Med gummihansker, forstørrelsesglass, solbriller og svart hatt saumfarer de rutinerte gjestene hotellene etter brudd på smitteverntiltak. Eller er det egentlig sånn det er å være Safe Stay-gjestekontrollør? Har du det som trengs for å plukkes ut til å bli en av dem?

Hemmelig agent ute på oppdrag for å undersøke Safe Stay-tiltak
En hemmelig identitet og på et hemmelig oppdrag for å gjøre verden til et tryggere og bedre sted. Det høres ut som en spionfilm, men sånn kan man faktisk oppsummere det å være Safe Stay-kontrollør på hotellene våre.

Det er viktig for oss å få besøk av deg, og det er viktig at du føler deg – og er – trygg når du er hos oss. Derfor startet vi raskt programmet Safe Stay som består av tiltak og rutiner som skal gjøre at det ikke spres smitte hos oss. Du kan lese om konkrete tiltak her, hvis du vil.

Vil du være med å beskytte andre gjester fra et verdensomspennende virus?

For å holde oss på tå hev, har vi rekruttert et utvalg rutinerte hotellgjester til å utføre et hemmelig oppdrag når de allikevel skal bo på hotell: å rapportere på om tiltakene er fulgt godt nok opp eller ikke. Og vi trenger enda flere rapporterende spioner vi kan sende ut på oppdrag. Les stillingsutlysningen under! Enda lenger ned kan du lese intervjuer med tre av dem som allerede er kontrollører.

Arbeidsoppgaver

  • Sjekke inn på hotell som en helt vanlig gjest, men i all hemmelighet kontrollere hotellets Safe Stay-tiltak.
  • Rapportere i etterkant av oppholdet ved å grundig fylle ut et detaljert svarskjema.

Kvalifikasjoner og personlige egenskaper

  • Du må ha erfaring med å bo på hotell.
  • Du må være grundig, ærlig, observant og ha et øye for detaljer.
  • Du må ha evnen til å være diskré og ikke røpe identiteten din.
  • Du må være medlem.
  • Det er en fordel om du liker martini. Shaken, not stirred.

Vi tilbyr

  • Opplæring i hvordan man best inspiserer hotell.
  • Lukrativ kompensasjon i form av bonuspoeng for hvert hotell du kontrollerer.

Slik søker du

Tror du at du har det som kreves og at du kan hjelpe oss med å passe på at vi gjør det aller beste vi kan? Da vil vi gjerne høre mer om deg. Fyll ut dette skjemaet, så er det kanskje du som blir vår neste gjestekontrollør.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/32XkinjJJ7c

I denne videoen kan du se tre av hotelldirektørene våre snakke om Safe Stay-kontrollørene.

Referanser fra gjestekontrollører

– For å kunne forbedre noe må man jo få vite om det.

safe-stay-controller-merjaMerja og sønnen har som hobby å dra på hotell. Merja liker å kombinere fornøyelse med nytte, så for henne er det midt i blinken å kunne være Safe Stay-kontrollør.

Hvem er du?

Merja, 60 år. Jeg er butikkeier og kreatør innenfor dameklær. Jeg reiser i fritiden, oftest med min voksne sønn med funksjonsnedsettelse som elsker å bo på hotell. Det er hobbyen vår.

Det er jo en søknadsprosess for å bli gjestekontrollør, og ikke alle som vil bli kontrollører blir det. Hvorfor tror du at du kom gjennom nåløyet?

Jeg reiser mye privat, på reiser i nærområdet, omtrent to staycations eller weekender i måneden. Også har jeg reist mye i jobben som designer, så jeg vet hva jeg setter pris på. Dessuten leier vi ut hytta vår til turister og derfor vet jeg hva gjestene våre forventer. I tillegg har jeg jobbet som mystery shopper i over ti år, så jeg er vant til å iaktta og ta notater for å senere kunne fylle ut skjemaer.

Hva gjør du når du er på hotellet?

Før ankomst leser jeg gjennom spørreskjemaet noen ganger slik at jeg er forberedt på hva jeg skal se etter. Jeg tar noen kjappe notater når jeg kommer opp på rommet, og før jeg begynner å fylle ut rapporten gjør jeg etterkontroll av det som inngår i oppdraget dersom det er behov for det.

Det å være kontrollør er en viktig “jobb” og derfor krever det også litt av deg, både under søknadsprosessen, men også når du skal rapportere om Safe Stay-tiltakene i etterkant av oppholdet. Hvorfor ville du gjøre det? Hva fikk deg til å søke?

Som sagt så har jeg jobbet med mystery shopping i flere år, for jeg syns det er interessant og gøy å kombinere nytte med fornøyelse. Kanskje kan mine merknader føre til forbedringer? For å kunne forbedre noe må man jo få vite om det. Som butikkeier vet jeg hvor viktig det er, for vet jeg ikke om “feilen” så kan jeg ikke fikse den.

Hva vil du si til andre som vurderer å søke om å bli kontrollør?

Hold øynene åpne og vær observant. Ikke sammenlign med andre steder, konsentrer deg om at oppdraget gjelder det stedet du besøker. Vær diskré og ikke avslør deg.


– Føler meg jo litt «spionaktig»

safe-stay-controller-geirGeir Morten, en av Safe Stay-kontrollørene våre. Her er han undercover for å holde identiteten sin hemmelig for hotellene.

Hvem er du?

Geir Morten, 49 år, prosjektleder, reiser både i jobb og privat.

Hvorfor ville du bli gjestekontrollør og hvorfor tror du at du ble valgt ut?

Kjekt å være med å få gi mine synsvinkler på hotellet og på den måten utgjøre en forskjell fra et «vanlig opphold». Det inspirerer ekstra med ekstrapoengene selvsagt. Vet ikke hvorfor jeg kom gjennom nåløyet, men jeg bor en del på hotell og dermed vet jeg nokså godt hva man bør forvente av service og oppholdet og fasilitetene.

Kan du fortelle litt om hva du gjør på hotellet i rollen din som kontrollør?

Jeg er ekstra årvåken når det kommer til de oppgavene jeg skal gi tilbakemelding på og går nøye gjennom listen. Ellers er jeg påpasselig med å ikke avsløre rollen. Jeg føler meg litt «spionaktig».

Etter din erfaring, hvor gode er hotellene på korona-tiltak? Og syns du det endrer opplevelsen?

Synes hotellene er gode på å håndtere denne pandemien og har så langt følt at tiltakene er strenge og gode, men at man samtidig har et flott opphold.

Alt i alt, hvordan syns du det er å være med på å passe på at hotellene er trygge og sikre miljøer under pandemien?

Det er kjekt å få være med å gi hotellene bekreftelse på at de gjør jobben sin og hvis ikke så får de en konstruktiv tilbakemelding på hva som eventuelt må forbedres. En er med på å holde hotellene skjerpet i denne utfordrende tiden.


– Det føles som at jeg hjelper til å øke tryggheten.

safe-stay-controller-evaEva er Safe Stay-kontrollør for å hjelpe til med å passe på at man føler seg like trygg på hotell som hjemme.

Hvem er du?

Eva, 58 år. Jobber som miljø-, arbeidsmiljø-, kvalitetsrevisor, og jeg reiser i jobben.

Hva gjør du når du er på oppdrag?

Jeg sjekker at alt er rent og fint på rommet, at det er iverksatt tiltak i offentlige rom, som for eksempel håndsprit, skilting, glasserte spiesplasser. At personalet informerer om tiltak og at man får utdelt en frokosttid.

Hva fikk deg til å søke om å bli kontrollør?

Jeg syns det i disse tider er ekstremt viktig at man føler seg like trygg når man bor på hotell som når man er hjemme. I dette oppdraget føles det som jeg bidrar til den følelsen.

Har Safe Stay-tiltakene forandret hotellopplevelsen?

I begynnelsen var det stor forskjell, med frokostpakke, stengte matsaler, med mer. I sommer og tidlig høst lettet restriksjonene litt, men det føltes uansett som at hotellene hadde kontroll på situasjonen.

Er det noen spesielle egenskaper man bør ha i denne rollen?

Man bør ha på seg “kontrollør-brillene”. Tørre å rapportere om det man syns bør bemerkes. Være ærlig og objektiv.

Alt i alt, hvordan syns du det er å være med på å passe på at hotellene er trygge og sikre miljøer under pandemien?

Gøy, interessant og det føles som at jeg hjelper til å øke tryggheten.


Klar til å søke om å bli en del av denne gjengen? Her finner du skjemaet. Så sees vi kanskje på et hotell (uten at vi vet at det er deg).


Apropos å stoppe spredningen av smitte, har du lastet ned appen vår? Bruk telefonen når du besøker oss, og reduser kontaktpunktene! Med appen kan du sjekke inn og ut uten fysisk kontakt, og på mange hotell kan du bruke mobilen som nøkkel. Les mer om appen her.