Tror du at en tur til Arktis automatisk innebærer et smalt utvalg av frysetørket mat? Gjett om igjen! Longyearbyen på Svalbard har flere fine restauranter og Champagne- og vinkjellere du bør oppleve.

Kokkene forbereder middag på Funken Lodge.
Middagsforberedelser pågår på Funktionærmessen Restaurant på hotellet Funken Lodge på Svalbard.

Kongekrabbe og rein er spesialiteter på Funktionærmessen Restaurant


Funktionærmessen RestaurantFunken Lodge er vel verdt et besøk - eller tre! Med sitt internasjonale kjøkken og de aller beste ingrediensene, tilbyr restauranten en middagsopplevelse ulik noe annet i Longyearbyen. Menyen inneholder blant annet bugnende retter til å dele, som nytes av alle i selskapet.


Seafood dining taste menu at Funktionærmessen Restaurant Funken Lodge Kongekrabben er en av rettene som du ikke bør gå glipp av på Funktionærmessen Restaurant.


Kulinariske høydepunkter er blant annet kongekrabbe fra Finnmark, lufttørket kjøtt og rein fra lokalområdet. Grillen er en grunnleggende del av matlagingen og resultatet er magisk. Kombinert med en vidunderlig panoramautsikt over byen, Longyear-isbreen og Hiorthberget kan du se fram til en uforglemmelig middagsopplevelse.


Champagnesmaking 78 grader nord


Svalbard har alltid hatt spesielle alkohollager, og på midten av 1900-tallet fikk gruvearbeiderne og administrasjonspersonalet hente ut alkoholkvoten sin fra kjelleren på Funken Lodge. I dag er denne kjelleren gjort om til en herlig Champagnekjeller. Kom på Champagnesmaking i et autentisk og historisk miljø. Her finner du til og med årgangsflasker til å åpne og drikke med den andakt de fortjener.


Champagne tasting people at Funken Lodge Å smake Champagne i det gamle utsalgsrommet er en helt spesiell opplevelse.


Asian fusion er mer populært enn man tror


Longyearbyen er en multikulturell by, med 2 200 innbyggere fra over 50 forskjellige nasjoner. Mange kommer fra Thailand, noe som har resultert i en rekke fantastiske asiatiske restauranter. I februar 2019 gjenåpnet for eksempel hotellrestauranten på Radisson Blu Polar Hotel som en asiatisk fusionbar, noe som både lokalbefolkningen og turister hadde sett fram til i lang tid.


Rustikke hamburgere og mettende måltider med utsikt


Om du spør to forskjellige personer hva de vil ha til middag, får du vanligvis to forskjellige svar. Og Longyearbyen kan mette de fleste mager. Om du er en av de som etter en lang dags utforskning av Arktis på snøscooter gjerne stilner sulten med en saftig hamburger, kan vi anbefale The Coal Miner's Bar & Grill. Med beliggenhet rett ved foten av Longyearisbreen tilbyr restauranten en avslappende atmosfære, behagelige stoler og en fantastisk utsikt over villmarken. Kokkene tilbereder maten på kullgrill, og restaurantens burgermeny gir hvem som helst vann i munnen. I tillegg til burgere, serveres det også vegetarretter og fisk.


Dog sled at Svalbard Det er lett å bli sulten etter en begivenhetsrik dag i villmarken.
Les mer og book ditt opphold i Longyearbyen her.