Nord for Norge og bare 100 mil fra Nordpolen ligger øygruppen Svalbard – verdens nordligste bebodde område. Her finner du urørt arktisk villmark og et unikt dyreliv, men også smakfulle restauranter og museer. Sesongvariasjonene er store på Svalbard – om sommeren erstattes de mørke vintermånedene erstattes av strålende sol som lyser døgnet rundt. Her lister vi opp noen aktiviteter du må oppleve!

Svalbard Funken Lodge – Dinner

1. Surrealistisk opplevelse med midnattssol


For å oppleve midnattssolen på best mulig måte finnes det snøscooter-, båt- og vandreturer på Svalbard.


Om sommeren mellom mai og august går faktisk ikke solen ned på Svalbard. Det betyr 24 timer med dagslys per dag i 130 dager. Høres deilig ut? For å oppleve midnattssol på best måte finnes det scooter-, båt- og vandreturer på Svalbard. Det finnes flere alternativ – lange eller korte turer, dag- eller kveldstid, helt avhengig av hva du er ute etter. Hurtigruten tilbyr en rekke turer. Les mer om det her! Tanken på å kjøre rundt på snøscooter midt på natten i et glitrende snølandskap under det dansende nordlyset lokker mange til å booke en tur hit.


2. Se fantastisk utsikt på hundesledetur


Dog sledding Svalbard_16_9Nyt fantastisk utsikt på fjellet på hundesledetur!


For å se de fantastiske utsiktene Svalbard har å by på, anbefaler vi en guidet tur høyt opp i fjellet for å se på det storslagne landskapet. Snødekte fjelltopper, strålende sol og frisk luft i kombinasjon med dramatiske isbreer blir et minne for livet. Du kan velge vanskelighetsgrad og turlengde selv – uansett tur bys det på utrolig fin utsikt. Er du på Svalbard i mai og juni og er interessert i å oppleve Svalbard i selskap med firbeinte venner, finnes det flere alternativer for hundesledeturer.Green Dog tar deg med ut i den snøscooter-frie delen utenfor Longyearbyen. Velg den turen som passer deg og opplev Svalbard på beste måte!


3. Padle kajakk i Adventsfjorden


Ta med familien, venner eller kolleger og paddle kajakk i Adventsfjorden


Liker du å padle er alternativet kajakk en herlig opplevelse på Svalbard. For eksempel tilbyr Hurtigruten Svalbard ulike pakker der du kan padle i Adventsfjorden – en av de mest historiske fjordene på Svalbard. Her padler du fra fargeglade Longyearbyen mot spøkelsesbyen Hiorthamn mens du nyter utsikten av den vakre og eksotiske villmarken. I sommerhalvåret finnes det over 100 trekkfugler på øyene, og det ikke uvanlig å møte på seler i vannet. Kajakk er en bra måte å se Svalbard på, og de dyktige guidene hjelper deg med å maksimere opplevelsen.


Nordlysjakt


Fra tidlig vår til høst er det midnattssol på Svalbard. Til kontrast er man helt uten dagslys under den såkalte polarnatten som strekker seg fra november til februar. I denne perioden strømmer eventyrlystne mennesker fra hele verden til Svalbard for å se det berømte nordlyset danse over himmelen.


northern-lights-snowmobiles-svalbard.jpg


Faktisk er det slik at Svalbard er det eneste stedet på jorden der du kan oppleve nordlyset på dagtid. Spis lunsj og nyt utsikten av fantastiske farger. Er du på Svalbard mellom oktober og februar kan du du også oppleve det spesielle blå arktiske lyset på dagtid og nordlyset om natten.


Bo på Funken Lodge – moderne komfort i historiske omgivelser


Funken Lodge Double RoomPå Funken Lodge får du en typisk Svalbard-opplevelse midt i den arktiske metropolen Longyearbyen.


Høres det bra ut med toppmoderne komfort i historiske omgivelser, anbefaler vi å overnatte på hotellet Funken Lodge. Med 88 premiumrom og suiter, restaurant i verdensklasse og cocktailbar, bor du i et unikt miljø med storslagen panoramautsikt over Longyearbyen. Hotellet tilbyr også store konferansemuligheter med kapasitet til 140 personer – perfekt for bedrifter og organisasjoner. Selvfølgelig kan du slappe av i loungen med peis og bibliotek eller besøke trenings- og relaxavdelingen.