Finland er så mye mer enn Nokia, sauna, innsjøer og Mummitrollet. Vill og vakker natur, gjestfrie mennesker og unike matopplevelser er bare noe av det du kan oppleve i nabolandet. Hvorfor besøke Finland spør du? Her har du 10 grunner.

Skyline of Helsinki
Hovedstaden Helsinki har du nok hørt om før, men hva mer har Finland å by på?

Verden åpner igjen opp for turisme, og vi kan endelig besøke alle de stedene vi har satt på vent i over et år. Men husk likevel at mange land fortsatt har flere innreiserestriksjoner, og vi anbefaler alle reisende om å holde seg oppdatert på utviklingen og lese retningslinjene nøye før innreise til sin destinasjon.


1. Eksotisk naturlandskap


Finlands tusener av innsjøer er omgitt av vakre, skogkledte åser og daler. Her finnes urørt og eksotisk natur, snødekte fjell og trær, samt vakkert nordlys! Besøk Finlands største innsjø Saimaa som ligger i sjarmerende Lakeland. Allemannsretten i Finland gir deg lov til å slå opp telt overalt så lenge du ikke forstyrrer mennesker og natur.


Lakeland in FinlandFinland har dype skoger og stort sett flatt terreng, perfekt for sykkelturer. Foto: Juko Kuva/Visit Finland.


Finland: Camping under Northern Lights Kanskje du opplever nordlyset mens du besøker Saimaa? Foto: Mikko Nikkinnen/Visit Finland.


2. Vakker arkitektur


Arkitekturen i Finland har dyp forankring til naturen. Den finske arkitekten Alvar Aalto har, med enkle linjer, form, funksjon og bruk av naturmaterialer skapt imponerende og vakre byggverk som tar pusten fra en.


Helsinki, Finland: Finlandia HallFinlandia Hall er et av Alvar Aaltos kjente verk.


3. Mennesker med et varmt hjerte


Finner elsker landet sitt og er stolt av den finske naturen og kulturen. De møter deg med åpenhet, varme og gjestfrihet, og inkluderer deg raskt i sin levemåte.


Clarion Hotel Aviapolis, Helsinki, Finland - Couple in bar_16_9 Ta en drink med nye venner eller nyt Helsinki-viben, bare dere to.


4. Flotte nasjonalparker


Opplev Finlands flotte nasjonalparker med bølgende elvedaler, vakre innsjøer, skog, fjell og et fantastisk dyreliv. Her kan du treffe på kongeørn, rype og rein. Besøk Oulanka nasjonalpark eller Nuuksio nasjonalpark, perfekt for deg som vil oppleve dyreliv og villmark.


5. Hovedstaden Helsinki


Hovedstaden byr på kulinariske opplevelser, gode shoppingmuligheter, vakker kunst- og kulturhistorie og enestående arkitektur. Deilig avkobling, aktiviteter for store og små eller et pulserende natteliv? Her er 4 tips til din neste weekend i Helsinki.


Helsinki, Finland: CathedralKatedralen i Helsinki er et must-see.


Helsinki, Finland - City tram_16_9 En bra måte å komme seg rundt og se byen på er å hoppe på trikken.


6. Skikjøring i puddersnø


Glad i stå på ski? Skue utover det vakre landskapet mens du står på ski i puddersnø nedover et av Finlands mange eventyrlige fjell. Kittilä i Lappland byr på svært gode skimuligheter. Her kan du besøke skianlegget Ylvas eller Levi som byr på både vakker natur og moro.


7. Et mekka for shoppingentusiaster


Finlands mange sjarmerende butikker og store shoppingsentre byr på ikoniske, eksklusive og rimelige tekstiler, juveler, møbler og mye mer. Stockmann Department Store i Helsinki er skandinavias største kjøpesenter med mer enn 50 000 kvadratmeter over 10 etasjer, med andre ord et mekka for shoppingentusiaster og vel verdt et besøk!


Helsinki, Finland: Stockmann Department store Stockmanns ligger i den kjente shoppingaten Aleksandergatan.


8. Unike matopplevelser


Besøk Finlands mange restauranter og spisesteder, og nyt herlige delikatesser fra finsk natur som kantarellsuppe, sødmefylt blåbærpai eller velsmakende laks. For deg som søker en unik matopplevelse, autentisk finsk mat, deilige smaker og ville urter, er Restaurant Juuri i Helsinki absolutt et must!


9. Finsk sauna


Ok, så vi måtte jo inkludere sauna. Finsk sauna er en viktig del av den finske kulturen og benyttes både til avslapping og helse, men er også et møtepunkt for forretninger og festlige sammenkomster. Hva med sauna i 40 meters høyde? Pariserhjulet Skywheel på Salutorget i Helsinki har egen badstuvogn som gir deg utsikt over Helsinki by og utover sjøen. Og visste du at det finnes over 3 millioner saunaer i Finland? Det er mer enn 1 sauna per innbygger!


Sauna at Quality Hotel Alexandra


Helsinki: Skywheel saunaBadstu i 40 meters høyde med fantastisk utsikt over byen. Foto: SkyWheel Helsinki.


10. Øyhopping og strandliv


Øyhopping mellom de vakre små øyene, bading på de kritthvite strendene eller avslapping på svabergene? Utenfor Helsinki kan du øyhoppe fra Lonna til Vallisaari og Suomenlinna. Finland byr på alt du kan ønske deg av opplevelser!
Har du lyst til å besøke Finland? Vi har et stort utvalg av hotell i Helsinki. Under her kan du se et utvalg.Hotel Kämp


Hotel Kämp tilbyr et majestetisk opphold i hjertet av Helsinki, og er byens ledende luksushotell. Det vakre klassiske designet, gourmet-utvalget og de moderne, men likevel, tradisjonsrike, spafasilitetene gjør dette hotellet til en turistattraksjon i seg selv.


main-facade-1-hotel-kamp_16_9Clarion Hotel® Aviapolis


Clarion Hotel® Aviapolis ligger bare 2 kilometer unna Helsinki-Vantaa Airport. Dette er et perfekt møtested med stilfull design, varm og luksuriøs atmosfære, sauna og fantastisk mat.


Clarion Hotel Aviapolis - Facade_16_9Clarion Hotel® Helsinki


Clarion Hotel® Helsinki er et urbant hotell, meget kjent for sin nærhet til byens fasiliteter, sin vakre stil, sitt unike møtepunkt på hotellets takterrasse med basseng og sauns, Sky Bar med utsikt over eller gourmetmat fra restauranten The Social Bar & Bistro.


clarion-hotel-helsinki-city-facade-from-the-air-.jpg


Clarion Hotel Helsinki, Finland - Lobby_16_9


Clarion Hotel Helsinki, Finland - Swimming pool_originalGLO Hotel Art


Er du en Art Nouveau-fan? GLO Hotel Art ble bygd i 1903, og er en ekte Art Nouveau-perle midt iblant Helsinkis ellers moderne nordiske design. Ta inn slottsfølelsen og fordyp deg i komforten og den fantastiske servicen du tilbys på GLO Hotel Art.


main-1-hotel-glo-art_originalGLO Hotel Kluuvi


GLO Hotel Kluuvi er stedet for deg som elsker konseptet med å dele mat! Sjekk inn på et av de stilfulle rommene før du hopper ned til The TRAY med en venn eller ni for å dele en fantastisk runde med street food. Her går man aldri sulten fra bordet!


reception-glo-hotel-kluuviGLO Hotel Sello


Om du søker et opphold litt utenfor bykjernen, nærmere bestemt Esbo, er GLO Hotel Sello for deg. Her er beviset for at man ikke trenger å bo mitt i byen for å nyte oppholdet - GLO Hotel Sello tilbyr grillede spesialiteter året rundt, og er det perfekte stedet for å holde forretningsarrangementer eller helgeturer med familien.


room-glo-hotel-selloHotel F6


Hotel F6 ligger sentralt med umiddelbar tilgang til shoppinggater og kultur, og er populært på grunn av dets vakre design, luksuriøse stil, sammensatte kultur samt sunne og nydelige frokost fra det finske kjøkken.


Inner entrance Hotel F6_16_9Hotel Fabian


Ser du etter et nytt hjem i Helsinki? Hotel Fabian tilbyr den koselige hjemmefølelsen som får deg til å synke rett nedi sofaen og får deg til å ønske å bli for alltid. Med 50 vakre rom og komfortable fellesarealer får du lyst til å bli kjent med dine nye naboer og skape varige minner på dette boutiquehotellet - helt til du kommer tilbake igjen.


exterior-1-hotel-fabian_originalHotel Haven


Boutiquehotellet Hotel Haven ligger sentralt ved Södra Hamnen, bare noen få minutters gåtur fra de beste barene, restaurantene og severdighetene i Helsinki. Havutsikt? Oh yes!


Hotel Haven in Helsinki, Finland - Bar Haven_16_9Hotel St. George


Hotel St. George tar velvære til et helt nytt nivå med sterkt fokus på avslapning og helsebringende tradisjoner. Nyt en dag på spa eller beundre de over 400 kunstinstallasjonene langs veggene på hotellet - hva enn som bringer mest zen til din sjel.


Hotel St. George in Helsinki, Finland - Spa pool_originalKlaus K


Klaus K er et helt eventyr i seg selv. Inspirert av Finlands nasjonalepos, Kalevala, og med elementer av flertallige folkefortellinger og finsk mytologi, vil dette hotellet ta deg med på en tur dypt inn finsk historie og kultur.


Klaus K in Helsinki, Finland - Lounge_16_9Lilla Roberts


Eleganse, luksus og en stor dæsj varme - alt mikset sammen gjennom Art Deco-stilen. Lilla Roberts er skapt for den kunstkuriøse byvante vandreren som liker å legge til litt klassisk stil og luksus på reisen. Mote og finsk matmagi er stikkordene dette unike konsepthotellet er bygget på.


lobby-1-lilla-roberts_16_9
Se en liste over alle våre hotell i Helsinki.