Er det på tide med en helg i Gøteborg – eller “Sveriges framside”, som byen så fint kalles av enkelte (les: gøteborgere)? La oss guide deg til byens triveligste og mest populære steder, både når det kommer til hvor du bør bo og hva du kan oppleve. Følg med!

Botanical garden_Peter Kvarnström_2011-11
Velkommen til Gbg, Götet, Lille London, Nye Amsterdam og Sveriges framside! Copyright: Peter Kvarnström

Strawberry + Gøteborg = sant <3

Hotellkartet vokser så det knaker, og akkurat nå har vi totalt 14 hotell i Gøteborg. Tre av disse er helt nye og kommer til å åpne inngangsdørene for første gang ganske så snart.

Alle våre hotell er varierte og har sin egen unike sjarm. På vår hotellskala finnes det noe for samtlige gjester - store som små! Uansett hvilket hotell du velger, ligger Gøteborg sentrum maks 15 minutter unna med kollektivtrafikk.

Har du fortsatt litt vanskelig for å bestemme deg for hvor i Gøteborg du vil bo? Vi har gjort det så enkelt som mulig for deg! Les vår Gøteborgguide under, og få våre tips om de mest populære stedene og hvor det passer best å bo.

Hotell Draken_Happy Visuals_2210_04Clarion Hotel® Draken på Olof Palmes plats er planlagt å åpne i 2023.

1. Gamlestaden

Gamlestaden, som på folkemunne kalles for Gamlestan, ble grunnlagt i 1473. Det er 200 år før Gøteborgs nåværende sentrum var i startgropen av å bli bygget opp. Gamlestaden er et område med internasjonal atmosfære, mange koselige barer, markeder og et stort utvalg bruktbutikker.

I Gamlestaden finner du blant annet områdene Ringön og Slakthuset, hvor det finnes flere lokale bryggerier. Hit kommer du med en 10 minutters trikketur fra sentrum.

Bo

Tips! Kombiner det pulserende bylivet med en hotellovernatting i rolige omgivelser med både basseng og badstue på Quality Hotel™ Winn.

Poppels citybryggeri_Peter Kvarnström_2209-4Velkommen inn på Poppels Citybryggeri. Copyright: Peter Kvarnström

2. Lindholmen & Eriksberg

Eriksberg og Lindholmen på Norra Älvstranden er teknologiselskapenes hovedkvarter. I takt med at Chalmers, IBM, Volvo og Geely har flyttet inn, har det gamle skipsindustriområdet blitt erstattet med boligområder, hypermoderne arbeidsplasser og urbane restauranter og caféer. I dag uttrykker hele området én ting; innovasjon!

Ta deg en spasertur over Älvsborgsbron og opplev storslått utsikt mens du skuer utover det nye Gøteborg som har vokst fram. Start ved Lindholmen Science Park og gå mot den ikoniske røde “bockkranen” i Eriksberg. Herfra går skjærgårdstrafikken hele året, og tar deg ut til blant annet øyene Donsö og Styrsö som kan lokke med fotturer, fiske og friluftsliv. Her finner du også spisesteder av ypperste kvalitet som serverer det beste fra havet.

Bo

Tips! Ta ferjen til Lindholmen og opplev dette flotte området fra vannet. Du kan hoppe på ferjen ved enten Stenpiren eller Lilla Bommen.

Eriksberg_Copyright Johannes Berner_1431Eriksbergskranen er et av Gøteborgs mest kjente landemerker. Copyright: Johannes Berner

3. Korsvägen & Skånegatan

Om du er personen som søker etter underholdning og arrangementer, har Gøteborg mye å by på, og det meste er samlet på ett og samme sted. Området ved Korsvägen og langs Skånegatan kalles for “evenemangsstråket” (les: sted med mange arragementer!). Her ligger blant annet Svenska Mässan, Scandinavium og Ullevi som huser et stort antall konserter, sportsarrangementer og messer.

I samme område finner du også Liseberg, Universeum, Världskulturmuseet og Filmstaden Bergakungen.

Bo

Tips! Fra hotellene nevnt over tar det maks 10 minutter med trikk til Korsvägen. Perfekt om planen inneholder en hel dag med arrangementer og underholdning! Sjekk ut Packtivity her.

Helix_160523_motljus_host_0Helix er Lisebergs lengste og raskeste berg- og dalbane.

4. Gøteborgs bykjerne

I Gøteborg sentrum myldrer det av restauranter, nattliv, museer, kultur og shopping. Du kan rusle mellom den store markedshallen på Kungsportsplatsen og shoppinggatene Kungsgatan, Vallgatan og Södra Larmgatan, og videre til koselige små kafeer i sidegatene.

Noe du heller ikke bør gå glipp av er Gøteborgs paradegate, Avenyn, eller Kungsportsavenyn. Her finner du blant annet den velkjente Poseidon-statuen og Götaplatsen. Dette er et underholdningsområde som blomstrer like mye på dagen som på natten og som inneholder en lang rekke butikker, restauranter og nattklubber.

Bo

Tips! Ikke gå glipp av smågatene midt i byen eller den trendy Magasinsgatan. Finn skatter i bruktbutikkene, ta deg en kaffe med “nogot attåt” på Da Matteo eller nyt en italiensk middag på Tavolo - en restaurant med et gigantisk hestehode som innredning.

BarHimmel_Copyright Beatrice Tornros_3Ta et glass på Bar Himmel, på toppen av Götaplatsen, med utsikt over hele Avenyn. Copyright: Beatrice Törnros

5. Järntorget, Långgatorna & Haga

Järntorget og langs de fire Långgatorna er det perfekte området for å ta en øl og en matbit i gode venners selskap. Dette er selve knutepunktet i Gøteborgs alternative, trendy og mer avslappende natt- og kulturliv.

Området ligger i Linné og grenser mot Masthugget, Haga, Rosenlund og Kungshöjd. Haga er et populært sted å ta seg en kaffe og en enkel matbit, og har faktisk et internasjonalt og velkjent rykte. Her ligger kafeene langs gammeldagse brosteinsbelagte gater. Det er faktisk her du finner selve opprinnelsen til Gøteborgs mest kjente bakverk, “Hagabullen”. Om du ikke har hørt om denne før, kan vi informere om at Hagabullen er en kanelbolle stor som en tallerken!

Bo

Tips! Om du vil oppleve fin utsikt over Haga og store deler av Gøteborgs sentrum, kan du bestige Skansberget og besøke festningen, Skansen Kronan, i samme slengen.

Haga_Happy Visuals_1911_21Haga er en av Gøteborgs eldste bydeler.

6. Majorna

Majorna er Gøteborgs svar på Stockholms Södermalm, og var opprinnelig et klassisk arbeiderklassedistrikt som i dag har blitt forvandlet til et område som florerer av restauranter og som er et samlingspunkt for kultur og kunst. Her finner du et gedigent utvalg av gallerier, kunstutstillinger, museer, konsertlokaler og små nisjebutikker med fokus på vintage og gjenbruk. Majorna ligger vakkert til mellom Slottsskogen og Göta Älv.

Bo

Tips! Besøk Röda Sten Konsthall som er et åpenbart knutepunkt for kultur, og Mariaplan som stadig vokser med nye trendy restauranter.