Med verdens beste by å bo i og med de lykkeligste menneskene i verden, finnes det ingen grunner til å ikke rette nesen for en tur til Danmark i nær framtid. Ettersom dette likevel ikke er avgjørende faktorer i valget om neste feriedestinasjon for alle, så har vi kommet frem til seks andre grunner for hvorfor det er en virkelig god idé å reise til Danmark.

Christiania
Alle er velkommen til å besøke Christiania og nyte deres utvalg av kafeer, restauranter og barer med fargerike utsmykninger

Grunn #6: Midt i Europa (nesten hvert fall)


Belgia er kanskje det landet hvor den Europeiske kommisjon hører til i, men Danmark er likevel på mange måter midt i Europa, klemt mellom de nordlige og sentrale regionene; og har alle fordelene som følger med det. Du kan enkelt reise til Sverige eller Tyskland som grenser til Danmark. Det er til og med en bro som forbinder København med Malmö i Sverige slik at du enkelt kan komme deg dit enten med bil eller tog.


Grunn #5: Fristaden Christiania


Dette er definitivt et sted å besøke hvis du ønsker en annerledes opplevelse. Christiania er et gammelt militært område i Christianshavndistriktet i København, som har oppstått med bakgrunn at man skal kunne leve i fred, uten å måtte bry seg om skattene og lovene ellers i samfunnet. I dag er dette et boligområde med rundt 1,000 beboere og holder en unik status med spesielle lover. Alle er velkommen til å besøke Christiania og nyte deres utvalg av kafeer, restauranter og barer med fargerike utsmykninger. Men følg og respekter normene for hva man kan gjøre og ikke gjøre som står på skiltene ved inngangene, spesielt det som angår kameraer. Dette er fortsatt et kontroversielt område med lite politi og enkle regler.


Christinia_Foto av Kim Wyon. Kilde: _VisitDenmark.dk


Grunn #4: Dansk mat


Etter introduksjonen av det Nye nordiske manifestet av lokale kokker, har Danmark gjort seg bemerket innen matindustrien verden over. Her vil du finne den beste restauranten i verden, Noma, samt et vell av andre virkelig gode og bemerkede restauranter. Det viktigste kulinariske fokuset er på å bruke lokale, sesongbaserte, organiske og bærekraftige råvarer. Å opprettholde et sunt kosthold er også et viktig fokusområde for den danske regjeringen, så det er ingen overraskelse at matkulturen deres reflekterer det samme. Så hvis du er klar for noen kulinariske opplevelser fra det lykkeligste landet i verden, sjekk ut vår guide til de beste alternativene til Noma i København.


Radio_Bilde hentet fra: _Restaurant Radio


Grunn #3: Dansk bakverk


Selv om den Nye nordiske maten har gjort danskene stolte, så er det heller ikke til å legge skjul på at dansk bakverk er en nasjonal stolthet. Hver familie har sin egen hemmelige oppskrift for deres favoritt rundstykker som de koser seg med om morgenene, men Wienerbrød er nok uansett danskenes favoritt. Det kanskje mange ikke vet er at det faktisk var en kokk fra Wien som først begynte å lage disse i Danmark i 1840. Siden det har de vært en lokal delikatesse sammen med kanelboller og tekjeks.


Grunn #2: Fantastisk øl


Danskene elsker ølet sitt og med kjente merker som Carlsberg er ikke dansk øl til å unngå. De drikker det såpass ofte at du nesten kan kalle det for deres nasjonaldrikk. Faktisk er ølet såpass populært at det har sin egen dag i byen Odense. Den danske øldagen er lagt til den første lørdagen i september. Så enten du er på jakt etter en kjapp halvliter eller en fancy håndverksøl finnes det mange fantastiske barer i hele Danmark som kan servere mange forskjellige sorter av det flytende gullet. Lokalt tips? Besøk Mikkeller & Friends hvor de tilbyr både deres eget og andre toppkvalitetsøl fra andre mikrobryggerier i området.


mikkeler_Bilde hentet fra: _Mikkeller & Friends


Grunn #1: Hygge


Sist, men ikke minst, reis til Danmark for å oppleve det nasjonale fenomenet Hygge. Dette er et begrep som beskriver en følelse av kos som kommer til live sammen med venner, familie og god mat – å nyte det gode livet. For å lage litt hygge er det viktig at atmosfæren er koselig, varm og komfortabel. Det kan innebære både utendørs- og innendørsaktiviteter, mat og drikke. Det trenger heller ikke å koste mye, det kommer an på hva man selv ønsker å gjøre. Det viktigste er at du er omringet av de du er glad i. Dette er kanskje en av hovedårsakene til at dansker er ansett for å være de lykkeligste menneskene i verden.


hygge_Bilde av Michael Damsgaard. Tilhører VisitAalborg. Kilde: _VisitDenmark.dk


Nyt livet på hotell i Danmark.