Hvorfor reise til utlandet når det uansett er så mye å finne på her til lands? Vi har samlet noen forslag til hva dere kan gjøre på hjemmebane!

family-playing-autumn-featured.jpg

Eventyr for hele familien i Kristiansand Dyrepark


Besøk Kristiansand Dyrepark som er åpent hele året. Hele 127 dyrearter fra hele verden bor i parken! Med over 600 mål er det stor plass å bevege seg på. Til tross for navnet “Dyreparken”, er det ikke bare fantastiske dyr å beundre her, det er også masse annet moro å finne på:


Kjenn det kile i magen i bob-banen JungelBob. Sitt to og to på kjelker nedover den svingete banen. Du får styre farta selv! La småtassene kjøre elektriske minibiler. Sitt på med lokomotivet Reli Safari. Kjør traktor på bane. Prøv å komme dere gjennom en forhekset labyrint.Staycation eller koselig hotellweekend


Bli inne og slapp av i en myk hotellseng, stå opp til oppduket frokostbuffé med varm og kald mat, Fairtrade-kaffe og null oppvask etterpå. Book deg og dine inn på et av hotellene våre og utforsk byens, eller nabobyens opplevelser, kulturtilbud og restauranter.Frister det mest å holde seg innendørs kan du og barna besøke Q-Zone på flere av våre Quality Hotel™. Aktiviteter som lykkehjul, shuffleboard, lekehjørne, og ikke minst gratis popcorn og is venter dere! En liten flukt fra hverdagen vil fylle deg med masse god energi.


Flere av hotellene har pakketilbud, som inneholder overnatting kombinert med morsomme aktiviteter, frokost og middag til en fin pakkepris. Se hvilke hotell som ligger nærmest deg.Ut i naturen: Besøk UNESCOs verdensarv-steder i Norge


Norge har faktisk 8 steder på UNESCOs verdensarvliste – visste du det? Pakk med tursekken, kvikk lunsj og godt humør og gå på oppdagelsestur, på jakt etter Norges åtte verdensskatter:  1. Vestnorske fjordlandskap: Geirangerfjorden og Nerøyfjorden. (Begynn for eksempel reisen i Ålesund og Sogndal)

  2. Bryggen i Bergen.

  3. Urnes stavkirke, (ca. 1 times kjøring fra Sogndal)

  4. Røros bergstad og Circumferensen

  5. Struves Triangelkjede i Hammerfest.

  6. Helleristningene/bergkunsten i Alta.

  7. Vegaøyan – 1,5 time kjøring fra Brønnøysund.

  8. Rjukan-Notodden industriarvSpis middag på restaurant


Det er deilig å slappe av hjemme, men det er også deilig å kjenne på noe annet enn vanlig hverdag. Gi dere selv en dags pause fra den samma gamle “hva skal vi ha til middag”-praten og gå ut og spis!


Her kan du lese mer om byens fantastiske utvalg av restauranter og barer.