Leter du etter severdigheter og ting å gjøre i Gøteborg? Et godt tips er å besøke byens museer, hvorav mange er innen gangavstand fra de ulike hotellene våre. Museene er fulle av interessante ting, fra mesterverk i form av malerier og skulpturer, til utstillinger med byens historie, verdenshistorie eller kanskje noe helt annet. Museer er flotte steder å tilbringe tiden sin, spesielt ettersom flere museer har rimelig eller gratis inngang. Her går vi gjennom forskjellige museer som du bør besøke når du er i Gøteborg.

Gothenburg Art Muesum

Gøteborgs bymuseum


Museet har beliggenhet ved Norra Hamngatan 12 (i det Ostindiska huset) og har åpent fra tirsdag til søndag, mellom kl. 10.00-17.00 (20.00 på onsdager). Gøteborgs bymuseum er full av severdigheter som berører byens historie og kultur, fra fortid til nåtid. Det kan dreie seg om byens mote på slutten av 1800-tallet eller fotoutstillinger som viser byens karakter på forskjellige måter. Her er også Äskekärrsskipet, det eneste utstilte vikingskipet i hele landet. Det er gratis inngang for barn og ungdommer under 25 år, for alle andre koster det 60 SEK per person.


Utställning på Göteborgs Stadsmuseum. Fotograf: Charlotta GavelinUtstillingen Gøteborgs fødsel på Gøteborgs bymuseum. Foto: Charlotta Gavelin


Verdenskulturmuseet


Et spennende museum, spesielt for barnefamilier. Verdenskulturmuseet har vanligvis åpent fra tirsdag til søndag mellom kl. 12.00-17.00. Enkelte dager har lengre åpningstider. Det har hatt gratis inngang siden 2016, og her finner man også en kafé og en restaurant dersom du trenger å lade batteriene. Et godt tips er å være der klokken 13, da starter nemlig en omvisning av museet med en introduksjon til de forskjellige utstillingene. Den permanente utstillingen Tilsammans, består blant annet av mange spørsmål, leker og severdigheter for barn opptil 12 år. Verdenskulturmuseet ligger i nærheten av Universeum og Liseberg samt Hotel Panorama.


Universeum


En av byens mest populære destinasjoner. Dette er ikke et tradisjonelt museum, men mer et vitenskapssenter, fullt av utstillinger som omhandler jordkloden, verdensrommet, dyrene og menneskene. En favoritt hos både barn, ungdommer og voksne, ikke minst fordi det finnes ville dyr, interessante utstillinger og morsomme aktiviteter. Du kan lett gå fra Hotel Panorama til Universeum. De har åpent hele året mellom kl. 10.00-18.00. Enkelte dager er åpningstidene litt lengre eller kortere. Det er gratis inngang for barn undre tre år, for alle andre koster det mellom 135-195 SEK per person, avhengig av alder og sesong. Sjekk ut aktuelle priser og åpningstider på hjemmesidene deres.


Gøteborgs kunstmuseum


Sveriges fremste museum for nordisk kunst fra slutten av 1800-tallet, ligger bare en kort spasertur fra Universeum. Gøteborgs kunstmuseum har selvsagt også mesterverk fra andre kunstnere, ikke bare nordiske. Her kan du se malerier fra Picasso, Van Gogh og Rembrandt samt moderne kunstverk fra kunstnere som Cajsa von Zeipel og Lina Selander. Gøteborgs kunstmuseum har åpent mellom kl. 11.00-18.00 fra tirsdag til søndag, enkelte dager litt lenger. Det er gratis inngang for barn og ungdommer opptil 25 år. For alle andre koster det 60 SEK per person. Vær oppmerksom på at enkelte utstillinger har egne priser.


Gøteborgs Naturhistoriske Museum


Beliggende på den nordøstlige delen av den utrolig populære Slottsskogen. Gøteborgs Naturhistoriske Museum har hatt gratis inngang for alle siden begynnelsen av 2018. Her finner man mange fantastiske utstillinger og gallerier med pattedyr, fisk og fugler, samt hvalhallen og den store monterte blåhvalen samt forskjellige dinosaurskjeletter. Det finnes også flere tilfeldige utstillinger med interessante ting å se på. Ordinære åpningstider er tirsdag til søndag mellom kl. 11.00-18.00 (20.00 på torsdager).


Röhsska Museum


Röhsska Museum i Gøteborg ble grunnlagt i 1916 og er Sveriges eneste spesialmuseum for design, kunst og håndverk. Museet har en samling som dekker ca. 50 000 gjenstander, hvorav de fleste er eldre svenske og europeiske gjenstander. Samlingen inneholder også antikviteter med gresk og romersk opprinnelse. Museet har også tilfeldige utstillinger fra forskjellige epoker og steder i verden. Les mer på hjemmesidene for å se hvilke utstillinger som er aktuelle for øyeblikket.
Röhsska Museum har åpent tirsdag til søndag med varierende tider mellom kl. 11.00-20.00. For barn og ungdom opptil 25 år er inngangen gratis, for alle andre koster det 60 SEK per person. Årsbilletter koster 100 SEK, hvilket også inkluderer inngang til Gøteborgs kunstmuseum og Gøteborgs bymuseum.


Som du kan se, er det mange museer å besøke i denne byen, de fleste av dem har sentral beliggenhet og er i nærheten av våre hoteller i Gøteborg. Andre populære museer i Gøteborg og omegn som er verdt å besøke:Kanskje vil du besøke Gøteborgs museer allerede i helgen? Her finner du all den informasjonen du trenger for en familieweekend i Gøteborg.