare en kort spasertur unna våre hotell Clarion Collection® Hotel Slottsparken og Quality Hotel™ Ekoxen. Her får du iskrem i alle smaksvarianter du kan forestille deg.


Isbaren er så populær at folk står i kø for å få byens beste is – perfekt etter en visitt på et av restauranttipsene.