For en måned siden kom nyheten om at vi ønsker ti nye hotell velkommen i Helsinki-gjengen. Men ikke nok med det – i dag kan vi røpe at vi også bygger to hotell som skal stå klare på Helsinkis flyplass i 2023!

Sketch of new hotel project at Helsinki
For å sjekke inn trenger du ikke engang å gå ut – hotellene ligger inne på flyplassen. Foto: Datarendering av Helsinki flyplass.

De to nye hotellene vil ligge ved inngangen til Terminal 2 på flyplassen, og vil seg i mellom ha 711 hotellrom, SkyBar i 13. etasje med fantastisk utsikt over rullebanene og konferansemuligheter for opptil 2000 personer.


Fra før av har vi Clarion Hotel® Helsinki, Clarion Hotel® Aviapolis og boutiquehotellet Hotel F6. Med Kämp Collection-hotellene som en del av vår portefølje, i tillegg til de to siste tilskuddene, vil du i 2023 ha 16 hotell å velge mellom i Helsinki-området.


Fikk du ikke med deg nyheten om at Kämp Collection Hotels og deres 10 hotell blir en del av Strawberry? Les om de nye hotellene her!


helsinki-sunny-summertime.jpg


For å feire at Strawberry snart tilbyr 16 hotell i Helsinki, gir vi deg…


16 fun (or not so fun) facts om Finland: 1. I dag har Strawberry 749 hotellrom i Helsinki. I 2023 kommer det til å være 2861 rom!

 2. Byggingen av våre to nye hotell er Finlands største hotellprosjekt of all time, og budsjettet er estimert til 120 millioner euro.

 3. Når finner gjør noe, gjør de det skikkelig. Det kommer tydelig frem i de sju neste punktene:

 4. Finner elsker saunaer, og de har over tre millioner av dem. Satt i perspektiv: Landet har 5,5 millioner innbyggere. En halv badstue per innbygger der altså.

 5. I Helsinki er det til og med et pariserhjul der gondolene er badstuer.

 6. Når du googler "Karaoke Helsinki" får du 4,93 millioner treff på 0.67 sekunder.

 7. Finland ble i 2019 kåret til det grønneste, mest stabile og tryggeste landet i verden, i følge World Happiness Report.

 8. Dessuten er 2019 andre året på rad som Finland er kåret til verdens lykkeligste land. Kanskje dette er landet å reise til om du liker å bli smilt til på gata?

 9. Finland har verdens høyeste årlige forbruk av melk per innbygger. Denne informasjonen er ekstra interessant når vi også vet at hele 17 % av landets innbyggere er laktoseintolerante.

 10. De innehar også verdensrekorden i kaffedrikking: Den gjennomsnittlige finnen drikker 12 kg kaffe i året.

 11. Du har sikkert hørt Finland bli omtalt som “de tusen sjøers land”? Det er et beskjedent kallenavn, landet har nemlig nesten 190 000 sjøer.

 12. Finland var det første landet i verden som ga stemmerett til alle kvinner, uansett sosial status.

 13. Størrelsen på trafikkbøtene deres beregnes ut fra to faktorer: Hvor alvorlig lovbruddet er og hvor mye sjåføren tjener.

 14. All offentlig informasjon og alle gateadresser står skrevet på både finsk og svensk.

 15. Senatstorget og Helsinkis domkirke har hatt roller i flere Hollywood-filmer. Plassen har derimot ikke spilt seg selv, men St. Petersburg i Russland.

 16. I Helsinki kan du hoppe på en trikk som fungerer som en bar på skinner. Mer om det og flere tips til en weekend i Helsinki finner du her.
Sjekk ut alle våre hotell i Helsinki og book deg et opphold!

Hotel project in Finland

Slik blir de nye flyplasshotellene i Helsinki:

Åpner: 2023

Antall hotellrom: 711 rom. Clarion Hotel med 502 rom, og et hotell med 209 rom.

Konferanse: Ja, møterom med plass til 2000 konferansegjester

Direkte tilgang til terminalene: Ja, hotellet ligger ved inngangen til Terminal 2

Restaurant og bar: Ja - og et av hotellene vil få en SkyBar i 13. etasje med utsikt over rullebanene.

Antall etasjer: Totalt 13. etasjer