Vinterblek hud, gustent hår, et falmet forhold? Finn tilbake til hverandre etter en kjip vinter. Her er stedene å å gå på date i Oslo for å få sommerfugler i magen.

Par som ligger på gresset

Kommer dere med tog? Pakk med kortstokk og pakk bort telefonen. Et slag med vri-åtter kan fort få blodet til å bruse.


1. Ta ferge ut til Hovedøya


Kom dere til Rådhusbrygga (på Aker Brygge) og stig ombord på neste ferge. Turen til Hovedøya tar omtrent et kvarter. Sitt på dekk og la vinden virvle i håret og stryke langs rødmende kinn. Øya passer perfekt for dere som trenger å gå hånd i hånd og være litt stille. Bare være.


Tråkk rundt øyas klosterruiner. Oppdag noe sammen. Oppdag noe alene. Gå rundt hver for dere og la blikkene møtes. La øynene se partneren med et friskt blikk. Eller med et gammelt blikk. Som øyeblikkene i starten av forelskelsen da all øyekontakt kjentes riktig i magen.


Ta fergen tilbake til fastlandet når solen går ned og farger himmelen og havet rødt.


2. Spill spill på gastropub


Slå dere ned i de dype, lave stolene på Colonel Mustard på Alexander Kiellands plass, bestill noe å drikke og velg et spill fra vinduskarmen. Monopol? Trivial Pursuit? Noe annet retro og morsomt?


Når dere er ferdige med å spille kan dere flytte dere ut under varmelampene på uteserveringen med utsikt over Kiellands plass' helt egne fontene. Det er jo sommer.


3. Morgenbad på Frysja øverst i Akerselva


Ta 54-bussen mot Kjelsås og gå av på Stillatorvet, så ender du opp i det nærmeste du kommer skjærgård i Oslo. Her er det både svaberg og gressplen å sole seg på. Hit kommer de lokale for å svømme fra den ene elvebredden til den andre (en veldig kort lengde) eller hoppe fra broa. På Frysja vider elva seg ut og skaper Brekkedammen, så det er god boltreplass i vannet.


På andre siden av bilveien ligger det en matbutikk dersom dere trenger forfriskninger. Rett oppi veien ligger Teknisk museum, om man ønsker å utforske morsomme tekniske løsninger og optiske illusjoner sammen.


4. Piknik i Sofienbergparken


Ta med et pledd eller en ekstra genser å sitte på. Kjøp med engangsgrill eller take-away, og sett dere ned blant andre grillende osloboere som spiller musikk fra høyttalere eller som har tatt med instrumenter for å jamme. Ligg side ved side og se på svalene som flyr inn og ut av synsfeltet.


Tips: Bruk tiden til å bli kjent med hverandre på nytt. Her er en liste over 36 spørsmål å stille hverandre for å få en dypere relasjon.


Trenger dere et sted å bo mens dere er i byen? Flaks at vi har en haug av hotell her, da!


5. Spis middag på Norda med utsikt over Oslofjorden


Ta heisen til 13. etasje på Clarion Hotel® The Hub og spis en bedre middag i omgivelser som vil tilfredsstille deres estetiske sanser. Innta en tre- eller femretters og planlegg fremtiden.


Norda3


6. Lag deres egen låt og platecover på Popsenteret


Besøk Popsenteret, museum for populærmusikk, ved Schous plass. I tillegg til faste og flytende utstillinger om musikkens historie, er det også en interaktiv del. Syng og spill inn kjente og kjære låter, og miks dem og lag platecover. Det sistnevnte er kanskje det morsomste.


Slå dere løs blant props, klær (både helsprø og helt rå) og parykker. Finn frem deres alter-ego. Hvis du hadde vært en superstjerne, hvordan ville du sett ut? Pose for the camera og send bildene til dere selv på mail. Minne for resten av livet.


7. Minigolf på Torshov


Ta trikk eller buss til Torshov og Christiania Minigolf Club. Bli overrasket over hvor mange latterkramper man kan få av å være skikkelig dårlig i minigolf.


8. Filmkveld i hotellsenga


En film dere har villet se, men aldri fått tid til. Snacks i hvite laken. En pause fra livet utenfor, en pause fra hverdagen. Her skal ingen tømme oppvaskmaskinen, senga skal ikke res og i morgen må ingen av dere passe på hvor lenge eggene har kokt.
Her får du noen tips til hotell i Oslo, enten du trenger det eller ei:  • Boutiquehotellet Amerikalinjen ligger midt på Jernbanetorget og har lune og vakre fasiliteter, som jazzklubben Gustav, cocktailbaren Pier 42 og helårshagen Haven.

  • Clarion Hotel® Oslo ligger i Barcode, rett ved Operahuset, og befinn dere omgitt av kunst - blant annet et originalt Munch-maleri i lobbyen.

  • Comfort Hotel® Karl Johan er budsjettalternativet du finner midt på Karl Johan, Oslos hovedgate.


standard-double-room-amerikalinjenAmerikalinjen


lobby med munchmaleri clarion hotel osloMunch-maleri i lobbyen på Clarion Hotel Oslo


Standard-double-room-bedroom-bed-Comfort-Hotel-Karl-JohanComfort Hotel Karl Johan
Flere Oslo-tips