Medlemskap

De seks beste bakeriene i København

Her finner du det ferskeste surdeigsbrødet, de nydeligste kakene og den deilige, minimalistiske danske stilen. Baker Gonzalo Guarda gir deg lista over bakeriene i København du må besøke.

  • Det pågår en liten revolusjon i København. Et bakeriopprør...

  • Surdeigsbrødet, som er laget av en blanding av vann som er gjæret med villgjær og bakterier, inntar så å si alle bakerier – med stor suksess.

  • Og bak disken i de deiligste bakeriene hvor du kan kjøpe rykende ferskt brød, står bakere fra verdens storbyer – fra San Francisco til Buenos Aires.

  • Københavns beste surdeigsbrød?

  • Villa Copenhagen har tatt danskenes og turistenes ønske om surdeigsbrød seriøst, og åpnet eget bakeri, RUG Bakery. Her er Gonzalo Guarda head baker, og hva er han ekspert på?

  • Surdeigsbrød, selvsagt. Men slapp helt av, du får selvsagt fortsatt tak i dansk søtbakst som wienerbrød, smørkake og kanelboller i storbyen.

Her er seks bakerier i København du må teste ut, ifølge head baker Gonzalo

1. Apotek 57


Adresse: Fredericiagade 57


Her får du tak i herlige boller, velg sesamvarianten. Baksten er vakkert karamellisert, sprø på utsiden og myk og luftig på innsiden – med det mest smakfulle og salte smøret… Til å dø for, sier Gonzalo.


2. Lille Bakery


Adresse: Refshalevej 213A


– God lunsj med en fantastisk atmosfære, mener Gonzalo.


Og det er nettopp atmosfære og god service dette lille bakeriet er kjent for. I tillegg til et bredt utvalg av kaker, bakverk og sandwicher, laget med naturlige ingredienser og uten tilsetningsstoffer.


3. Hart Bageri


Adresse: Gl. Kongevej 109


Hart Bageri er ikke Gonzalos personlige tips, men likevel et anerkjent sted som må nevnes. Bakeriet ble åpnet av den amerikanske kokken Richard Hart, som var sjefsbaker ved Tartine Bakery i San Francisco, California. Han har gjort suksess med bruken av tradisjonelle metoder og naturlige ingredienser. I København er det surdeigsbrød, kaker og bakverk av høy kvalitet som gjelder.


Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

4. Seks Bakery & Eatery


Adresse: Krystalgade 6


– Her jobber de vennligste folkene, du må besøke stedet og spise lunsj. Stor variasjon på utvalget, sier Gonzalo.


Kaféen er kjent for sin trendy og stilfulle innredning, og bruk av naturlige og økologiske ingredienser.


5. Juno the Bakery


Adresse: Århusgade 48


– Smakfull og vakker bakst, med et utrolig høyt nivå på baksten, sier Gonzalo.


Kaféen er trendy, og også her er de best kjent for sitt surdeigsbrød. Bakgrunnen er at tidligere Noma-kokk Emil Glaser savnet gode kanelboller i bakeriene i København. Dette var baksten han vokste opp med i Sverige. Derfor var han fast bestemt på at kanelboller skulle ligge i disken på Juno the Bakery da stedet åpnet i 2017.


6. RUG Bakery


Adresse: Centralpostbygningen


Ydmykt nok tipset ikke Gonzalo om sitt eget bakeri, RUG BakeryVilla Copenhagen. Men det må selvsagt med. Stedet er blitt et populært surdeigsbakeri og kafé som serverer et bredt utvalg av brød, bakverk og kaker, samt kaffe og te. Bakeriet er kjent for sine autentiske surdeigsbakingsteknikker og bruk av naturlige og økologiske ingredienser, samt deres trendy og minimalistiske innredning.


Og ikke minst, det ligger i et av Københavns kuleste hoteller, Villa Copenhagen. Her sjekker du inn for nydelig bakst, en god natts søvn og et bad i det oppvarmede svømmebassenget på taket!

Freshly baked cinamon rolls and croissants at bakery in Copenhagen.Guy smelling a freshly baked bread at a bakery.

Nyeste innlegg