Hold deg på rett side av sundet og oppdag alt den sjarmerende byen Helsingborg har å by på! En hyggelig spasertur i slottshagen, gyllengul sand, skånske mattradisjoner og dans og musikk i vakre omgivelser – velkommen til Skåne på sitt beste!

View from archway in Helsingborg Castle

Book hotell i Helsingborg

Se alle hotellene våre i Helsingborg og velg din favoritt!
chevronRight

1. Tre inn i kongelige omgivelser ved Sofiero


Sofiero slott Helsingborg in summertime Foto: Sofiero.se


Sofiero er et fantastisk turistmål for hele familien, med både et slott og en slottspark. Hagen lokker deg inn med sesongens blomster, og på slottet kan du gå i de samme salene som kongeparet, prinsessene og prinsene gjorde en gang i tiden. I 1973 testamenterte nemlig Gustaf VI Adolf Sofiero til Helsingborg by, slik at alle skulle få oppleve slottets sjarm og spennende historie.


I parken utenfor ligger også Sofiero Slottsrestaurang, som er rangert som en av de beste restaurantene i Sverige, samt slottsbutikken og Sofiero trädgårdshandel, der du kan kjøpe med deg suvenirer, godteri og blomster. De minste kan dessuten legge på sprang i Barnens Sofiero, med grønne marker, lekeplass og labyrinter.


2. Nyt strandlivet på Tropical Beach


Tropical-Beach--Helsingborg-Anna-Alexandra-Olsson Karibia? Helsingborg!? Foto: Anna Alexandra Olsson


Har du kommet til Karibia eller Helsingborg? Det er vanskelig å se forskjellen på Tropical Beach. Stranden, som ligger lengst ute på Parapeten i Norra Hamnen, er en populært destinasjon i Helsingborg blant både innfødte og turister og byr på alt fra restauranter og barer til gyllen sand og tropiske palmer. Perfekt på årets varmeste dager når det eneste man vil gjøre, er å kjøle seg ned med en dupp i det blå vannet og en god piña colada i hånden!


3. Treff søte venner på Tropikariet


tropikariet-ape-looking-at-camera Alt fra lemurer og aper til haier og krokodiller på Tropikariet. Foto: Tropikariet


En utrolig populær destinasjon for både små og store er Tropikariet i Helsingborg! I den eksotiske innendørs dyreparken får du sjansen til å dykke ned i et korallrev utenfor Maldivene, smyge deg rundt i en måneskinnsbelyst regnskog og besøke en lemurflokk på Madagaskar. Kan det bli mer magisk enn det? Tropikariet er hjem for dyrearter fra hele verden, og består av flere spennende avdelinger hvor du kan lære mer om habitatene deres på en morsom måte.


4. Lek i vei i Busfabriken


Å besøke Busfabriken i Helsingborg er som å stige inn i et barns drømmeverden – her finner du hengebroer, klatrestativer, kjempeballer, krypganger, hoppeslott, sklier, trampoliner, ballbasseng og tråbiler på ett og samme sted. Perfekt når det pøsregner, eller når barna trenger å bruke opp litt overskuddsenergi!


Kitchen-table-clarion-grand-helsingborgThe Social Bar & Bistro på Clarion Grand Hotel® Helsingborg


Like i nærheten finner du den koselige restauranten The Social Bar & Bistro på Clarion Grand Hotel® Helsingborg. Her får du muligheten til å nyte fantastiske smaker og retter som er tilberedt av førsteklasses lokale råvarer i behagelige og avslappende omgivelser. Helt klart den perfekte avslutningen etter noen timers lek og moro!


5. Få fantastisk utsikt fra Kärnan


Karnan slott curved entrance and stairs Helsingborg Foto: Ole Jais


Kärnan er et av Helsingborgs mest kjente landemerker og gir deg en fantastisk utsikt over byen og sundet. Tårnet er 35 meter høyt og ble bygget som et forsvarstårn for mer enn 700 år siden. Her kan du booke en guidet tur eller utforske tårnet på egen hånd ved hjelp av en autoguide. Den eventyrlige spiraltrappen tar deg opp gjennom de fire etasjene før du til slutt når takterrassen med en nydelig utsikt!


6. Fredriksdal med Mikaeli marknad


Mikaeli marknad man selling groceries HelsingborgFoto: Anders Ebefeldt


Fredriksdal er et vakkert friluftsmuseum som også er Sveriges største. Det er den perfekte destinasjonen i Helsingborg for deg som vil nyte natur og kultur, samtidig som du får en nærmere titt på det gamle bykvartalet. Du kan også ta en spasertur i krydderhagen og rosariet eller se på dyrene i den skånske bondegården. Hvis du besøker Helsingborg om høsten, har du dessuten muligheten til å besøke den historiske høsttakkefesten Mikaeli marknad. Her blandes skånske mattradisjoner, håndverk, dans og musikk i nydelige omgivelser – en fin opplevelse for hele familien!


Tips til sentrale overnattingssteder i Helsingborg


EDIThotel-lobby-clarion-grand-helsingborgClarion Grand Hotel® Helsingborg


Hvis du vil kombinere besøket ditt i Helsingborg med et hyggelig hotellopphold, har vi flere sentralt beliggende alternativer du kan velge mellom. Clarion Grand Hotel® Helsingborg er for eksempel et luksuriøst og elegant hotell midt på Stortorget, med gangavstand til flere av byens severdigheter og turistmål.


Det trendy hotellet Comfort Hotel® Helsingborg er også et perfekt utgangspunkt for utforsking av Helsingborg. Det ligger kun 500 meter fra Helsingborgs sentralstasjon og er kun et steinkast unna byens butikker, restauranter og barer. Clarion Hotel® Sea U er Helsingborgs største hotell med en fantastisk utsikt over sundet.

Book hotell i Helsingborg

Se alle hotellene våre i Helsingborg og velg din favoritt!
chevronRight