Den norske hovedstaden har mange skatter å by på til deg som vil kjøpe brukt. Finn skatter som ingen andre har, og tidløse klassikere som aldri går av moten. Her får du en liste over 5 av Oslos beste vintagebutikker.

Velouria Vintage
Hos Velouria Vintage finner du mange skatter. Foto: Johanna Siring. Velouria Vintage

Skal du på vintage-shoppingtur til Oslo og ser etter et sted å bo mens du er her? Her er alle hotellene våre i Oslo, alt fra budsjett til boutique.


1. Ma Vintage


Briskebyveien 28 og 30


Er du på jakt etter vintageskatter fra designermerker som Chanel, Yves saint Laurent, Louis Vuitton og mer? Da er Ma Vintage stedet du bør dra innom. Flere av varene er bare én sesong gamle, så her kan du få tak i nyere vintageklær, -sko og -vesker. Sjekk ut deres Instagram for hva du kan finne!


Ma Vintage i Oslo Foto: Ma Vintage


2. Vintage Wear by Ny York


Thorvald Meyers gate 50


Det er ingen tvil om at området Grunerløkka står for mange av Oslos vintagebutikker. Rett ved trikkeholdeplassen Olaf Ryes plass finner du Vintage Wear by Ny York. De tror ikke på fast fashion, og selger vintage både fordi det er gjenbruk og fordi det bidrar til at folk uttrykker sin egen stil. Mangfold er bra, og Vintage Wear by Ny Nork wil at vi skal få lov til å være forskjellige og unike.


Her får du alt fra retro skidresser til kule skjorter, solbriller og mye mer. De har også en vintagebutikk som heter Vintage Jeans by Ny York, en egen butikk for brukte jeans og bukser. Denne finner du en omtrent 5 minutters gåtur fra Vintage Wear, i Rathkes gate 7b.


Vintage Wear by Ny York Foto: Magnus Løvrød. Vintage Wear by Ny York


3. Robot


Korsgata 22/Markveien 53


Vintage Levis jeans? Retro 80-talls skidresser? Det og mye mer finner du hos Robot på Grunerløkka. I tillegg til klær er det nok av tilbehør å velge i, blant annet mange forskjellige solbriller. Her får du alt du trenger til et hipt og kult antrekk for å rusle rundt i byen med, eller skidress og briller for påsketuren med vennegjengen. Få litt mer inspirasjon her!


Robot Oslo Foto: Robot


4. Velouria Vintage


Thorvald Meyers gate 34


Er det et sted du skal besøke om du er på jakt etter en kul, vintage band-t-skjorte, så er det Velouria Vintage. Uansett om du liker Queen, Guns'n Roses, Rolling Stones eller andre – denne vintagebutikken har mye å velge i. Men butikken er mer enn bare band-t-skjorter! Her finner du mye annet innen vintageklær, -vesker, -solbriller og mer.


Velouria Vintage butikkfasade. Foto: Johanna Siring. Velouria Vintage


5. Frøken Dianas Salonger


Markveien 56


Hos Frøken Dianas Salonger i Markveien får du håndplukket vintage og etisk mote. Trenger du en 40-/50-talls kjole til en spesiell anledning? Eller en mer moderne kjole? Hva med en vintagebluse med rysjer og et par vakre øredobber til? Frøken Dianas Salonger har det og mye, mye mer.
Alle hotellene våre i Norden og Baltikum jobber aktivt for å minske vår påvirkning på miljøet. Les mer om bærekraftsarbeidet vårt her.


Se alle hotellene våre i Oslo her.
Flere Oslo-tips!


Strawberry logo

SAFE STAY på hotellene våre

Gjestene og personalets sikkerhet er alltid vår førsteprioritet. Vi har innført nye sikkerhetsrutiner for at du som gjest skal ha en trygg hotellopplevelse hos oss. Samtlige hotell i Strawberry følger anbefalinger, råd og instruksjoner fra helsemyndighetene.