Mens julens tradisjoner fyller oss med julestemning og varme, finnes det mange som ikke får oppleve juleglede under vinterens kalde måned. Vår viktigste juletradisjon, Ensomt juletre søker gaver, er i gang. Sammen kan vi vise omtanke og spre litt julemagi til barn som gruer seg til jul. Du er hjertelig velkommen til å legge en gave under et ensomt Strawberry-juletre nær deg.


Årets juletre på Comfort Hotel Grand Central i Oslo. Foto: Stephanie Owusu


Alle våre hotell i Norge, Sverige, Danmark og Finland er med på Ensomt juletre søker gaver, og setter i desember opp juletrær i lobbyen. Hotellgjester og lokale fra nærmiljøet kan komme innom å levere gaver til de som trenger det mest. I samarbeid med lokale veldedighetsorganisasjoner gis gavene og donasjonene til vanskeligstilte barn og unge. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Og sammen kan vi gjøre juletiden litt bedre for mange! Julegavene vil ikke bare glede familier og barn i hele Norden, men også i verden. For hver julegave som blir lagt under våre trær, gir Strawberry også 10 kroner til UNICEF-prosjektet Sweet Dreams, som bekjemper menneskehandel.


Slik kan du bidra:


Kjøp en gave, pakk den inn og merk med alder og hvilken interesse gaven kan passe til. For eksempel: “God jul til deg som er 10-12 år og liker å male. Julehilsen fra Heidi”. Kom innom det hotellet som er nærmest deg og legg gaven under juletreet i lobbyen. Søk på din by for å se hvilket hotell er nærmest deg.Du kan også velge å kjøpe julekort som gir en donasjon til kampanjen. Her fra Clarion Collection Hotel Grand. Foto: Ensomt juletre søker gaver


Kjærkommen juletradisjon for store og små


Hotelldirektør for Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen, Kjetil Røed forteller at julegaveaksjonen har blitt en hyggelig og kjærkommen tradisjon:Hotelldirektør ved Quality Hotel Edvard Grieg, Kjetil Røed. Foto: Cato Aurtun


– I år er det 7. året vi gjennomfører denne innsamlingen. Det skaper så mye glede og engasjement samtidig som vi knytter bånd til lokalmiljøet rundt hotellet også. De ansatte er med i utvelgelse av formål og følger opp med å gi gaver selv samt spre budskapet til gjester og samfunnet generelt. Våre samarbeidspartnere er også gledelig med og bidrar, så det har blitt en utrolig flott tradisjon.


Etter at innsamlingen er avsluttet sender hotellene gavene og donasjonene til selvvalgte organisasjoner i nærmiljøet som sørger for at gavene kommer i riktig hender. Innsamlingene fra hotellene viser overveldende engasjement og giverglede fra store og små.


– I fjor samlet vi inn over 412 gaver ​til Krisesenteret i Bergen, deriblant gavekort på opplevelser. Vi hadde også rundt 150 barnehagebarn fra nærmiljøet innom hotellet som i tillegg lagde julekort med hilsen til barna og kvinnene som oppholder seg på Krisesenteret. Vi håper selvsagt på å slå den rekorden i år, avslutter Røed.


Nærmere 200 juletrær står ensomme i lobbyer på Strawberry-hotell i Norge og Norden. Sammen kan vi sørge for at trærne blir fylt med gaver som kan glede andre.Strawberry sitt hovedkontor er også med på kampanjen. Foto: Hanne Fjellstad Harstveit


Spre juleglede sammen med oss og del ditt engasjement


Er du med å spre juleglede til barn og unge i ditt nærmiljø? Del ditt engasjement med venner, kolleger, nære og kjære ved å laste ned vår badge eller klistre inn denne koden på din hjemmeside:Her kan du se hvilke organisasjoner hotellene i din by sender julegavene til etter innsamlingen er avsluttet.


Vil du hjelpe på en annen måte? Les mer om Sweet Dreams-prosjektet her.