Svalbard er kanskje ikke den første sommerdestinasjonen du tenker på, for hva kan man egentlig gjøre på Svalbard om sommeren? Nord for Norge og bare 100 mil fra Nordpolen ligger øygruppen Svalbard – verdens nordligste bebodde område. Her finner du urørt arktisk villmark og et unikt dyreliv, men også smakfulle restauranter og musuem. Sesongvariasjonene er store på Svalbard – om sommeren erstattes de mørke vintermånedene erstattes av strålende sol som lyser døgnet rundt. Her lister vi opp noen aktiviteter du må oppleve om du besøker Svalbard i sommermånedene!

1. Surrealistisk opplevelse med midnattssol

For å oppleve midnattssolen på best mulig måte finnes det snøscooter-, båt- og vandreturer på Svalbard.

Om sommeren mellom mai og august går faktisk ikke solen ned på Svalbard. Det betyr 24 timer med dagslys per dag i 130 dager. Høres deilig ut? For å oppleve midnattssol på best måte finnes det scooter-, båt- og vandreturer på Svalbard. Det finnes flere alternativ, og ett av disse står turoperatøren Better Moments for. På deres snøscooter-utflukt drar man på tur med en lokal guide som finner den beste ruten for akkurat den dagen. Tanken på å dra på snøscootertur midt på natten i et glitrende snølandskap i fullt dagslys lokker mange til å booke denne turen. Turen starter fra Longyearbyen og tar deg rundt til Spitsbergen på en befriende og herlig måte.

2. Besøk Sovjets forlatte gruveby – båt- eller katamaranutflukt til Pyramiden

Dra på ekspedisjon med båt og besøk mange av Svalbards gruvebyer.

Blant høye, mektige fjell og den enorme Nordenskiöldisbreen ligger den forlatte russiske gruvebyen Pyramiden. Pyramiden er en mektig, brutalt isolert og øde by med tomme bygninger og mye historie. Den ligger vakkert til i Billefjorden, og er et pupoulært sted å dra til på ekskursjoner. Tilbudet av båtreiser er stort – du kan for eksempel velge en to-dagers tur med båt der du til og med får sykle og gå rundt i byen. Det finnes også dagsturer der du med katamaran ferdes gjennom fjorden mot Pyramiden. Et herlig alternativ for den som har lyst til å oppleve mystiske isbreer, gruvebyer og eksotisk dyreliv.

3. Se fantastisk utsikt på hundesledetur

Nyt fantastisk utsikt på fjellet på hundesledetur!

For å se de fantastiske utsiktene Svalbard har å by på, anbefaler vi en guidet tur høyt opp i fjellet for å se på det storslagne landskapet. Snødekte fjelltopper, strålende sol og frisk luft i kombinasjon med dramatiske isbreer blir et minne for livet. Du kan velge vanskelighetsgrad og turlengde selv – denne to-dagersturen starter fra Longyearbyen og byr på ekstremt fin utsikt. Er du på Svalbard i mai og juni og er interessert i å oppleve Svalbard i selskap med firbeinte venner, finnes det flere alternativer for hundesledeturer. Poli Arctici tar deg med ut i den snøscooter-frie delen utenfor Longyearbyen. Velg den turen som passer deg og opplev Svalbard på beste måte!

4. Padle kajakk i Adventsfjorden

Ta med familien, venner eller kolleger og paddle kajakk i Adventsfjorden

Liker du å padle er alternativet kajakk en herlig opplevelse på Svalbard. For eksempel tilbyr Hurtigruten Svalbard ulike pakker der du kan padle i Adventsfjorden – en av de mest historiske fjordene på Svalbard. Her padler du fra fargeglade Longyearbyen mot spøkelsesbyen Hiorthamn mens du nyter utsikten av den vakre og eksotiske villmarken. I sommerhalvåret finnes det over 100 trekkfugler på øyene, og det ikke uvanlig å møte på seler i vannet. Kajakk er en bra måte å se Svalbard på, og de dyktige guidene hjelper deg med å maksimere opplevelsen.

Bo på Funken Lodge – moderne komfort i historiske omgivelser

Funken Lodge Double RoomPå Funken Lodge får du en typisk Svalbard-opplevelse midt i den arktiske metropolen Longyearbyen.

Høres det bra ut med toppmoderne komfort i historiske omgivelser, anbefaler vi å overnatte på hotellet Funken Lodge. Med 88 premiumrom og suiter, restaurant i verdensklasse og cocktailbar, bor du i et unikt miljø med storslagen panoramautsikt over Longyearbyen. Hotellet tilbyr også store konferansemuligheter med kapasitet til 140 personer – perfekt for bedrifter og organisasjoner. Selvfølgelig kan du slappe av i loungen med peis og bibliotek eller besøke gym- og relaxavdelingen.