Høstferien i uke 40 og 41 er her, og mange av oss velger Norges-ferie. Hvorfor reise til utlandet når det er så mye du kan finne på her til lands? Vi har samlet noen forslag til hva du kan gjøre på hjemmebane i høstferien!

family-playing-autumn-featured.jpg

I år faller høstferien på uke 40 og 41, 30. september - 4. oktober og 7. - 11. oktober. Det finnes flere steder å besøke, morsomme ting å gjøre og ikke minst en rekke aktiviteter å prøve ut – så noter ned tipsene og kos deg masse!


Eventyr for hele familienSelv om vi beveger oss bort fra sommeren, er flere av landets familieparker åpne om høsten. Besøk Kristiansand Dyrepark, som er åpent hele året og besøk Kaptein Sabeltanns Skattekammer.


I høstferien på østlandet, første uken i oktober, er Tusenfryd åpent lørdag og søndag, fra kl. 11.00-17.00. Tjuvstart Halloween-feiringen på skumle spøkelseshus, kjenn adrenalinet på fartsfylte berg og dal-baner, eller ta det litt mer med ro på karusellene for de aller minste.


Er du på tur i Sverige, har vi gode tilbud med gratis inngang til populære familieparker.


Badeferie på hjemmebaneBadeferie i Norge i oktober? Ja, så absolutt! Pakk med badetøyet og ta med familien på badeferie på Quality Hotel™ Ulstein i Ulsteinvik. Hotellet har et supertilbud for alle badeglade; gratis inngang til Ulsteinbadet ved hotellovernatting, inkludert deilig frokostbuffé.


Kanskje frister det med en tur på kino i samme slengen? Hotellet har Sjøborg Kino i samme bygg, og i høstferien har de mange kjekke familiefilmer på plass! Med andre ord ligger altså alt til rette for et herlig familieopphold for både små og store i høstferien!


Vi har flere hotell med basseng i hele Norden. Sjekk ut og book din favoritt i dag!


Staycation eller koselig hotellweekendBli inne og slapp av i en myk hotellseng i høstmørket, stå opp til oppduket frokostbuffé med varm- og kald mat, Fairtrade-kaffe, og null oppvask etterpå.  Book deg og dine inn på et av våre hotell og utforsk byens, eller nabobyens mange opplevelser, kulturtilbud og restauranter.


Frister det mest å holde seg innendørs kan du og barna besøke Q-Zone på flere av våre Quality Hotel™. Aktiviteter som lykkehjul, shuffleboard, lekehjørne, og ikke minst gratis popcorn og is venter dere!  En liten flukt fra hverdagen vil fylle deg med masse god energi til å ta med inn i høsten.Flere av hotellene har pakketilbud, som inneholder overnatting kombinert med morsomme aktiviteter, frokost og middag til en fin pakkepris. Se hvilke hotell som ligger nærmest deg. Vil de voksne avspenne muskler og slappe litt av, er et hett tips og booke seg noen timer inn på spa. En ordentlig avslappende ferie. Se alle våre spahotell her.


Spis middag på restaurantDet er deilig å slappe av hjemme i ferien, men det er også deilig å kjenne at det er noe litt annet enn vanlig hverdag. Gi dere selv en dags pause fra den samma gamle “hva skal vi ha til middag”-praten og gå ut og spis!


I restaurantene på Quality Hotel™ finner du barnemenyer og et personale som er vant til å servere både store og små.


Ut i naturen: Besøk UNESCOs verdensarv-steder i NorgeNorge har faktisk 8 steder på UNESCOs verdensarvliste – visste du det? Pakk med tursekken, kvikk lunsj og godt humør og gå på oppdagelsestur, på jakt etter Norges åtte verdenskatter:  1. Vestnorske fjordlandskap: Geirangerfjorden og Nerøyfjorden. (Begynn for eksempel reisen i Ålesund og Sogndal)

  2. Bryggen i Bergen.

  3. Urnes stavkirke, (ca. 1 times kjøring fra Sogndal)

  4. Røros bergstad og Circumferensen

  5. Struves Triangelkjede i Hammerfest.

  6. Helleristningene/bergkunsten i Alta.

  7. Vegaøyan – 1,5 time kjøring fra Brønnøysund.

  8. Rjukan-Notodden industriarv


Les også våre tips til gratis aktiviteter du kan gjøre sammen med barna i høstferien. Uansett om man velger å fylle dagene med masse aktiviteter eller være hjemme i sofaen, er det viktigste å være sammen. God ferie!