Den fine byen på vestkysten av Sverige er fylt med opplevelser for deg og familien, og er uten tvil en sommerby som byr på både opplevelser innendørs og utendørs. Følg vår 5 familietips som garantert gjør helgen i Göteborg til en super opplevelse, og som kommer til å sette prikken over i´en i ferien.

Berg og dalbane på Liseberg i Gøteborg
Fornøyelsesparken er det lett å bruke en hel helg på, uten at verken du eller barna blir lei.

Liseberg


Hva er mer typisk for Göteborg enn byens fornøyelsespark? Med sine 42 attraksjoner er Liseberg Nordens største fornøyelsespark – og den fortsetter å vokse.


Nye attraksjoner i år er Loke, den roterende gondolen og Valkyria, Europas høyeste dive coaster med et vertikalt fall på 50 meter. Forutenom attraksjonene finnes det flere andre ting å ta seg til på Liseberg. I 2017 åpnet Klubbland, Göteborgs store sønn Håkan Hellstrøm fikk sitt eget museum, eller rettere sagt et ”tempel” som Liseberg skriver på sin hjemmeside. Fornøyelsesparken er det lett å bruke en hel helg på, uten at verken du eller barna blir lei. Om du og din partner vil drikke et glass hvitt og spise reker vil vi anbefale restauranten Hamnkrogen i Lisebergs havneområde.


Avslutt gjerne ditt Lisebergbesøk med herlig musikk og underholdning! På sommeren er det er et stort antall konserter på Stora Scenen.


Palmehuset i Trädgårdsföreningen


Trädgårdsföreningen


Mellom fartsfylte aktiviteter er det også viktig å puste ut og senke pulsen litt, spesielt om man reiser med familien. Derfor er den vakre Trädsgårdsföreningen, eller Hageforeningen, med sin beliggenhet midt i byen, et stenkast i fra Avenyn, en perfekt oase i byens jungel.


Trädsgårdsföreningen er en av Europas best bevarte parker fra 1800-tallet. Men den elegante roseparken fylt med roser fra svunnene tider og det flotte palmehuset som bugner av eksotiske planter, så er Trädgårdsföreningen mer enn bare en park – og absolutt en opplevelse å få med seg. Om sommeren arrangeres det er en rekke spennende og avslappende aktiviteter. Alt fra tradisjonell midtsommarfeiring til Rosenfest. Det vises også barneteater i sommermånedene, både i parken og i Trädgårdsforeningens lokaler.Universeum


Om det er en regnfull dag og solen glimter med sitt fravær så fortvil ikke- det finnes mange aktiviteter i Gøteborg under tak!


Universeum er et museum, der ”vetenskapen leks fram” som de selv formulerer det! Bygningen, som er designet av Gert Wingårdh, finner du alt fra foring av hai, regnskogssafari og den emintente sporten ”Gissa bajset”. Med andre ord er det ganske enkelt å være barn å kose seg på Universeum


Om tar turen til museumet i sommer, kan du få oppleve alt mellom himmel og jord, bokstavelig talt. Prøv å leve som en astronaut (gå på toalettet, dusje og trene) og å se havet fra bunnen er to ting som er mulig under et besøk hos Universeum.
Lekeplassen Plikta


I Slottsskogen ligger lekeplassen Plitka som har leker for både store og små. Her finnes alt fra rutsjebaner og sklier, klatreapparater, boccia, bordtennisbord, sjakkbord og en utegym. Mandag til fredag, klokken 14.00 – 16.45 er det ulike aktiviteter for de mellom 6-16 år. Det er lett å komme seg til lekeplassen, som ligger i den grønne og frodige byparken Slottskogen. En kort tur med trikken tar deg hele veien fra Vasaplassen til Slottsskogen. Om været skulle slå seg om og man har lyst å tilbringe litt tid inne, ligger Göteborgs naturhistoriske museum bare en kort gåtur fra lekeplassen.Göteborgs skjærgård


I blant kan det også være deilig å komme seg litt utenfor bygrensen. Vestkysten skjærgård er det lett å komme seg til med en kort buss- eller trikketur og deretter en fergetur. Hvorfor ikke ha en hel dag på de deilige klippene, dra på selsafari, eller vandre i sjøbodene, langt bort fra storbyen bråk og stress?


Nord for Gøteborg ligger øyene Björkö, Hönö og Öckerö. En kort reise med trikk/buss fra Nordstan til Hjuvik tar deg ut til fergekaien og de solfylte øyene. Sør for Göteborg ligger øyene Styrsö og Brännö, du kommer hit med ferge med avgang fra Saltholmen. Dette er en dagsutflukt, og du kommer deg til Saltholmen med kollektivtransport.


Her bor du i Göteborg


Se alle våre hotell i Göteborg