Plast. Plast. Plast. Plast rundt agurken, plastbestikk til pikniken, plastposer til alt. Gjør som Comfort Hotel® og legg deg inn på rehab for plastmisbruk. Hvis du i tillegg kommer på en idé som hotellene kan implementere, får du en gratis hotellnatt!

Slit og kast, engangsartikler – plastbruken vår kan knapt forsvares. Selv om plast historisk sett har vært et fantastisk fremtidsmateriale, har plasten i dag blitt forvandlet til en forbruksvare og en stor miljøbelastning. Akkurat nå flyter det hele 150 millioner tonn plast rundt i havene våre. Hotellkjeden Comfort Hotel tar nå grep for å bli fri for all unødvendig bruk av plast og legger seg inn på rehab for plastmisbruket sitt – og du kan hjelpe til!

“Det skal lønne seg å være miljøengasjert”

Sammen med holdbarhetscoacher, leverandører og samarbeidspartnere ser Comfort Hotel nå på hvordan matvarer og rengjøringsmidler kan pakkes inn materialer som ikke er av plast. Målet er at hotellkjeden skal være helt fri for all unødvendig bruk av plast innen 2020. Men, ambisjonene stopper ikke der. Nå oppfordres hotellgjestene til å komme med sine idéer:

– Det finnes utrolige entreprenører og oppfinnere i verden, og jeg er sikker på at det fortsatt finnes mange anvendelige og geniale løsninger som ikke har blitt oppdaget enda. For hver idé vi får og kan bruke, kommer vi til å belønne gjesten. Det skal lønne seg å være miljøengasjert. Drømmen min er at Comfort Hotel skal fungere som stedet der slike idéer fanges opp og får liv, forteller Anna Spjuth, Senior Vice President på Comfort Hotel.

Bra for både lommebok og miljø

I dag står engangsartikler for hele 40% av plastproduksjonen, og det er nettopp engangsartikler som havner høyest oppe på topp-ti-lister over det vanligste søppelet i havet. Comfort Hotel viser at man kan være snill mot lommeboka og miljøet på samme tid. Ved å velge bort alt det unødvendige, flyttes fokuset over på det kunden virkelig trenger:

– O_verforbrukeriets tid er forbi. Vi fjerner kopper, tannbørster, porsjonspakninger, ballonger, sugerør og andre unødvendige produkter i plast nå med en gang. En del av vår forretningsidé er å være “Easy on the planet”, og dette initiativet er en del av det, sier Anna Spjuth._

Slik konkurrerer du:

Konkurransen er dessverre ferdig. De konkurrerende som sendte inn et gjennomført, plastreduserende forslag har alle fått en gratis hotellovernatting. Hjertelig takk til dere!

Dekorativt i drinken eller en miljøbelastning?

Unngå plast du også! Her får du 5 tips til hvordan du reduserer bruken av plast i livet ditt:

1# Bytt ut plasttannbørsten din med en tannbørste i bambus eller tre.2# Velg bort engangsartikler.3# Ta med en egen termoskopp til take away-kaffen. Mange caféer fyller gladelig på termoskoppen din i stedet for å sløse med take away-kopper.4# Kjøp en fin vannflaske i stedet for flaskevann i plastflaske.5# Velg kartongvarianten heller enn dunker og flasker når du handler mat og rengjøringsprodukter.


Comfort Hotel gir deg alltid god beliggenhet til en fornuftig pris. Her Comfort Hotel Grand Central i Oslo.

Comfort Hotel finner du på over 20 forskjellige destinasjoner i Sverige, Norge, Danmark og Litauen. Her får du alltid den beste beliggenheten, utvalgt service, urbant design og stor respekt for miljøet. Det hele til en fornuftig pris.

Les videre

En tredjedel av all produsert mat blir kastet – på tide å redusere matsvinnet!