Oslo må være en av verdens dyreste byer, men hvis du finner riktig restaurant, kan du spise god vegetarisk og vegansk mat uten å måtte tømme lommeboka. Vi tipser om noen smakfulle restauranter i hovedstaden!

Food at vegetarian restaurant, Funky Fresh Food in Oslo
Foto: Funky Fresh Food

Mucho Mas


På Grünerløkka finner vi den lille restauranten Mucho Mas. Her har de servert god mexikansk mat med en amerikansk vri helt siden 1996. På Mucho Mas får du store porsjoner til en rimelig penge – den vegetariske texmextallerkenen er en populær bestilling som koster ca. 100 kroner.


Husk at dette er en ettertraktet restaurant – hvis du vil ha et bord i helgen bør du komme i god tid, da de ikke tar imot bordbestillinger. Bare et kvarters gange fra restauranten finner du Comfort Hotel Xpress Youngstorget – et prisgunstig hipsterhotell i hjertet av Oslo.


Kombiner din vegetariske texmextallerken med en god drink!


Funky Fresh Foods


I samme område som Mucho Mas og Comfort Hotel Xpress Youngstorget finner vi Funky Fresh Foods. Her tilberedes det mat med spennende smaksammensetninger og sprakende fargekombinasjoner. I tillegg til å lage mat, har de også stort fokus på å spre kunnskap og bevissthet om mat og hvordan det påvirker oss og våre omgivelser. Funky Fresh Foods er et populært sted for veganere, og de serverer alt fra wraps til burgere og tapas.


Foto: Funky Fresh Food


Vegan Loving Hut


I Fredensborgsveien i Oslo sentrum ligger den internasjonale kafékjeden Vegan Loving Hut. Her selger de kun vegetarisk mat og utvalget er stort – alt fra vegetarisk sushi til vårruller og biff. Clarion Collection Hotel Folketeateret er et moderne hotell i et historisk bygg som dere finner rett i nærheten. Etter omfattende renovering åpnet hotellet igjen i 2009 som et av Oslos mest eksklusive steder.