Står Helsinki på høstens agenda? Da har vi en gladnyhet til deg! Med tre nye hotell, 250 nye ansatte, 751 rom og rikelig med moderne konferanselokaler, gjør Strawberry nå endelig sin entré i den finske hovedstaden. Vi har sjekket inn med Petter Stordalen og Torgeir Silseth for å høre mer om nysatsingen.

Se alle våre hotell i Helsinki her!


Les mer om våre 10 nye luksus- og livsstilshotell.


10 anledninger til å besøke Finland.
«Vi går «all-in» og ansetter de beste medarbeiderne til å levere den beste hotellopplevelsen i Helsingfors og Vanda», sier Torgeir.


Hvorfor satser dere på Helsinki denne gangen?


«Å få bygge egne hotell i Helsinki har lenge vært en drøm for oss. Vi har vært på en intens jakt etter det riktige prosjektet, og til slutt dukket det opp – ikke bare ett, men to som passet til vår profil», sier Torgeir, før Petter legger til:


«Vår ambisjon var å bygge et nytt landemerke inne i Helsinki, og en ny type møteplass. For oss er ikke hoteller bare senger og søvn. Det handler om å skape magiske møter mellom mennesker.»


Clarion Hotel Helsinki ligger på Busholmen, hva slags område er det?


«Det er et område som akkurat nå vokser seg frem med en masse nye boliger. Det ligger like ved havet, og det har industrikarakter. Det har visse likheter med Aker Brygge og Tjuvholmen i Oslo,» kan Petter fortelle.


Clarion Hotel Helsinki byr også på Sky Sauna og Sky Bar i hotellets øverste etasje, og her vil det bli servering med plass til 150 personer. Det er bare å glede seg.


Mother and son enjoying views of city center Helsinki Finland


Satser med stil


Det er med store ambisjoner Strawberry går inn i det finske markedet, men det er like viktig å gå inn med stil.


«Clarion Hotel har i syv år på rad blitt kåret til Sveriges beste hotellkjede, med førsteklasses innredning, kreative restauranter og sosialt lobbyliv. Vi tror at Clarion blir et spennende tilskudd på det finske markedet», sier en begeistret Petter Stordalen.


For deg som ikke klarer å vente til oktober, åpner boutique-hotellet Hotel F6 sine designdører allerede i årets første sommermåned.


«Hotel F6 blir et bra tilskudd i Strawberry & Resort. En fint innredet perle i sentrum der vi tenker nytt rundt dette med frokost», sier Petter.


Perfekt for business


Hos Clarion Hotel Aviapolis kjøres det en litt annen stil, her satses det på møtefasiliteter, med 10 konferanselokaler, hvor det største av de 10 kan ta imot hele 250 mennesker. Dette er altså det perfekte alternativet for bedrifter og foretningsreisende.


«Vi har stor tro på Helsingfors. Og jo flere hotellrom en by får, jo flere mennesker kan en ta imot», avslutter Petter.


Og en ting er sikkert, Strawberry gleder seg til å ta imot deg i Helsinki.


Colorful evening scenery of the Old Port in Katajanokka district of Helsinki, Finland