”For to år siden fikk jeg beskjed om at jeg kanskje bare hadde måneder igjen å leve. Jeg ble diagnostisert med en sjelden og livstruende sykdom som heter systemisk sklerose. … Ok, jeg vet ikke hvor lang tid jeg har igjen, men jeg vet hvordan jeg vil bruke resten av den tiden. Derfor fokuserer jeg på det jeg kan endre.”

Med disse ordene innleder Gunhild A. Stordalen sin fengslende TEDMED Talk. I mai 2017 inntok hun TEDMEDs prestisjefulle arena for å fortelle om det hun brenner for aller mest – hvordan vi kan redde verden.


En oppskrift på en sunnere planet


Gunhild A. Stordalen, gift med Petter A. Stordalen, har bestemt seg for å gjøre verden til en bedre plass å leve. Det skal hun gjøre ved å forandre verdens matindustri. Powerkvinnen Gunhild er ikke bare utdannet lege og etablerer av stiftelsen EAT og Stordalen Foundation – hun er en av vår tids største inspirasjonskilder.


Se Gunhilds TEDMED Talk her


Alle burde benytte anledningen og lytte til Gunhilds TEDMED Talk ””A recipe for a healthier planet”. Der forteller hun om sammenhengen mellom mat, helse og klimaet vårt. Se videoen under, det er 16 vel anvendte minutter.


Dette er EAT Foundation


EAT arbeider med å utvikle kunnskapen, rammevilkårene og innovasjonene som skal til for å klare å gi alle mennesker sunn mat produsert på bærekraftig måte. EAT samler forskere, politikerne og næringslivsledere for å samarbeide om å tette kunnskapshull og skalere opp løsningene, så alle i fremtiden kan nyte god mat. Som är bra for dem og bra for planeten.


EAT oppmuntrer oss til å finne nye og bedre løsninger for sunn, bærekraftig mat med bla. konkurransen Local EAT Award. Vinneren 2017  blir annonsert på EAT Stockholm Food Forum som arrangeres 12. – 13. juni på Clarion Hotel® Sign i Stockholm. Forumet er en kongress hvor 500 av verdens fremste innen forskning, politikk og næringsliv samles for å holde foredrag og diskutere bærekraft innen matindustrien.


Bilde: Jerod Harris
Vil du inspireres av flere herlige kvinner?


Les artikkelen der åtte av våre største kvinnelige forbilder løftes frem!8 powerkvinnor vi beundrarVil du lese mer om Local EAT Award?Nu blir dina steg till rabatt