Medlemskap

10 kule ting å gjøre i Göteborg med barna dine: – Er det dovendyret ekte?

Ingrid (5) er kjempevarm. Heldigvis kan hun gå bare singleten her i den tropiske regnskogen. Midt i Göteborg. – Se, det er jo et dovendyr, akkurat som på film, sier femåringen.

Family at amusement park Liseberg in Gothenburg.
 • Krøllet sammen i en liten hylle, helt stille, ligger en stor, lodden pelsdott. Ingrid har helt rett, det er et vaskekte dovendyr. 5-åringen har kledd av seg og vandrer rundt i bare singlet.

 • Temperaturen i en tropisk regnskog er nemlig 25 grader, men på grunn av den høye luftfuktigheten oppfattes det gjerne som over 90 grader...

 • Sammen med storesøster Charlie (10), pappa Kalle (37) og mamma Guro (40), har den norske familien tatt turen til Universeum. Som er et eldorado for barnefamilier, med både teknotek, en sydamerikansk, tropisk regnskog og et akvarium.

 • – Er det dovendyret helt ekte? Det er jo favorittdyret mitt i favorittfilmen min Zootropolis, forteller Ingrid, som blir helt ekstatisk når favoritten rører på seg.

 • – Kan vi gå opp til haiene? spør Charlie spent og utålmodig.

Her er topp 10 aktiviteter for barnefamilier i Göteborg

1. Alfons Åbergs Kulturhus


Adresse: Slussgatan 1


På andre siden av gaten for Clarion Hotel ® Post, ligger Alfons Åbergs Kulturhus. Dette er et kulturhus basert på den svenske forfatteren Gunilla Bergströms bøker om Albert Åberg. Et skikkelig hyggelig sted med lekerom, lesekrok, teater og barnevennlig mat.


2. Hagabulle


Adresse: Haga Nygata 28


Bydelen Haga er kjent for sine trehus og idylliske kafeer og butikker. Og her finner du også den berømte hagabullen – som er en gigantisk kanelbolle. Virkelig. Ta lunsjen på Café Husaren, kjøp den kjente kanelbollen og ta en hagabulle-selfie.

 • 3. Liseberg

  Adresse: Örgrytevägen 5

 • Göteborgs mest kjente attraksjon, Liseberg, må selvsagt med på denne listen.

 • Dere bør sette av en hel dag eller to i fornøyelsesparken, som er full av klassiske berg-og-dal-baner, karuseller du egentlig ikke tør å prøve, eget Kaninland for de minste og stor variasjon av spisesteder.

 • – Jeg var kjemperedd i starten, det gikk rett ned. Så da skreik jeg, men så var det bare gøy, sier Charlie (10). Hun har akkurat tatt Lisebergbanen – stedets mest populære attraksjon.

4. Hotell med basseng


Adresse: Drottningtorget 10


Høyt på lista står gjerne svømmebasseng for barn når de er på ferie. Clarion Hotel® Post har basseng på taket, med fantastisk utsikt, og her kan barna bade på dagtid. Hotellet har også familierom og ligger midt i Göteborg sentrum. Et annet godt alternativ er å velge et hotell fra Clarion Collection® Hotel. Da får dere frokost, fika og kveldsmat inkludert i prisen.


5. Actionpark


Adresse: Burgårdsparken 1


Denne parken ligger midt i sentrale Göteborg, i Burgårdsparken. Actionparken er et eldorado for de med skateboard og sparkesykler, og en perfekt aktivitet for både mindre barn, tenåringer og foreldre. Her finner du nærmere 2000 kvadratmeter betong, for familier som liker fart og action. Og det beste av alt, det er helt gratis...


6. Slotsskogen


Slottsskogen er en av Göteborgs mest populære parker – både for de lokale og turister. Her finner dere store grøntområder for piknik, lekeplass (sånn skikkelig bra lekeplass med masse klatrestativ og apparater), og en av Sveriges eldste dyreparker. Her kan dere se elg, hjort, kaniner og pingviner.


7. Utendørsbasseng


Adresse: Frihamnen 7


Besøker du Göteborg på sommeren, er folkebadet i Jubileumsparken i Frihamnen, vel verdt et besøk. Her finner du svømmebasseng med sklie, et lengre basseng og et morsomt hoppetårn. Stedet åpner i juni 2023.


8. Upzone


Adresse: Skatåsvägen 25


En stor eventyrpark som ligger i naturskjønne Skatås. Stedet er delt opp i ulike soner med aktiviteter, som klatring, zipline, bumperball (du er ikledd en stor plastboble og spiller fotball), og Combat Archery Tag – som er en pil og bue-konkurranse på en helt trygg måte. Aktiviteter kan gjøres alene, eller på lag mot hverandre. Hvem er familiens tøffeste?


9. Naturhistorisk museum


Adresse: Museivägen 10


Museum er aldri feil, og dette stedet vil interessere folk i alle aldre. Her finner dere store samlinger av preserverte dyr, insekter og reptiler, i tillegg til geologiutstillinger. En fin miks av permanente utstillinger og aktualitet. Sjekk hjemmesiden på forhånd.


10. Universeum


Adresse: Södra vägen 50


Vel tilbake i Universeum har familien på fire fra Norge gått gjennom tunnelen som fører til Oceanen – det gigantiske akvariet som har en fire meter høy glassvegg. Over familien svømmer pigghaier, rokker, og mindre fisker i knallblått, oransje og gult. Akkurat som på tegnefilm.

 • – Der er den, sier Charlie og peker. På bunnen av akvariet ligger en såkalt nurse shark. Den kan bli opptil 4 meter lang. Akkurat nå sover den stille.

 • Barna setter seg ned foran det endeløse glasset. De blir helt rolige, fascinert over alt de ser. Her blir de sittende lenge.

 • Nedover i Universeum venter en haug av andre opplevelser, som et eget rom hvor du kan lære om måneferden, eller du kan gå innom en kjemilab eller lære alt om menneskekroppen, om du vil.

 • Men etter å ha vært i en tropisk jungel, sett et ekte dovendyr og så å si klappet en hai, så har barna endelig fått nok inntrykk. Trodde vi.

 • Noe sliten spør Ingrid:

 • – Kan vi gå tilbake i jungelen igjen?

Nyeste innlegg