Medlemskap

Fem attraksjoner du kanskje ikke tør å prøve på Liseberg: – Skikkelig adrenalinkick

Liseberg er den svenske vestkystens aller største attraksjon. Her har du lista over parkens aller villeste berg-og-dal-baner. Spenn deg fast.

  • – Vi gikk i køen, men så ble jeg kjemperedd. Jeg angret meg og ville ikke likevel, sier Charlie (10).

  • – Det gjør ikke noe, trøster pappa Kalle. Familien har akkurat ombestemt seg og steget ut av køen til Helix. Dette er en av de første attraksjonene som møter deg innenfor dørene til Liseberg i Göteborg.

  • En g-kraft på over 4 og en toppfart på 100 kilometer i timen er kun to av stikkordene. Men dette er likevel ikke fornøyelsesparkens versting.

  • Strawberry spurte Lisbergs presseansvarlig – Kan dere gi oss deres topp fem råeste attraksjoner? Svaret over de tøffeste attraksjonene er: Valkyria, Helix, Balder, Loke og Lisebergbanen.

  • Hele familien på fire, som består av Guro (40), Kalle (37), Charlie (10) og Ingrid (5) har vært en hel dag på Liseberg.

Topp fem ville attraksjoner på Liseberg

Valkyria


Før du i det hele tatt begynner dagen på Liseberg: Last ned appen på mobilen din. Her får du oversikt over fysiske køtider for alle attraksjoner, eller du kan til og med stille deg i virtuell kø. Det betyr at du kan fylle inn antall personer, oppmøtetid og du blir varslet når det nærmer seg din tur for å kjøre ønsket karusell. Helt genialt for familien som prøver å tilfredsstille alles ønsker.

  • Valkyria er cirka midt i parken, og den attraksjonen du hører mest skrekkslagne og frydefulle skrik fra.

  • Dette er Europas lengste såkalte dive coaster, med et dropp på hele 50 meter. Og det følger med en liten pause hvor du henger utenfor kanten, like før det går rett ned. Deretter fyker den gjennom en underjordisk tunnel i 105 km/h.

  • – Dette var litt av et adrenalinkick, er pappa Kalles korte dom, med et stort smil etter å ha kjørt Valkyria for første gang.

Helix


Neste attraksjon på lista er velkjente Helix. Den legger lista med en gang du ser den i aksjon – og du kan føle suget i magen selv fra bakken. Helix er Skandinavias lengste og mest innholdsrike bane. Her får du flere looper, 4,3 g-kraft med en fart på opptil 100 km/t. Du kommer godt opp i høyden, og dropper like raskt. Alt skjer på under to minutter. Vi har full forståelse for at en 10-åring trakk seg fra denne – du opplever vektløshet hele tre ganger...


Balder


Balder er laget av treverk, og starter slik en ekte og klassisk berg-og-dal-bane skal starte. Rolig sving først, deretter bratt oppover slik at du bare ser skyene, en liten sving til, slik at du rekker å kjenne på at du gruer deg. Og så rett ned. Den bratteste bakken er 70 meter, makshastigheten er 90 km/t, og total høyde er 36 meter. Attraksjonen var dessverre stengt da testfamilien til Strawberry var på plass på Liseberg. Men ville de kjørt Balder?


– Ja, sier Charlie bestemt.


Loke


Dette er en såkalt «gyro swing», altså en huske som svinger og roterer, og du sitter med ansiktet vendt ut mot parken. På det høyeste henger du og beina dine 42 meter over bakken. Makshastighet er 100 km/t og turen varer i cirka ett og et halvt minutt. Litt for lang kø til at den norske familien rakk å teste den, men ut ifra volumet på latter og hyl er dette en skikkelig kul attraksjon. Loke ligger like ved Balder.


Lisebergbanen


Dette er Lisebergs virkelige klassiker. Berg-og-dal-banen er hele 1,3 kilometer lang, har en topphastighet på 80 km/t og tar tre minutter å kjøre. Dette er stedets aller mest besøkte attraksjon, og et must for spenningssøkende i alle aldere.


– Jeg var kjemperedd i starten, for det gikk rett ned. Da skrek jeg! Men så var det bare gøy, sier Charlie.


Strawberry ønsker deg lykke til – og husk: Det er lov å feige ut i køen...

Helix ride at theme park Liseberg in Gothenburg. Family speaking to each other at Liseberg in Gothenburg.Roller coaster at Liseberg in Gothenburg. Family spending time at Liseberg in Gothenburg.

Helix

Gøteborg

Nyeste innlegg