Sommeren innebærer sol, varme og avslappende fridager. Men, sommeren innebærer også Pride – en pulserende og stolt folkefest som hyller mangfoldet. Uansett bystørrelse finnes det flere måter å vise sin kjærlighet og støtte for Pride – la oss tipse deg om hvordan du feirer Pride 2022 på best mulig måte!

Pride parade flag istock

Pride i Oslo | 18. – 27. juni

I hovedstaden finner du Oslo Pride – Norges største Pridefestival. Dette er en tidagers festival hvor man hyller skeiv kjærlighet og mangfold, og alle får være akkurat den man er. Som de sier selv er formålet med festivalen å «synliggjøre skeiv kultur, for på denne måte å bidra til økt aksept og respekt for denne delen av hovedstadens mangfoldige borgere».

Under denne festen er det arrangementer som konserter, politiske debatter, kunstutstilling – og ikke minst prideparaden. Prideparaden er det store høydepunktet under Oslo Pride. I 2019 samlet paraden til sammen over 50 000 deltakere og 275 000 tilskuere, som gjør Pride Parade til det mest synlige arrangementet i Oslo, etter 17. mai.

I år er prideparaden den 25. juni, og ruten går fra Grønland, og avsluttes i Pride Park noen timer senere. Pride Park ligger i Spikersuppa sentralt i Oslo Sentrum, og er et stort samlingspunkt under festivalen. Hele 77 000 besøkte Pride Park i 2018. Her kan du oppleve nasjonale og internasjonale artister, ulike show i alle sjangre, DJ’s, ulike stands og ikke minst et yrende folkeliv av glade og inkluderende mennesker.

Under Oslo Pride arrangeres også Pride Art, en kunstutstilling på Youngstorget som er Norges største og viktigste skeive utstilling. Skal du delta på Oslo Pride bør du ikke vente alt for lenge med å booke hotell – det kommer folk fra hele landet for å delta på denne folkefesten.

pride-parade-helsinki-flag-girls.jpg

Pride i Bergen | 3. – 11. juni

I byen mellom de syv fjell arrangeres den nest største Pride-festivalen i Norge. Her finner du ulike arrangementer i løpet av åtte dager. I Bergen Pride er det også parade, Pride Park, kunstutstillinger, debatter og konserter. Strawberry har 9 ulike hotell i Bergen – book din favoritt i dag!

Det finnes flere Pride-festivaler rundt om i Norge, blant annet i Trondheim, Stavanger og Tromsø. Hva med å ta en Norgesturné og reise rundt til de forskjellige? Blant annet arrangeres Pride i Trondheim 2. – 11. september og Stavanger 29. august - 3. september. Se informasjon og oversikten over de ulike feiringene i Norge her. Overnattingen står vi såklart for – Strawberry har hotell i storbyer, tettsteder og småsteder i hele Norge.

Pride i Stockholm | 1. – 7. august

Stockholm er en vakker sommerby – uansett om du drar dit alene, med venner eller familie. I år er Pridefestivalen i Stockholm 1. – 7. august. For mange frister den fargesprakende paraden aller mest, hvor det hvert år samles en halv million mennesker for å se Skandinavias største Pride-parade som har hele 50 000 deltakere. Som tilskuer trenger du ikke melde deg på, du trenger bare å finne deg et sted å stå langs den nesten 5 kilometer lange paraden og delta.

I år er Pride-paraden i Stockholm den 6. august klokken 13, og går gjennom sentrale deler av byen, forbi severdigheter og historiske bygninger. Flere grunner til å besøke Stockholm Pride festival finner du her. Vi har mange hotell i byen – finn og book din favoritt allerede i dag!

Pride i Göteborg | 13. – 19. juni

Göteborg er en populær by året rundt – men spesielt om sommeren er byen veldig vakker. Koselige områder, gode restauranter og nærheten til havet er bare noe av det Göteborg kan by på. Byen har mange hotell rundt om – i ulike prisklasser.

pride-women-balloons-helsinki-parade.jpg

I sommer kan du oppleve West Pride i Gøteborg 13. – 19. juni. Lørdag 18. juni fylles byens gater med solidaritet og glede når Pride-paraden går av stabelen. Den starter på Gibraltarvallen og avsluttes på Gustav Adolfs torg.


Strawberry – Stolt sponsor av Pride i Norden

I Strawberry bryr vi oss om mangfold, og vi arbeider hardt for like rettigheter og muligheter. Derfor er det med stolthet og glede at vi er sponsor til Pride i hele Norden! Les mer om samfunnsansvar hos Strawberry – det vi kaller WeCare.

Hos Strawberry er du velkommen akkurat som du er. Vi er overbevist om at ulikheter mellom våre gjester og medarbeidere bidrar til å skape unike hotellopplevelser og magiske møter. Mangfold gjør oss bedre. Vår dør står alltid åpen.

Her er det rom for alle.


Relaterte artikler

Les alt om Pride og Strawberry

Vil du vite mer om Pride? Lurer du på hva regnbueflagget står for? Hvilke berømte hendelser har gjort Pride til hva det er idag? Les alt du trenger å vite om Pride!

Carolin sin pappa kom ut som homofil sent i livet. Les hennes historie her

Stolte foreldre til LHBT-barn forteller om sine erfaringer

Stordalen om Pride-episoden han aldri kommer til å glemme: ”Det ble en viktig markering”