Siden 2008 har Strawberry sammen med UNICEF kjempet for barns rettigheter. Vi er signaturpartner med UNICEF og støtter TV-aksjonen gjennom flere aktiviteter.

Årets TV-aksjon

NRK’s TV-aksjon er den største pengeinnsamlings-aksjonen i Norge. Med bidrag fra årets TV-aksjon vil UNICEF sørge for å gi utdanning til barn som er fanget i fronten i krig og konflikt. Utdanning er en rettighet alle barn burde ha. Men det er også veien til gjenoppbygging av samfunn etter at en krig eller konflikt er over.

Dessverre ser ikke fremtiden lys ut. UNHCR antar at verden hadde over 61 millioner flyktninger ved utgangen av 2016.
Halvparten av disse er barn.

Pakistan

I Pakistan er det 24 millioner barn i alderen 5-16 som ikke går på skole. 24 millioner. _Pakistan er et av landene inntektene fra TV-aksjonen skal gå til. Nesten halvparten av alle barn i barneskolealder får ikke utdanning. _For jenter er andelen 60%.

Colombia

4 av 5 colombianere har ikke opplevd å leve i fred.

En stor andel av barna som ikke får skolegang fra Colombia kommer fra konfliktrammede områder. Flere generasjoner har vokst opp og har hverdagen sin midt i konfliktsoner.

Barn og unge er de som har måttet betale den høyeste prisen. Hvert femte barn eller ungdom har aldri gått på skole eller er i jobb.

Sør-Sudan

51 % av barna i Sør-Sudan får ikke utdanning.

Kun 1 av 10 barn fullfører barneskolen, og 1,4 millioner barn går ikke på skole.

Visste du at Sør-Sudan er verdens yngste stat? I dag risikerer de å miste en hel generasjon med barn. Etter at landet ble selvstendig i 2011, startet en voldsbølge i 2013. Underernæring, sykdom og død er en del av hverdagen til barna.

Mali

Det er mer enn 300 000 barn mellom 7 og 15 år uten skolegang i utsatte områder nord i Mali. Over 367 skoler i nordlige Mali er stengt – mange av dem for tredje året på rad. Mange har blitt ødelagt, plyndret og okkupert av væpnede grupper.

I et av de verst rammede områdene er 79 % av skolene fortsatt stengt.

Syria

Hver tredje skole i Syria er enten ødelagt eller brukes som husly. 2 millioner barn står uten skolegang. Over 150 000 lærere har forlatt arbeidet, enten fordi de har flyktet eller er drept.

Halvparten av alle syriske barn er på flukt fra krigen. Flesteparten er på flukt inne i Syria. Landet ligger i ruiner og tre av fire lever i fattigdom. Dette gjør at barn og unge må ut i jobb for å sørge for å forsørge sine familier.

Landet er i ferd med å miste tjue år med fremgang innen utdanning, og en hel generasjon barns lærdom kan gå tapt på grunn av manglende skolegang.

TV Aksjonen 2017

La oss sette dette i perspektiv: I Norge har barn og unge rett og plikt til grunnskoleopplæring. 629 300 elever var i grunnskolen høsten 2016. 96 % av disse gikk i offentlige skoler.

Alene kan vi håpe, sammen har vi kraften og evnen til å skape varige endringer.

Vi åpner hotelldørene for næringslivets ringedugnad. Rundt omkring på en rekke av våre hotell ringer næringslivsledere til sitt nettverk for å be om donasjoner til TV-aksjonen. Mange av våre ansatte på Clarion Hotel®, Quality Hotel™ og Comfort Hotel® og Strawberry skal gå som bøssebærere i tillegg til å delta på ringedugnaden.

Kjære venner, kjære kunder, og kjære Norge – hjelp oss å hjelpe UNICEF, slik at vi sammen kan følge flere barn til skolen. UNICEF trenger 100 000 bøssebærere mellom 16.00 og 18.00 søndag 22. oktober. Du kan ringe UNICEF på 02025 eller registrere deg her.

Om UNICEF ringer deg på søndag, svarer du?

Les mer om våre aktiviteter i samarbeid med UNICEF her.