Medlemskap

Destinasjon

Ti inspirerende opplevelser som skaper energi i møtene dine: – Den morsomste dagen på jobb på lenge

Møter og konferanser kan bli lange og ensformige. Hva med å løse gåter sammen? Her er eksperttipsene som skaper energi i møtene og konferansene i hovedstaden.

Männsikor ler mot kameran på Escape Games i Oslo.
 • – Dette er den morsomste dagen jeg har hatt på jobb på lenge, sier Jannicke og ler.

 • Hun og kollegaene tar en selfie på Escape Games i Oslo. Stedet hvor du må løse oppgaver og gåter på tid. Det er utfordrende og gøy, og arbeidsdagen tar en vending som de ikke hadde forventet på seminaret.

 • ​​– Alle lange møter trenger litt energi. Å finne løsninger sammen i escape rooms, sier Jannicke, som er leder i et Oslo-selskap. Og fortsetter:

 • – Det er også veldig byggende for teamene og vi blir godt kjent på en helt annen måte.

 • Teambuilding-spillet er en av mange aktiviteter du kan legge inn som et kreativt innslag når arbeidsplassen holder møter eller workshop i hovedstaden.

 • Eksperttipsene for gode møter

  – De som er gode på å holde møter, utvikler innholdet med tanke på lengde på innlegg og helheten av programmet.

 • – Å ta pauser og avbrekk med kulturelle opplevelser eller dialogoppgaver, gjør at folk holder seg våken og får med seg budskapet enda bedre, sier André Schreiner, hotelldirektør ved Clarion Hotel® The Hub.

 • Han mener Oslo er en perfekt by for spennende avbrekk.

 • – Oslo er en intim by som har mye å tilby. Det er korte avstander og lett å sette sammen ulike opplevelser og arenaer. I tillegg må jeg påpeke at det er en velfungerende by.

 • – Folk kommer fram i tide, og kommer seg enkelt dit de skal og hjem igjen. Det er få steder i verden som fungerer så godt som Norge når det gjelder transport, attraksjoner, hoteller og restauranter, mener Schreiner.

 • I Oslo er det nemlig mange aktiviteter som kan løfte møtet ditt til et helt nytt nivå og skape ny energi.

 • For vi har alle vært der, i møter som føles uendelige og hvor tankene svever over til andre ting. Men, legger du inn noe overraskende og morsomt til de ansatte, så vil både effektiviteten og kreativiteten øke.

 • Bor du på sentrale Strawberry kan du finne på inspirerende ting som treffer hos de kunstinteresserte eller kanskje gi kollegaene dine en skikkelig utfordring?

Her er ti inspirerende pausemuligheter i Oslo sentrum

1. The Escape Games


Er kollegaene dine smarte nok til å klare denne utfordringen i pausen? Oppdragene tar nemlig bare 60 minutter å løse. Her kan dere velge mellom «Kjøre ubåt til Oslo havn før dere blir fanget om bord for alltid», «Reise til Det ville vesten og stoppe et tog» eller temaet «Ondskapens hus» hvor det handler om å fullføre spillet før det andre laget. Dette er virkelig morsom teambuilding og klarner hjernen før neste møte. Her kan du lese mer.


– Uææææ. Det står en mann innenfor døra! Det er blod og verktøy her. «Ondskapens hus» er helt uaktuelt, sier kollegaene med en blanding av latter og frykt. De bestemmer seg for oppdraget «Ubåt Voyage».


Kostymer kles på og det diskuteres strategi og hvem som er gruppas skarpeste på gåter. Av solidaritet blir ingen utnevnt som den smarteste, men det er enighet om å gripe oppgavene som de kommer.


2. Bading året rundt


Stadig flere hiver seg på trenden med å bade året rundt, og det har dukket opp badstuer over hele Oslo. Noen av de mest sjarmerende ligger flytende på Oslofjorden, med utsikt til både Operaen, Munchmuseet og resten av Oslos nye skyline.


– Det føles som om jeg nullstiller hjernen, sier Sverre, som elsker å bade gjennom alle årstider og i alle temperaturer.


Du kan ta med de ansatte på badeutfordring som drop in, eller booke en privat badstue. De private har kapasitet på alt fra åtte til 25 personer. Sjekk Oslo Badstueforening for mer informasjon. Isbadingen kan kombineres med møterommene Haven, Styrerom eller Gustav på Amerikalinjen, som ligger bare noen steinkast unna Oslofjorden og Oslos badstuflåter.

Man jumping into the water from the sauna in Oslo.
 • 3. MUNCH

  Dere kan nesten ikke samles i Oslo uten å oppleve det spektakulære nye Munchmuseet. Spesielt ikke hvis dere allerede har isbadet med kunstmuseet i Bjørvika i bakgrunnen.

 • MUNCH er nå et av verdens største muséer som er viet én enkelt kunstner.

 • Hit drar dere for kunst- og kulturopplevelser over 13 etasjer, og for å komme tett på Edvard Munchs liv og virke. Og selvsagt for å se Skrik.

 • Clarion Hotel® Oslo har selv en kunstsamling i verdensklasse, og til sammen over 13 små og store møte- og konferanselokaler.

 • 4. Deichman

  Oslos nye hovedbibliotek er mer enn bare bøker.

 • Først og fremst er det et imponerende og inspirerende byggverk, både utvendig og innvendig.

 • Så det er verdt turen bare for å se det 19 600 m² store bygget, som går over fem etasjer. Kjøp en kaffe i 1. etasje, gå gjennom hele bygget, sitt i designmøblene og ta til deg inspirasjonen som man får i det kjente biblioteket.

 • På forhånd kan dere sjekke hjemmesiden for eventuelle workshops eller foredrag. Et besøk på Deichman er gratis, og dere kan bruke akkurat den tiden dere selv ønsker.

 • Nærmeste hotell med gode møtelokaler, fantastisk restaurant og uteservering, Clarion Hotel® Oslo.

5. Bjørvika og havnepromenaden


Bjørvika er Oslos nye og hippe bydel. Her kan dere få minst to aktiviteter i ett. Ta en «walk and talk» - gå fra Operaen, gjennom Barcode og ut til Sørenga. Eller hele veien langs hovedstadens nye havnepromenade. På sommeren er du da innom to av Oslos herlige bystrender og får virkelig oppleve hovedstaden på sitt beste. Vi anbefaler at du plukker med deg donuts og kaffe fra bakeriet Talormade i Bispevika, da får du nesten en New York-opplevelse under hele pausen.


6. Nasjonalmuseet


I juni 2022 ble all kunst fra Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Kunstindustrimuseet samlet under ett tak på Det nye Nasjonalmuseet. Dette er Nordens største kunstmuseum og ligger på Aker Brygge. Her finner du landets mest omfattende samlinger av kunst, arkitektur og design – og nasjonalskatten Brudeferden i Hardanger av Adolph Tidemand. Du finner også et eget Edvard Munch-rom her.


7. Bollebar


Trenger dere påfyll etter kunstrunden på Nasjonalmuseet, er det verdt turen innom Bollebar som ligger like nedenfor. Her smaker du hveteboller slik du aldri har smakt boller før. I rosa lokaler og med kult interiør kan dere velge mellom fylte, toppa, sprø, dryssa, søte eller salte boller. En liten og effektiv matopplevelse utenom det vanlige.


Like ved Nasjonalmuseet og Bollebar ligger THE THIEF. Her finner du eksklusive møterom, og kan også reservere lokalet FJORD med egen takterrasse.


8. Syng


Har du en arbeidsplass som tør ta en utfordring, kan karaoke i pausen løfte møtet til nye høyder. Skap latter og book «Syng». Her er det private karaokerom med plass fra fire til 15 personer. Deretter er det bare å la seg irritere over Geir som nynner «Dancing Queen» av ABBA resten av workshopen …


9. Lei din egen kinosal


Ønsker du avslutte en møtedag på en helt unik måte, kan du arrangere en intim og privat kinoopplevelse. Hotellet Sommerro har sin egen kinosal med komfortable art deco-loungestoler og teppekledde vegger. Kinoen kan leies til alt fra presentasjoner og lanseringer til private filmkvelder. Hotellet har åtte historiske rom som kan leies til møter og eventer av ulik størrelse.


Les også den fantastiske historien om Guest Relations Manager på Sommerro, Dominic Gorham. Om møtene med artisten Adele og tidligere president Barack Obama, og hemmeligheten bak god service.


10. Paradox Museum


Midt i Oslo sentrum ligger Paradox Museum, som vil tilføre pausen både en tankevekker og mye latter. Stedet har over 70 paradoksbaserte utstillinger og passer for alle aldre. Her kan dere sveve opp ned mens dere holder en ballong, få hodet på en tallerken eller gå gjennom en snurrende tunnel. Museet gir en opplevelse utenom det vanlige, masse å snakke om og gode bilder til sosiale medier.


– Ta et bilde når jeg stikker hodet opp her, sier Adrian. Kollegaene ler, og det knipses. Samtalene er over på helt andre ting enn jobb, og det er helt tydelig at det sosiale avbrekket har vært etterlengtet.

Colleagues having fun at The Paradox Museum in Oslo.

Slik lager du god møtedynamikk

Strawberry har en rekke hoteller midt i Oslo sentrum med konferanse- og møtefasiliteter. I tillegg ligger det flere nye hoteller like utenfor kjernen, som for eksempel Quality Hotel™ 33 Økern. Alle hotellene er likevel i kort avstand til Oslos kreative pauseinnslag. Men før du planlegger møtet og hvor du skal ha det, bør du ha et knippe ting klart for deg, råder Schreiner.


– Det aller viktigste er å vite hva du vil ha ut av møtet ditt. Hva er målsettingen og intensjonen med møtet? Ha dette klart for deg når du kontakter hotellet, fordi da kan det bli satt opp riktig møteformat for deg. Denne planen styrer oppsettet og tidsplanen din. Vi kan deretter både fasilitere og hjelpe med tips og råd om hvordan du avvikler. De som vet hva de vil ha ut av møtet, ja, der finnes det fantastiske muligheter, sier hotelldirektøren.


Strawberry ordner deretter alt det praktiske, ikke bare lokalene, men kan også planlegge lunsj eller pauseavvikling. Dette gjelder uansett om dere er fem personer eller 500 mennesker.


– Vi anbefaler alltid en form for mingling når dere er ferdige, for å bearbeide dagen. Her blir det rom for uformelle samtaler, og det kan skape gode vibber og action etter et møte.

Kollegor som gör mötesaktiviteter tillsammans.

Hoteller i Oslo med flotte møte- og konferanselokaler

Clarion Hotel® The Hub


Hvor: Biskop Gunnerus gate 3, 0106 Oslo


For hvem: Hotellet ligger midt i Oslo sentrum, og rett ved Oslo S for de som kommer med fly eller tog. Passer for både mindre grupper og større konferanser.


Hvorfor: Dette er et nytt og moderne konferansehotell. Her finner du Kongressalen på 900 kvadratmeter, 22 møterom og et VIP-rom på 80 kvadratmeter. Hotellet har i tillegg treningsrom og spa. Stedet er også kjent for utsikt over Oslo og Oslofjorden. Det er mulighet for både lunsj og middag på hotellet, med et spennende matkonsept fra stjernekokken Marcus Samuelsson.


Clarion Hotel® Oslo


Hvor: Dronning Eufemias gate 15, 0191 Oslo


For hvem: Sentralt og nyere hotell i nærheten av Oslo S. Men her bor du enda tettere på Munchmuseet og Bjørvika. Passer for dere som vil ha mye fokus på kunsten. Du finner til og med et eget galleri her, Sketch, og også Munch-maleri i resepsjonen på dette hotellet.


Hvorfor: Hotellet har konferansekapasitet for 1200 personer. Den største salen rommer hele 400 personer i kinooppsett, og det kan dekkes bankett til 200. Du finner også mindre møterom. Hotellet har både bar og restaurant.


THE THIEF


Hvor: Landgangen 1, 0252 Oslo


For hvem: Gåavstand fra togstasjonen ved Nationaltheatret. Her bor du nær Nasjonalmuseet og Astrup Fearnley Museet. Hotellet har spa og ligger så å si på vannet, med badstuer like i nærheten. Her har du og kollegaene dine tilgang til restaurant, bar og takterrasse.


Hvorfor: Du kan arrangere events med opptil 150 personer. Eksklusive styre- og møterom som også er diskret hvis ønskelig. THE THIEF har også lokalet FJORD med egen takterrasse med utsikt over Oslofjorden.


Quality Hotel™ 33


Hvor: Østre Aker vei 33, PB 172 Økern (11 minutter med T-banen inn til sentrum)


For hvem: For dere som ønsker absolutt alt på ett sted, er dette et inspirerende valg. Hotell, treningsstudio, fine løperuter utendørs, kafé, restaurant og Top Floor 33, som er en bar med panoramautsikt over Oslofjorden.


Hvorfor: Quality Hotel™ 33 beskrives som et av hovedstadens beste kurs- og konferansehotell. Konferanseavdelingen rommer 17 topp moderne konferanserom med total kapasitet på inntil 980 deltakere. Her kan du skreddersy møteplanen deres til alt fra mindre møterom til større. Lokalene er lyse, luftige og topp moderne.


På jobbtur i Oslo? Her kan du se og lese mer om møterom og konferanselokaler.

Nyeste innlegg