Er reisebudsjettet slunkent? Lat som om du er i Mexico, Spania, Italia eller Japan på en av Sandefjords mange herlige internasjonale restauranter. Fake it till you make it!

Restaurant D4 in Sandefjord Tapas on table

Færra te Mexico på Mønsj Street Food


Taco-dish-at-monsj-in-sandefjordNordmenn elsker meksikansk mat, så hvorfor ikke prøve noe autentisk på fantastiske Mønsj? Foto: Mønsj • Kjøkken: mexicansk/vegetar

 • Egnet for: vennegjengen/AW/take away

 • Prisnivå: lavtVi er opptatte av å lage enkel, ærlig mat som de aller fleste av oss liker - Kristoffer Halvorsen.Fra Foodtruck til restaurant, Mønsj Street Food ligger i Storgata i sentrum av Sandefjord. Perfekt når du er på vei hjem til hotellet etter en fuktig aften på en av Sandefjords barer. Her kan du kose deg med god og spicy mexicansk gatemat lagd fra bunnen av. Legg merke til at alle de fristende hovedrettene også kan fås i vegetarisk versjon. Vi liker det!Jeg er lidenskapelig opptatt av mat / meksikansk mat, og har lenge drømt om å starte min egen food truck. Jeg gikk til innkjøp av en liten Matvogn og hadde dette som et hobbyprosjekt ved siden av min daglige jobb som selger. Vi opplevde enorm respons og utrolig mange bookinger. Det var såpass stor etterspørsel at jeg måtte ansette folk og gå til innkjøp av enda en food truck! - Kristoffer Halvorsen.Tapas på toppnivå på Restaurant D4


Restaurant d4 in Sandefjord tapas Restaurant D4 har tatt den helt ut ved å ansette spanske kokker og servitører. DET er ganske utrolig. Foto: Restaurant D4 • Kjøkken: spansk/tapas

 • Egnet for: AW/vennegjengen/romantikk

 • Prisnivå: lavt/middels


Denne trivelige restauranten ligger i Dronningens gate, bare fem minutter fra flotte Clarion Collection® Hotel Atlantic. På Restaurant D4 finner du spanske småretter, bedre kjent som tapas. Og vi nordmenn elsker tapas! Men det vi liker aller best med D4, er de sympatiske prisene.


Her får du en hel meny med et utvalg deilige og lekne småretter fra kun 295,– per pers. Vi snakker tapasklassikere som patatas bravas, albondigas og pimientos del padron. Slå den!Vårt konsept er spansk tapas, hvor vi har satt sammen gode spanske tapasretter i vår meny. Vi har spanske kokker og servitører for at det skal være så autentisk som mulig det spanske kjøkkenet og service. - Kjell Arne Osvoll.Psst! Bestill croquetas hvis du ikke har smakt dem før – en spansk storfavoritt som alle elsker!


Get down with it på Groovy Diner


Groovy-Diner-Sandefjord-restaurant-bar På med skinnjakka, trekk kammen gjennom brylkremen og kom deg ned på diner'n! • Kjøkken: amerikansk

 • Egnet for: vennegjengen/familien/AW/take away

 • Prisnivå: lavt/middels


Groovy Diner rett ved brygga i Sandefjord får du heftig retrointeriør og alle de diggeste dinerrettene; ribs, burgers, pancakes og ikke minst milkshakes. Bestill en ekte «five dollar shake» og spill ut Pulp Fiction-fantasiene dine med en venn. Garantert god stemning!


Vincent: That’s a pretty fing good milkshake.
Mia: Told ya.
Vincent: I don’t know if it’s worth five dollars, but it’s pretty f
in’ good.


Fersk fisk og friterte godsaker på Fuji sushi


fuji-sushi-plate-stockHurtig, godt og sunt. Hva mer kan du be om? • Kjøkken: japansk/sushi

 • Egnet for: take away

 • Prisnivå: lavt


Fuji er en budsjettvennlig favoritt blant Sandefjordfolket. Her får du deilig maki, nigiri og ferdige sushipakker med flere ulike typer, men også spennende varianter som kaburimaki og barnevennlig frites ’n stick. Fuji er det perfekte stedet for å hente take away og ta med opp på hotellrommet når du bare vil ta det helt med ro.


La Scala – med Sandefjords beste beliggenhet


hvalstek-LaScala-edtI hvalfangstbyen Sandefjord må man nesten prøve den eksotiske norske delikatessen hvalstek • Kjøkken: italiensk/nordisk/europeisk

 • Egnet for: grupper/familier/AW

 • Prisnivå: høyt


La Scala er en italienskinspirert restaurant med en helt spektakulær beliggenhet og uteservering ytterst på Brygge 5. Her kan dere nyte deilige italienskinspirerte retter og sjømat i stilrene, men koselige lokaler. Dette er et supert sted å ta med kollegene på middag etter et møte eller en konferanse. De blir garantert imponert over både maten og utsikten!


Et lite stykke Kina på Chili


Chili-szechuan-stockSpennende og variert på Chili • Kjøkken: kinesisk/szechuan/kantonesisk

 • Egnet for: familier/større og mindre selskap/AW

 • Prisnivå: middels/høyt


På hyggelige Chili serveres et stort utvalg retter fra den spennende og varierte kinesiske matkulturen i sentrum av Sandefjord. Her spesialiserer de seg på szechuan-retter, men du finner også flere kantonesiske spesialiteter på menyen. Vi anbefaler Peking and, en av restaurantens signaturretter som aldri slår feil.


Borte bra, men hjemme best – nordisk og kortreist på Kokeriet


Fiskesuppe-kokeriet-stock-edt Kvinner og supper må man ikke la vente. Da blir de kalde • Kjøkken: nordisk/europeisk

 • Egnet for: selskap/større og mindre grupper/AW/romantikk

 • Prisnivå: høyt


Rett ved Groovy Diner, lenger ut på brygga, finner du staselige Kokeriet. Restauranten er inspirert av Sandefjords betydelige hvalfangstindustri, og en visitt kombineres med fordel med en omvisning på den tidligere hvalbåten MS Southern Actor, som i dag fungerer som museumsbåt. Her får du de lekreste retter med norske råvarer, en baravdeling med deilige drinker og ikke minst en stor uteservering med fantastisk utsikt.


Det hadde kanskje ikke føltes helt riktig å forlate Sandefjord uten å smake den lokale spesialiteten, som ikke overraskende er hval. På Kokeriet får du hval fra bærekraftige bestander med alt av sesongens beste tilbehør. Kanskje ikke det mest politisk korrekte måltidet, men hvem er vi til å dømme?


Psst! Kokeriet er veldig populært i høysesongene, det kan være lurt å bestille bord.