Vinteren er her og julen står for døren. I sentrum av Stockholm og utenfor bykjernen finnes flere velbesøkte julemarkeder som har tatt vare på Sveriges tradisjonelle julefeiring med alt som hører til.

christmas-market-sigtuna-lucia.jpg
Julemarked på Sigtuna / Foto: Sigtuna

Julen handler først og fremst om fellesskap, å være sammen med dine nære og kjære. Men, hva gjør det med litt gløgg eller pepperkaker som nytes i godt selskap? Vi har samlet noen av våre favoritt-julemarkeder som varmer opp i vinterkulden og inviterer til herlig julestemning. Besøk et slott og kjenn på den rike atmosfæren, eller spasér i gatene og torgene i byen fylt av lys mens du hører på lystige stemmer som høytidelig synger julen inn. Gjør besøket ditt i Stockholm komplett med en herlig overnatting på ett av våre hotell i sentrum eller rett utenfor.

1. Tradisjonsrikt julemarked på Skansen

Når: 24. november - 17. desember 2023
Hvor: Skansen, Stockholm

Gjennom fire helger i adventstiden inviterer Skansen til sitt stemningsfulle julemarked, en tradisjon siden tidlig 1900-tallet. På markedet finnes over 70 ulike boder som selger kvalitetsprodukter og gaveartikler i tillegg til boder som selger tradisjonelle kjøttboller, viltburgere og enda mer godt. Den gamle bydelen byr på historiske reiser om svenske juletradisjoner, gang rundt juletreet, juleverksted, en mulighet for de minste å hilse på dyrene og smake på klassiske julegodter.

Nærliggende hoteller: Clarion Collection® Hotel Tapto og Clarion Collection® Hotel Wellington

Foto: Pernille Tofte

2. Gamla stans julemarked

Når: 25. november – 23. desember 2023
Hvor: Stortorget, Stockholm

Stortorgets julemarked i Gamla stan er Sveriges eldste julemarked. Her finnes 41 boder som selger alt fra karameller, oster, julepølser til smijern, keramikk og mye mer! Like ved markedet ligger praktfulle Storkyrkan som også er vel verdt et besøk. Kom og kjenn på den historiske julestemningen i Gamla stan med en varmende kopp gløgg og pepperkaker!

Nærliggende hoteller: Hobo og At Six

Foto: Henrik Trygg

3. Julemarked på Sigtuna

Når: 26. november - 17. desember 2023
Hvor: Stora gatan, Stora torget och Lilla torget i Sigtuna stad

Kom i julestemning med et besøk på Sigtunas tradisjonelle julemarked som avholdes fire søndager før jul. Når julen nærmer seg fylles Sigtunas gater og torg med adventsstemning fra gamle dager. Her finnes det noe til hele familien! Handelsplassen på torget tilbyr alle klassiske julevarer som kan ønskes seg til julematbordet. Dans med hele familien og gå rundt juletreet, bli med på Lucia-feiringen, eller ønsk deg noe fint av julenissen.

Nærliggende hotell: Quality Hotel™ Arlanda XPO

Foto: Sigtuna

4. Julemarked på Steninge slott

Når: 11. november – 23. desember 2023 Hvor: Steninge Slottsgalleria, Stenladugården, Märsta

I Sigtuna finnes også Steninge slott som arrangerer et 1500 kvm tradisjonsrikt julemarked. Kom inn i varmen, nyt god mat og annet julegodt. Her får du tak i vakkert håndverk som kan gis bort som julegaver, lokalprodusert og kortreist mat til julemåltidene og julepynt og flotte dekorasjoner til hjemmet ditt.

Nærliggende hotell: Quality Hotel™ Arlanda XPO

Foto: Anneli Lindh

Foto: Anneli Lindh

5. Julemat og drikke på markedet i Täby Park

Når: 2. desember 2023
Hvor: Galoppvägen 1, Täby

Julemusikk brer seg over julemarkedet som arrangeres på den gamle travbanen som nå har blitt omgjort til en spennende ny bydel. I desember spres det juleglede med fokus på mat og drikke og andre godsaker som hører julen med. Håndverk, juletrær og selvsalgt gløgg, er bare noe av det som selges.

Nærliggende hotell: Quality Hotel™ Friends og Comfort Hotel® Solna

6. Julemarked på Taxinge slott

Når: 17.-19. & 23.–26. november 2023
Hvor: Taxinge Slott Näsby 52, Nykvarn

Knapt seks mil utenfor sentrale Stockholm ligger Taxinge slott og julemarkedet hvor over 100 av landets beste håndverkere er samlet. Her har du muligheten til å krysse av flere navn på gavelisten din på en og samme dag mens du går langs julemarkedet og ser alle de fantastiske håndlagde varene. Prøvesmak og kjøp deilige svenske delikatesser laget av slottets egne mathåndverkere. At slottet kalles for “kakeslottet” er ikke tilfeldig, for på julemarkedet dekkes det opp til Sveriges største kakebord, alle hjemmelagde og velsmakende.

Nærliggende hotell: Quality Hotel™ Park Södertälje

Foto: Taxinge slott

7. Julemarked på Siggesta gård

Når: 9.-10. desember 2023
Hvor: Siggesta gård, Värmdö

Omtrent fire mil utenfor Stockholms city i Stockholms skjærgård, ligger Siggesta gård, som arrangerer julemarked i Siggesta losjen. Den andre helgen i desember blir du invitert til et julemarked der svensk matkultur og fantastisk håndverk fra hele landet står i sentrum. Her finner du alt fra gårdens egenproduserte delikatesser til håndlagde verk. Her er det store muligheter for å få kjøpt julegaver til nære og kjære. Eller til en selv!

Nærliggende hotell: Clarion Collection® Hotel Tapetfabriken

Foto: Siggesta gård