Ferier uten å påvirke miljøet i Uppsala, vinneren av One Planet City Challenge 2018! Oppdag byens historiske arv, vakre parker, Nordens største domkirke, Uppsala Universitetets myldrende studentliv og et stort utvalg av restauranter og barer.

Uppsala Cathedral

Ferier uten å påvirke miljøet i Uppsala, vinneren av Verdensnaturfondets WWFs konkurranse One Planet City Challenge 2018! Med sine grønne satsinger på bærekraftig transport og fornybar energi, er Uppsala et selvfølgelig valg for den klimasmarte reisende.


Ta deg fram på beste klimasmarte måte


I Uppsala tar du deg enkelt fram uten å påvirke miljøet. Mange av byens severdigheter finnes i gangavstand, som museer, studentnasjoner, shoppinggater og mange koselige restauranter og barer. Gå ikke glipp av severdighetene Uppsala Domkirke, Universitetshuset, Uppsala Slott, den Botaniske Hagen og Gustavianum!
Ellers kan du gjøre som Uppsalabeboerne og sykle! Den miljøvennlige byen har investert stort i sykkelbaner, og med korte avstander er sykkelen helt klart det mest populære transportmiddelet. På to hjul får du et bedre overblikk over byen og tar deg raskt og enkelt fra den ene attraksjonen til den andre, på beste klimasmarte måte.


Bo på klimasmarte Clarion Hotel Gillet


Clarion Hotel Gillet bor du sentralt i Uppsala og meget nært Uppsala Domkirke, Fyrisån og Linneträdgården. Hotellets miljøarbeid går hånd i hånd med Uppsalas ambisiøse klimamål, og er et selvfølgelig valg for deg som vil bo klimasmart.


superiorrum clarion hotel gillet uppsalaSjekk inn i et av hotellets vakre Superiorrom.


Clarion Hotel Gillet driver et aktivt miljøarbeid i henhold til miljøsertifiseringen ISO 14001. De stiller både høye krav hos leverandører for å redusere unødig forpakningsmateriale samt forsøker å finne mer miljøvennlige alternativer til leveranser. Konferansegrupper får mer grønn mat på tallerkenene, og hotellets bartendere lever etter hotellets "No Waste Philosophy", hvilket innebærer at råvarer som blir til overs på andre avdelinger benyttes i baren for å redusere matsvinnet."Jeg er så stolt over å arbeide i et selskap som tenker bærekraft med et sterkt fokus på fremtiden. At Uppsala også har vunnet utmerkelsen som Årets klimaby føles jo fantastisk. Byens fokus på kunnskapsoverføring og sterkt regionalt lederskap har ført Uppsala hit. Vi som hotell bidrar til framgangen gjennom å stadig gjøre forandringer med miljøet i tankene. På hotellet finnes en aktiv miljøgruppe, der nye kreative idéer lanseres og blir til virkelighet", forteller VD Susanne Boije Fredlund.pool selma city spa clarion hotel gillet uppsalaKombiner besøket ditt med spa! På hotellet finns Selma City Spa Uppsala, der dere kan nye boblebad, badstue og spabehandlinger.


bar clarion hotel gillet uppsalaTa en drink før middagen i hotellets bar.
WeCare – bærekraft på Strawberry


Et aktivt miljøarbeid i henhold til miljøsertifiseringen ISO 14001 går hånd i hånd med mange andre bærekraftige initiativer innen Strawberry. Vi deler en tradisjon og kultur om å gjøre mer enn det som forventes av oss – for gjestene, våre medarbeidere, samholdet og miljøet. Vi kaller dette arbeidet WeCare. Les mer om det bærekraftige arbeidet på våre hotell her.

restaurant-bar-uppsala-kitchen-and-table-clarion-hotel-gillet.jpg

5 miljøvennlige initiativ på Clarion Hotel Gillet

  • Bare LED-belysning i hotellrommene
  • Alle baderom har såpespylende toaletter, kraner og dusjer.
  • Alt matavfallet blir biobrensel som driver Uppsalas busser.
  • Produkter med palmeolje er fjernet fra sortimentet
  • Ekskluderer engangsemballasje så mye som mulig