Medlemskap
Ekspedisjonshallen from above at the hotel Sommerro in Oslo, Norway.

Sommerro – hotellet du aldri vil sjekke ut av

Sommerro i Oslo er hotellet du sjekker inn på – og bare blir værende. Du tar steget inn i The Great Gatsbys verden og får alt du trenger for å flykte fra hverdagen.

 • – Welcome, what can I do for you? sier en røst når vi entrer gjennom to store skyvedører i glass.

 • Stemmen tilhører en kar som er iført beige blazer, runde briller, et gult silkeskjerf i halsen og et bredt smil idet han kommer mot oss. Varme.

 • Mannen, altså Ruby fra Brasil, som like gjerne snakker italiensk med gjestene, står klar ved inngangen.

 • Det monumentale trapperommet bak ham viser vei opp mot hotellets 231 rom og suiter, og den store lampen gir oss et første glimt av stedets luksuriøse art deco-stil. Lys.

 • Et velkledd par går forbi oss og inn i selve Ekspedisjonshallen. Lyden av glass som klirrer, bestikk det spises lunsj med, prat og funky jazzmusikk svever forbi, før døren går igjen. Kraft.

 • ”The reception is this way ... come, come!”

 • Vi møter hotellsjef Karoline Bernander Silseth og guest relation manager Dominic Gorham med mål om å avsløre denne magien på Sommerro som alle i den norske hovedstaden snakker om.

Sommerros DNA

Sommerro åpnet dørene høsten 2022 i bydelen Frogner. Bygningen var opprinnelig hovedkontor for Oslo Lysverker, byens kommunale elektrisitetsverk. Ordene «lys, kraft, varme» står fortsatt risset inn i fasaden utenfor. Ordene som er 100 år gamle, er nå blitt hotellets DNA.


Energi kan som kjent aldri oppstå av seg selv. Eller forsvinne. Bare omdannes fra én form til en annen. Og det er slik det føles på Sommerro når vi beveger oss fra den ene attraksjonen til den andre.


– Lys, kraft og varme er som en bauta for oss når det gjelder måten vi har bygget opp hele konseptet på Sommerro, både gjennom interiøret og folkene som jobber her, sier Karoline.


Det er ikke første gang Strawberry har brakt liv til historiske bygg. I Göteborg er Clarion Hotel® Post bygget på den tidligere hovedpostterminalen i byen. Nyåpnede Clarion Hotel® Draken har bevart den verneverdige kinoen «Draken». I København har luksuriøse Villa Copenhagen beholdt det høye taket, buer og store vinduer ved det som var hovedstadens gamle hovedpostkontor.

Et dypdykk i historien

– For oss som jobber med konsepter, er det jo en gavepakke å få lov til å bygge videre på disse gamle byggene som har så mye unik historie. Da var det en selvfølge å gjøre et dypdykk i historien og finne ut hva vi ønsket å videreføre med Sommerro, sier Karoline.


Noe av gavepakken hotellsjefen viser til, er blant annet utsmykningene fra den anerkjente norske maleren og billedhuggeren Per Krohg. Gjestene kan oppleve både freskomaleriet i Ekspedisjonshallen, takdekorasjonene i Krohgsalen og mosaikken i Vestkantbadet.


Dominic nikker engasjert:


– Vi har arvet en bygning som tilhørte byen, med en lang og sterk assosiasjon til Oslo. Da har vi et ansvar for å ta vare på og beskytte bygget og historien. Og vi har virkelig brakt det tilbake til liv, og til sin fulle glory, sier Dominic og ler, før han må legge til:


– Jeg mener, bygger du en helt ny bygning et sted, så har det ikke noe historie. Det er bare en bygning, og du kan gi det et fancy navn og det kan være storslått, men det er ikke ekte. Her på Sommerro har vi et unikt utgangspunkt, og det er ekte. Det er ærlig.


Les saken: – Sommerro er den perfekte stormen

 • 8-timersregelen på Sommerro

  Allerede før åpningen ble Sommerro en snakkis i Oslo, og i Norden. Ikke bare på grunn av sin historie og luksus, men også for å være et hus fullt av gjestfrihet og mangfold.

 • – Er det slik at du kan sjekke inn på hotellet og bare bli der?

 • – Jeg vil si en langhelg. Nei, i dagevis, sier Dominic og ler. Karoline er helt enig. Sommerro er en komplett pakke.

 • – Her har du syv restauranter og barer, fra forskjellige kanter av verden. Mat- og drikkeutvalget er endeløst, og kvaliteten på restaurantene er høy. Og vi har alt fra livejazz i Ekspedisjonshallen til kino og spennende kulturprogram.

 • – Og romproduktet er helt nydelig. Rommene er i art deco-stil, og vi har investert mye i gode senger og en god natts søvn.

 • For på Sommerro er nemlig 8-timersfilosofien viktig. Et balansert døgn består nemlig av 8 timers søvn, 8 timers arbeid og 8 timers rekreasjon.

 • – Hos oss får du 8 timers kvalitetssøvn og hvile, deretter kan du arbeide i 8 timer, gjerne i vår møte- og eventavdeling. Og så er det de 8 siste timene som er morsomst, som handler om rekreasjon.

 • – Da kan du gå på konsert, nyte en god middag eller benytte deg av velværekonseptet vårt - som er alt fra søvnkvalitet, lære å puste riktig med Wim Hof-metoden (Nederlands pusteekspert og isbader), eller bare svømme i Vestkantbadet, sier Karoline.

The facade of Villa Incognito, a part of Sommerro a hotel in Oslo.

Om Villa Inkognito

Vi har nevnt flere opplevelser og avdelinger på Sommerro, men hva er guest relation managerens og hotellsjefens personlige favoritter?


– Oi, du må starte, Karoline. Jeg vet faktisk ikke svaret ditt, sier Dominic.


Karoline smiler, og får en ro over ansiktet. Svaret er Villa Inkognito.


– Det er en stor, skjult perle. Skuldrene senker seg når du går inn der. Det er et sted hvor alt av Sommerro er tatt ut til fingerspissene. Det er så harmonisk, og det er menneskene der som gjør det harmonisk.


Villa Inkognito ligger ved siden av Sommerro og består av 11 rom og suiter. Likevel har gjestene tilgang til alle hotellets fasiliteter, altså alt «hustle» og «bustle», men de kan trekke seg tilbake til det mer private.


– Jeg forstår godt at det er din favoritt, det er virkelig det fineste vi har, sier Dominic.


Les også: Jonathan Howells reiselyst gjorde ham til stjernekokk

Dominic in the bar at Ekspedisjonshallen at Sommerro, a hotel in Oslo.

Ekspedisjonshallen

– Men for meg blir det likevel Ekspedisjonshallen. Jeg elsker brasseriet, alle som spiser der, trafikken i baren og at det er åpent fra morgen til kveld. Du kommer dit for en kaffe, en dry martini eller et glass champagne, og det er helt fantastisk. Jeg som har jobbet i bransjen hele livet, har sjelden sett et slikt sted. Vi har skapt noe helt unikt, sier Dominic.


Han beskriver følelsen av et uteliv i New York og Paris i ett. Men likevel finner du ikke noe norskere enn Ekspedisjonshallen:


– Du har et bygg fra 1930, Lysverker, Per Krohg, masse norsk historie. Og likevel får du en følelse av å være utenlands. Det er en escape for meg!


Klar for å flykte fra hverdagen?


__Tips: 16 ting du kan gjøre på Sommerro __ • Sommerro – 231 soverom. Sov i alt fra lun alkove, dobbeltrom til overdådige suiter

 • Villa Inkognito – 11 private og luksuriøse rom, med tilgang til Sommerros fasiliteter

 • Ekspedisjonshallen – brasseri med frokost, lunsj, middag og livejazz

 • To Søstre – afternoon tea og lun stemning

 • Izakaya – streetfood- og cocktailbar i syvende etasje

 • TAK Oslo – nordiske retter inspirert av det japanske kjøkken


Les også: Kokkestjernen Frida drives av frykten for å gå glipp av noe • Plah & Ahaan – thailandsk restaurantkonsept

 • Barramón – pintxos og spanske viner

 • Kino – art deco-loungestoler, popkorn, vin og filmklassikere

 • Lysverker scene – eventer, jazzkveld, kabaret

 • Vestkantbadet – et av Oslos eldste bad og svømmebasseng

 • Spa & velvære – på Vestkantbadet kan du nyte alt fra infrarød badstue og kaldkulp til medisinske behandlinger

 • Gym – tren alene eller book PT

 • Takterrasse – oppvarmet basseng, badstue og solsenger

 • Biblioteket – legg vekk mobilen og les en god bok

 • Møte- og eventlokaler – personlig service og tekniske fasiliteter for deg og dine kollegaer

Les mer og book ditt drømmeopphold her!

Nyeste innlegg