Bærekraft
Mat og drikke
Hos Strawberry mener vi at god mat skal være både digg og meningsfull. Derfor jobber vi hver dag med å fylle tallerkenen din med bærekraftige opplevelser, fra den rykende ferske morgenkaffen på sengen til den siste søte dessertbiten på en av våre restauranter. Nam!
Ansvar står på menyen
Vårt kjøkken drives av et løfte om bærekraft, og for oss handler det om å servere mat du kan nyte med god samvittighet. Derfor vil vi ha mer frukt og grønt på menyene, redusere matsvinn og fremme rettferdighet for alle som produserer maten vår. Mat er et av områdene i vår verdikjede med høyest klimaavtrykk, og vi vet av erfaring at vi kan bidra til å gjøre store forskjeller selv med små tiltak. Vi har gjort mye, men det er alltid Room for Change.
Vi jakter de beste leverandørene
Som en av Nordens største aktører innen servering, tar vi vårt ansvar på strak arm. Derfor har vi strenge etiske retningslinjer som gjelder for alle leverandører, og dekker grunnleggende krav til menneskerettigheter, arbeiderrettigheter og miljøvern. Vi er svært stolte av samarbeidspartnerne vi har, har vår egen rødliste for produkter vi unngår og en blåliste for produkter som skal være sertifisert. Sånn for å nevne noe.
Dette får du alltid
Tiltak mot matsvinn
Flere hotell serverer lunsj som delvis buffet. Buffetsalat, varmrett på tallerken – mindre matsvinn.
Økologisk mat
Våre hoteller tilbyr både økologisk og lokalt produsert mat i sortementet.
Kaffe
All kaffe på våre hoteller er økologisk produsert og Fairtrade-merket.
Sertifisert palmeolje
Et av våre hoteller ble helt palmeoljefritt i 2012. I dag tillater vi kun sertifisert palmeolje.
Bærekraftig mat
Vi har en rødliste over kjøtt- og fiskeprodukter som unngås helt.
En ekstra god start
Starte dagen med en deilig frokost? Ja takk! Siden 2008 har du kunnet fråtse i økologiske alternativer på alle våre frokostbuffeter. Vi har alt fra Fairtrade-merket og økologisk kaffe til et bredt utvalg av frukt, grønnsaker, te, melk og minst ett økologisk brød på hver buffet. En smakfull start på dagen, for deg og planeten!
Bærekraftig mat
Sulten? Vi har, med god hjelp fra WWFs sjømatguide, laget vår egen rødliste – et kompass for å finne de beste og mest bærekraftige råvarene. Rødlisten gir en oversikt over råvarene vi unngår, og alle våre hoteller må følge denne listen.
Målet er å sørge for at vi serverer deg enda bedre råvarer, og unngår utrydningstruede arter eller unødvendig skade på miljøet. Vi samarbeider også med en rekke lokale, fantastiske leverandører. For oss er god smak uløselig knyttet til et rent samhold.
Redusere matsvinn
Visste du at en liten endring kan gjøre en stor forskjell? På våre frokostbuffeter har vi et enkelt, men genialt grep: Litt mindre tallerkener. I tillegg har vi gjennomført et forskningsprosjekt som viser at positiv kommunikasjon om å spise opp maten på tallerkenen har stor effekt. Sammen har disse tiltakene redusert matsvinnet på frokostene med hele 20 prosent. Smart, ikke sant?
Alle hotellene våre veier og måler sitt matsvinn daglig og jobber målrettet med ulike tiltak – med målet om å ikke kaste noe. Tiltakene er ikke bare ressurseffektive og klimavennlige, de inspirerer også kokkene til å lage nye retter av det som ellers ville blitt kastet.
En varm kopp med god samvittighet
Dagen starter alltid best med en rykende varm kopp kaffe. Enda bedre er det at kaffen på alle våre hoteller er økologisk og Fairtrade-merket! Kaffe er nemlig et av produktene hvor det betyr ekstra mye for oss å velge dobbeltsertifisert - fordi det sikrer biologisk mangfold og arbeidernes rettigheter med tryggere arbeidsvilkår og et økonomisk sikkerhetsnett. Dette gjør at du kan nyte kaffekoppen med ekstra god samvittighet.
Samarbeid med EAT
EAT er en av de viktigste globale aktørene som kobler helse og miljøutfordringer med mat, og setter bærekraftig mat på den globale agendaen. Organisasjonens historie startet i 2013, da et initiativ fra Strawberry vokste fra et internt prosjekt til å bli den frittstående organisasjonen den er i dag. Nå, over ti år senere, er Strawberry fremdeles EATs største næringslivspartner og stolt samarbeidspartner.
Visjonen til EAT er: "Å endre den globale matproduksjonen slik at jorda kan fø ni milliarder, sunne mennesker innen år 2050".

Stolt som en høne
Vi samarbeider med European Chicken Commitment (ECC) som en del av vårt arbeid for bedre dyrevelferd. Målet vårt er å drive utviklingen av mer ECC-kylling på markedet, og så tidlig som mulig sørge for at 100% av all maten vi serverer som inneholder kylling, er i tråd med ECC. Vi vil jobbe tett med våre leverandører for å sikre at vi når våre planer, så vi kan sørge for bedre dyrevelferd for kyllingen vi serverer våre gjester.
Klimapåvirkning
Som en av Nordens største aktører innen mat og drikke, har våre valg stor betydning, og vi ønsker å lede gjestene våre i en mer bærekraftig retning. Vi fokuserer på å øke andelen frukt, grønnsaker og plantebaserte alternativer, redusere rødt kjøtt, og unngå miljøskadelige råvarer – alt dette uten at det går på kompromiss med smaken.
Ett av våre mest sentrale bærekraftsmål innen mat og drikke er å få 50 % lavere klimaavtrykk fra maten og drikken vi serverer på våre hoteller og restauranter. Vi driver dette området kontinuerlig fremover gjennom innovasjonsprosjekter med partnere og leverandører, og tester ut fremtidens matløsninger.
Plantebasert smør
Fortvil ikke – gjester hos Strawberry vil fortsatt få servert vanlig smør på hotellene i Norden. Nå bruker vi imidlertid plantebaserte alternativer til smør som standardvalget til steking og frokostbuffeter på alle hotell i Sverige og Finland. Samtidig kommer klassisk smør til å være tilgjengelig både for matlaging og gjester. Dersom det står “smørstekte grønnsaker” i menyen, vil det være grønnsaker stekt i ekte meierismør.
I Finland og Sverige bruker vi Eleplant, et finskutviklet alternativ til smør. I Norge har vi utviklet et klimavennlig smøralternativ sammen med Mills AS som ble lansert i 2023. Mills No1 Normalsaltet er en blanding av klaret smør, rapsolje og kjernemelk som reduserer CO2-avtrykket med mer enn 40 prosent.
Kulinariske opplevelser med stjernekokk
Velkommen til et fantastisk, nytt matkonsept i Norden! Den prisbelønte stjernekokken Frida Ronge inviterer sammen med utvalgte gjestekokker, artister og kreative sjeler til unike opplevelser der bærekraft og fellesskap står i sentrum. Med sesongbaserte nordiske og bærekraftige råvarer, nye smaker og innovative teknikker, skaper Frida opplevelser som er like varme som de er smakfulle.
La deg inspirere
Selvdyrket mat rett fra taket
Det stemmer! Hos Clarion Hotel® Post får du grønnsaker og urter dyrket på taket.
Copenhagen's trendiest bakeries
The ultimate guide to the places not to be missed when you visit Copenhagen.
Utforsk våre populære middagspakker
Spis, sov og nyt! Oppdag alt vi tilbyr innenfor gastronomiens verden.