Gå på oppdagelsesferd blant Sveriges vakreste slott og herregårder. Garantert en mektig og interessant opplevelse i historisk miljø. Her guider vi deg til noen av Sveriges beste slott og herregårder, og tipser om hotell i nærheten hvor du kan bo skikkelig bra.

Gripsholm Castle, Sweden, in the summer
Gripsholm Slott er vel verdt et besøk.

Slottsweekend på Kalmar slott


kalmar-castle-summer.jpg Majestetiske Kalmar slott


Kalmar har flere år blitt kåret til Sveriges beste sommerby og er et strålende valg for deg som er ute etter en weekend der historie står i fokus. Her ligger nemlig både Kalmars Museum og Kalmar slott som ble ansett som en av Sveriges viktigste festninger. Pass på å få med deg en guidet tur gjennom slottet, så får du høre om hva slottets vegger har sett. Alle guidede turer inngår i inngangsbilletten.


Clarion Collection Hotel® Packhuset Kalmar facadeSommeridyll på Clarion Collection® Hotel Packhuset i Kalmar


Clarion Collection® Hotel Packhuset bor du i et gammelt havnemagasin, vakkert beliggende ved Kalmars gjestehavn. Her har du Kalmarsund, restauranter, shopping og kafeer som nærmeste nabo.


Opplev historiens vingeslag med en helg på Gripsholm slott


Gripsholm castleGripsholm slott


Gripsholms slott er et av Sveriges mest kjente slott – beliggende utenfor Mariefred i Strängnäs kommune. Slottet ble bygget på 1500-tallet på Gustav Vasas initiativ, og inneholder en samling møbler og kunsthåndverk fra fire århundrer. I et av slottets runde renessansetårn finner du til og med et av Europas mest velbevarte teatre fra 1700-tallet. Slottet har også Statens portrettsamling med over 5000 verk – fra 1500-tallet og frem til i dag. I utgangspunktet er det kun mulig å se slottets innredning i sommermånedene, men bookede grupper tas imot hele året.


facade-quality-hotel-park-sodertalje.jpg Koselige Quality Hotel™ Park


Drøyt en halvtime fra Mariefred, i retning Stockholm, ligger Quality Hotel™ Park i Södertälje. Hotellet ligger midt i Södertälje, i nærheten av togstasjon, gågate, kultur og et myldrende liv.


Toftaholm herregård – romantisk og myteomspunnet i Småland


Toftaholm Mansion VittarydToftaholm herregård. Foto: Toftaholm


Dersom du vil oppleve en romantisk herregårdsweekend, er Toftaholm herregård stedet. Opplev den myteomspunne borgruinen på Körsbärsholmen eller ta en rusletur blant de gamle eikene – alternativene er mange her i Smålands hjerte. Om du vil bo et annet sted enn på den vakre gården, tar det under en time å kjøre til Växjö og Jönköping.


Lobby Clarion Collection Cardinal Växjölobbyen på Clarion Collection® Cardinal


I Växjö kan du nyte et opphold på Clarion Collection® Hotel Cardinal eller Quality Hotel™ Royal Corner og få en blanding av puls og stillhet.


Facade Clarion Collection Hotel Victoria JönköpingClarion Collection® Hotel Victoria


Om du velger å ta E4 nordover, fra herregården til Jönköping, kan du jo for eksempel bo på Clarion Collection® Hotel Victoria – en unik hotellperle midt i byen.


Hennickehammer herregård – opplev en weekend i Värmlands dype skoger


Hennickehammars Herrgård mansion summer facadeHennickehammar herregård – en nydelig oase i Värmland. Foto: Henrickehammars Herrgård


Vil du reise til en avslappende oase langt unna storbyens puls, bør du rette blikket mot Värmland og Hennickehammar. Hennickehammar ble bygget allerede i 1722, men blomstrer fremdeles like vakkert. Dette er stedet for deg som vil rømme fra hverdagen og unne deg det lille ekstra. Herregården har en moderne relax-avdeling, et fortryllende tjern, nærliggende skog og en atmosfære til å ta og føle på. Her serveres også deilig mat laget av lokale råvarer.


Filipstad river housesSjarmerende Storbrohytta finner du nær Henrickehammar


Superior Double Room at Clarion Collection Hotel DrottSuperiorrom på Clarion Collection® Hotel Drott


En times kjøring unna Hennickehammar ligger byen Karlstad. Der kan du fortsette din historiske vandring ved å bo på Clarion Collection® Hotel Drott – en bygning fra år 1909 som er preget av jugendstilen. Hotellet ligger bare 50 meter unna sentralstasjonen.