Skal du besøke Åre? Da har du havnet på rett sted på internett, for her deler Maria Wilhelmsson fra Åre turistbyrå sine beste tips! Hvilke skibakker bør du stå i dersom du er nybegynner? Om du er en erfaren skiløper? Hvor bør du dra ut og spise i Åre? Og hvor er det best afterski? Det får du vite i løpet av dette intervjuet.

Skidestinasjonen Åre i Sverige, sentrum i kveldslys.
Hyggelige Åre by i kveldslys.

Nyttår, påske og Valborgsmesse er velkjente uker da Åre byr på ekstra flotte opplevelser. Er det andre perioder der Åre leverer?


Jeg elsker både høsten og våren! Høsten når det er klar luft og fjellene har fantastisk vakre farger. Våren med solen og fjellturer i midnattssol.


Åre har utviklet seg enormt de siste årene, med mange nye barer og restauranter. Hvilke klassikere er fremdeles verdt et besøk?


Åre er berømt for restauranttilbudet sitt, og blant klassikerne er familievennlige Liten Krog, og vinbaren i den ærverdige Åregården.


Hvis jeg besøker Åre for første gang, hvilke bakker bør jeg prøve meg i først?


Da synes jeg du skal begynne i enten Duved, Tegefjäll eller Björnen, som har fine, men ikke spesielt bratte bakker.


Og hva om jeg er en veldig dyktig skiløper?


Skutan! Ekstra fin for off-piste-kjøring hvis du leier egen guide. Har du lyst på en topptur er Skäckerfjällen nord for Åre veldig fine og utfordrende, men den turen er også best med guide.


Skiing-are-skistar-copperhill-mountain-lodge_16_9Åre er faktisk kjent som et av verdens beste skianlegg, og her er det bakker som passer til barna, kosekjørerne og proffene. Foto: Skistar.


Finnes det noe shopping jeg bør få med meg?


Ja, Årebutikken og Hemslöjden. Man bør heller ikke gå glipp av Åre Glashytta.


Hvilken utflukt er den beste?


Jeg elsker vafler og går gjerne på langrennsski til Lillåstugan i Ullådalen eller Bergstugan i Fröå.


Når det er dårlig vær, hvor tar jeg min to timers kaffepause da?


Jeg pleier å veksle mellom Grädda og Åre Bageri.


Hvor går jeg og kompisene mine når vi skal på afterski?


Har dere lyst på fest bør dere gå til Fjällgården. Min favoritt er en Lumumba foran peisen på Granen.


Jeg vil ta en tur på byen og sjekke ut tre barer, hvilke tre skal jeg velge?


Da foreslår jeg drinker på Supper og Parkvillan. Etterpå er du klar til å gå på nattklubb på Bygget.


Hvilket spa bør jeg velge?


Copperhill Mountain Lodge! Her bør man sette av minst en halv dag. Deres spa leverer luksus og total avkobling med fantastisk utsikt over fjellheimen. Unner man seg også en behandling i en av de samiske torvhyttene, får man en magisk opplevelse.


Hvor serveres de beste familiemiddagene?


Werséns har en omfattende meny, med alt fra pizza til østers. Rett og slett noe for alle og enhver, slik hele Åre har det.
En tidligere versjon av denne artikkelen ble først publisert i Nights Magazine nr. 14, 2017.
Her bor du bra i Åre


Trenger du hotell i Åre, bør du vurdere Copperhill Mountain Lodge. Det er et designhotell med skibakken rett utenfor døra og spa innenfor.


Exterior winter Copperhill Mountain Lodge_16_9Arkitekten bak Copperhill Mountain Lodge er Peter Bohlin, og hotellet er den moderne versjonen av en klassisk "ski lodge".


Woman at spa at Copperhill Mountain Lodge_16_9Hotellets spa har innendørsbasseng, utendørsbasseng, badstuer og et utvalg av massasje og behandlinger. Alt nyter du med utsikt over fjellene.