Adventstida er over oss og juleforberedelsene er i full gang. Overalt skinner vinduer og gater opp av julestjerner og lys. Gløgg, hjemmelagde pepperkaker og designerpynt er bare noe av det du finner på skandinavias mange julemarkeder. Nyt den herlige atmosfæren samtidig som du kommer i gang med gavehandelen. Ta en titt på vår liste over sesongens beste og koseligste markeder i Danmark, Norge og Sverige.

Artisan Christmas decoration
Julestjerne på julemarked i Gamla stan i Stockholm.

Danmark


1. H.C. Andersen Julemarked  1. november – 21. desember 2022 • Kultorvet, København


Hvis du liker eventyr som Den stygge andungen og Piken med svovelstikkene er dette sannsynligvis markedet for deg. Møt H.C. Andersen selv og ta et julekortbilde med tusenvis av strålende lys i bakgrunnen. Som på et hvilket som helst julemarked får du selvfølgelig gløgg og pepperkaker, men det er ikke alt. Alle bodene er navngitt etter den folkekjære dikterens eventyr og tilbyr hjemmelaget håndverk, julepynt, leker og mye mer. Og det beste – inngang til markedet er helt gratis.


2. Julemarked i Aalborg  1. november - 23. desember 2022 • Sentrum, Aalborg


Midt i Aalborg sentrum finner du dette markedet som garantert vil hjelpe deg å finne den gode julestemninga.


3. Jul i Tivoli  1. november – 31. desember 2022 • Tivoli, København


1Foto: Lala Lugo via Wikimedia Commons


Vi vet at vi har snakket om dette stedet før, men det er så fantastisk at vi gledelig gjør det igjen. Her finner du den ultimate julestemninga. I år har de over 50 hytter og boder, dekorert i alpetema, med ferske bakervarer og et rikt utvalg av tradisjonelle, skandinaviske julevarer.


Norge


4. Julemarked i Spikersuppa  1. november 2022 – 1. januar 2023 • Spikersuppa, Oslo


Oslos største julemarked leverer tradisjonell julestemning på høyt nivå. Ta med familie og venner på en hyggelig spasertur mellom de mange bodene som er fulle av sesongens fristelser. Det hele er gratis, og du kan nyte vakkert dekorerte og underholdning omgivelsene hele dagen.


5. Julemarked på Røros  1. desember – 4. desember 2022 • I gatene på Røros


Røros, kun 2 timers kjøring fra Trondheim, er en perle det virkelig er verdt å besøke. Markedet i den lille bergstaden strekker seg over alle de små, koselige bygatene. Her får du muligheten til å blande tradisjonell julehandel med litt lokal sightseeing, da du underveis får utforsket både moderne butikker og historiske bygninger langs veien.


Sverige


6. Stortorgets julemarked  1. november – 23. desember 2022 • Gamlebyen, Stockholm


2Foto: Holger Ellgaard via Wikimedia Commons


Dette markedet har røtter tilbake til 1915 og har siden den gang hatt stor suksess. Den unike stemningen i gamlebyen bidrar til en magisk julestemning. I tillegg til de vanlige markedsbodene kan du kjøpe mat og drikke, samt delta på en omvisningsquiz i gamlebyen for å lære mer om den svenske hovedstaden og dens historie. Når du er ferdig med å utforske området og bodene kan du bare slappe av og nyte julemusikken som fremføres på stedet.


7. Jul på Liseberg  1. november – 30. desember 2022 • Liseberg, Gøteborg


3Foto: Albin Olsson via Wikimedia Commons


Det finnes mange måter å feire jul på, og hvis du ønsker en reise gjennom tid og rom er Liseberg stedet for deg. Hvis du derimot er blant dem som foretrekker det tradisjonelle vil du også trives i denne fornøyelsesparken. Ta turen til det gode, gamle julemarkedet hvor du kan kjøpe sukkertøy i kremmerhus og nyte korsang på hvert hjørne. Dersom du er ute etter noe litt annerledes finnes det et område med noen litt mer utradisjonelle aktiviteter også. Samme hva du liker å gjøre i jula tilbyr Liseberg en eksplosjon av glitter, lys og dekorasjoner som vil varme hjertet ditt med julestemning.


Så uansett om du føler for å ta en rolig ettermiddagstur, la deg inspirere til å lage din egen julepynt eller har en lang julegaveliste å ta fatt på, vil du finne det du trenger på et lokalt julemarked. Kos deg med gløgg, hjemmelaget mat og snakk med håndverkerne selv, og du vil garantert komme i den rette stemninga.
Vil du vite mer om julebord på våre hotell? Klikk her!