Der Öresund er på sitt smaleste ligger den skånske byen Helsingborg. Byen er omgitt av parker, slott og ikke minst et nydelig havneområde med et aktivt båtliv – en reise til idylliske Helsingør i Danmark tar ikke mer enn 20 minutter. I Helsingborg står matkulturen sterkt, og her finner du både klassiske og nye og innovative restauranter. Her tipser vi om 10 velsmakende restauranter du må få med deg i passelig store Helsingborg.

Dinner table at Restaurant AMA

Book hotell i Helsingborg

Se alle hotellene våre i Helsingborg og velg din favoritt!

Det er lett å bli forelsket i Helsingborg. Med en historisk og kompakt bykjerne og beliggenheten ved havet, er byen en ekte perle – særlig om sommeren. I Helsingborg finnes det mange gode restauranter. Faktum er at Helsingborg er en av byene med størst restauranttetthet i Sverige.


Det beste fra havet på Sillen & makrillen


Gröningen, kalles det store området med gress og uteplass som ligger mellom Norra Hamnen og Fria Bad i Helsingborg. Her samles folk om sommeren for å sole seg, omgås og nyte livet. Rett ved Gröningen og vannkanten ligger Sillen & Makrillen – en restaurant med havet i sentrum. Her jobber man med nøye utvalgte råvarer fra lokale leverandører og tilpasser menyen etter sesongens utvalg. Sillen & Makrillen passer utmerket for den som er ute etter en elegant og luksuriøs middag i en noe høyere prisklasse. Her kan dere omgås og nyte en delikat middag samtidig som dere har utsikt mot sundet og danske Helsingør.


Nyt den fantastiske utsikten mot vannet! Foto: Basunera


Elegant og selvsagt skikkelig velsmakende. Foto: Basunera


Lekker presentasjon og god mat. Foto: Basunera


Spennende retter på AnJo Wine & Dine


På Bruksgatan, en av Helsingborgs mest klassiske og idylliske gater, ligger den nyåpnede restauranten AnJo Wine & Dine. Menyen er nøye komponert for å passe alle ganer – her tilbyr de god fisk, skalldyr, kjøtt og vegetariske retter. Restauranten er intim og koselig og har som mål at du som gjest skal føle deg som hjemme. Á la carte-menyen er spennende og innovativ, her kan du blant annet smake på diverse skinker og pølser, dagens østers eller villand. Med sin sentrale beliggenhet har du tilgang på både shopping, kultur og hoteller – Clarion Grand Hotel Helsingborg ligger bare få minutter unna, og er et klassisk hotell med moderne design. Her på Stortorget bor du midt i gryta, med bare 100 meter til byens store shoppingstrøk Kullagatan.


En eksotisk smaksopplevelse på AMA


Med sete på første rad til den fantastisk utsikten over Øresund, kan du nyte smaker fra Japan og Peru på restaurant AMA. Med inspirasjon fra Nikkei-kjøkkenet tilbyr restauranten fargerike og smakfulle småretter fra havet i Raw Baren, og fra det lune kjøkkenet serveres kjøtt, fisk, fjærkre og grønnsaker sammen med spennende potetretter. AMA tilbyr ikke bare eksotiske retter, men også et herlig utvalg cocktailer inspirert av smakene fra kjøkkenet - så her kan du regne med en miks av urter, ingefær, chilli og frukt selv i drinkens verden. Du finner AMA ved havnekanten i Helsingborg på Clarion Hotel Sea U, bare noen få minutters gange fra Helsingborg Sentralstasjon.


AMA Restaurant - Small dishes Raw Bar_16_9Fargerike og smakfulle småretter fra Raw Baren.


Smakfulle bistroretter på The Social Bar & Bistro


Clarion Grand Hotel elsker de god mat. Hotellets restaurant, The Social Bar & Bistro, tilbyr klassiske bistroretter med en moderne vri. En god pasta eller saftig hamburger, og kanskje en herlig dessert til slutt? Her finnes det noe for alle smaker, perfekt for et selskap med mange ulike smakspreferanser. Nyt en trivelig middag sammen i et sosialt og avslappende miljø. Velkommen til The Social Bar & Bistro.


The Social Bar & Bistro - _16_9Nyt god mat i en koselig atmosfære.


KOL & Cocktails – grillet er best


Er du fysen på å spise og drikke godt i en koselig atmosfære, er KOL & Cocktails definitivt verdt et besøk. Med fokus på helhetsopplevelsen får du som gjest en kveld du sent vil glemme på restauranten, som ligger sentralt på Södra Storgatan 11–13. I restauranten fokuseres det framfor alt på kullgrillen i alle dens former. Kjøtt, skalldyr, fisk, grønnsaker, frukt og brød – her kan nesten hva som helst havne på grillen. Kombinert med en massiv vinliste og en atmosfære som byr på musikk, koselig interiør og et trivelig personale blir besøket på KOL noe helt spesielt. I baren finner du også et stort utvalg cocktails som er bygd opp rundt restaurantens egenpressede juice. KOL & Cocktails er med andre ord et utmerket alternativ for deg som er ute etter grillet mat i en koselig atmosfære med puls.


Kul og kreativ atmosfære. Foto: Michel Cavalli


Nyt skikkelig gode burgere og sprø pommes frites! Foto: Michel Cavalli


Grillede herligheter fra havet! Foto: Michel Cavalli


Tradisjonelt og rustikt på Redimat


Tradisjonell husmannskost lagd fra bunnen av er signaturen til Redimat – restauranten som ligger på Badhusgatan 4 mellom Hamntorget og Sundstorget. Helt siden åpningen i 2015 har målet deres har vært å skape en genuin og hjemmekoselig følelse som gjør restauranten til et naturlig møtested. Ved å servere klassiske retter kombinert med nye smaker og idéer, har de raskt blitt en favoritt blant gjestene sine. Restauranten benytter seg kun av de beste av råvarer og lager all mat helt fra bunnen av – her kan du smake på alt fra lammeroastbeef og kantarellsuppe til fiskegryte og marulk. Redimat er et godt valg for deg som er fysen på rustikk og landsens mat til gode priser.


En fryd for øyet og smaksløkene!


Tacos med velsmakende rødkål.


Rustikt og godt!


Olsons skafferi – med hjertet i Italia


Det populære Mariatorget, rett bak Clarion Grand Hotel Helsingborg, er en samlingsplass for mange koselige restauranter. På torget, med byens eldste kirke, Sankta Maria Kyrka, i sentrum, ligger restauranter med smaksprofiler fra hele verden side om side. Olsons Skafferi er et koselig sted med italiensk mat i mellomprisklasse. Med gode råvarer og engasjerte kokker, kan du nyte klassiske italienske retter som antipasto, pasta, risotto og tiramisu her. Passer utmerket som familierestaurant eller som et romantisk valg for deg som besøker Helsingborg med din kjære.


Tokyo 15


Drottninggatan er gaten som går fra sentralstasjonen Knutpunkten til Tinkarpsbacken før Sofiero. Langs gata ligger det mange gode restauranter med heftige retter for alle slags budsjetter. Tokyo 15 ligger praktisk nok på Drottninggatan 15, og er en moderne japansk restaurant som tilbyr en symfoni av mat, drikke og god stemning. Her får du veldig god sushi og sashimi, men også saftig og godt grillet kjøtt. Med mer enn 20 år i bransjen sørger kjøkkensjefen for at besøket ditt blir en opplevelse!


Nyt en magisk sushi-tallerken. Både god og vakker!


Moderne interiør med personlig touch.


Et kunstverk!


Sosialt og elegant på Drottninggatan 35


Lenger ned i Drottninggatan, på baksiden av Gröningen og strandpromenaden, ligger den elegante, men avslappede restauranten Drottninggatan 35. Her serverer de retter og viner som får deg og vennene dine til å trives og kose seg. Smårett-utvalget gir deg muligheten til å prøve 2-3 ulike retter – en sosial og herlig måte å oppleve mat på. Her får du alt fra tunfisk og kyllingwraps til carbonara og flap steak. I et avslappet, men likevel pulserende barmiljø, får du sjansen til å oppleve god mat og drikke til en overkommelig pris.


Thai Corner


Allerede i 1997 slo Thai Corner opp dørene i Helsingborg. Med sin gode og billige thailandske mat har restauranten blitt en favoritt blant både besøkende og fastboende. Med sin sentrale beliggenhet på Bruksgatan 32–34 og sitt store utvalg, har restauranten noe for enhver. Her får du ekte thailandsk mat til gode priser i nyrenoverte, koselige og avslappede lokaler. Fra restauranten er det bare 10 minutter til Comfort Hotel Helsingborg. Det trendy hotellet har enkle og smarte løsninger, og er det selvsagt valget for deg som setter pris på et prisgunstig hotell med sentral beliggenhet, pent design og moderne rom.


Moderne og genuin atmosfære.


Heng litt i baren før eller etter maten!


Retter som gir deg vann i munnen! Gode priser i tillegg.

Book hotell i Helsingborg

Se alle hotellene våre i Helsingborg og velg din favoritt!