Visste du at svensker drikker nest mest kaffe i verden? I snitt 3,5 kopper kaffe om dagen! Bare finlenderne drikker mer. Svenskene har lenge elsket kaffe i alle dens former, men kaffekulturen har aldri vært så hipp som det den er nå. Og Stockholm følger selvfølgelig trendene. Her får du en liten guide gjennom noen av kaffebarene Stockholm har å tilby. Vi har valgt ut 5 favoritter!

Café Snickarbacken i Stockholm
Snickarbacken har raskt blitt favorittkaffebaren til Stockholms trendy typer.

Drop Coffee


Drop Coffee finner du i det sjarmerende området Mariatorget på Södermalm. Her fokuseres det på å servere en god kopp filterkaffe av høy kvalitet. Som gjest kan du forvente deg en kaffeopplevelse utenom det vanlige. Be gjerne om en kaffeanbefaling i baren – de som jobber her sitter på masse kunnskap. Dette er virkelig kaffeelskerens Mekka! Et pluss er at hunden din får lov til å bli med inn og kose seg.


Drop Coffee har også et kaffebrenneri i Västberga industriområde, fem minutters gange unna Midsommarkransen tunnelbanestasjon. På Drop Coffees brenneri holdes det kurs for deg som ønsker mer kunnskap om kaffebrenning, espressobrygging og manuell brygging.


Fakta: Drop Coffee

Adresse: Wollmar Yxkullsgatan 10

Tunnelbanestasjon: Mariatorget

Hotell i nærheten: Clarion Hotel Stockholm


Drop Coffee tilbyr kaffebønner med forskjellig karakter og smak.
Johan & Nyström


Bare et steinkast unna Drop Coffee finner du Johan & Nyströms kombinerte konseptbutikk, opplæringslokale og kaffebar. Her serveres det fantastisk nybrent kaffe som er dyrket av deres Direkt Trade-bønder. Kafeen har trendy interiør og et levende miljø. I sommerhalvåret har de også en skikkelig hyggelig uteservering.


Fakta: Johan & Nyström

Adresse: Swedenborgsgatan 7

Tunnelbanestasjon: Mariatorget

Hotell i nærheten: Clarion Hotel Stockholm


På Johan & Nyström kan du nyte en god filterkaffe eller espresso.
Kafé Esaias


I et sjarmerende, lite lokale øverst på Drottninggatan sentralt i Stockholm, finner du Kafé Esaias. Kaffebønnene de bruker på Kafé Esaias kommer fra Da Matteo Torrefazione, et unikt kaffebrenneri som ligger i Göteborg. Mye fokus ligger også på deres svenske og økologiske råvarer. Et tips er å teste deres fantastiske kaffe sammen med den gode frokosten de serverer.


Fakta: Kafé Esaias

Adresse: Drottninggatan 102

Tunnelbanestasjon: Hötorget/T-centralen/Rådmansgatan

Hotell i nærheten: Comfort Hotel Xpress Stockholm Central


Siden svenskene drikker nest mest kaffe i verden, kan du være trygg på at du finner god kaffe i Stockholm – uansett hvor i byen du befinner deg.
Kaffeverket Snickarbacken 7


Rett ved Humlegården på Östermalm ligger Snickarbacken 7, Stockholms nye møteplass for kunst, interiør, design, mote og kaffekultur. Lokalets arkitektur er veldig original, så hos Snickarbacken 7 kan du forvente deg en spesiell opplevelse. Her kan du også beundre ulike kunstutstillinger samtidig som du sakte slurper i deg en kopp varm kaffe. Denne kafeen er som tatt rett ut av Berlin! Bestill en god kaffe med bønner fra et av de forskjellige brenneriene, og bare nyt menneskene, atmosfæren og inntrykkene.


Fakta: Snickarbacken 7
Adresse: Snickarbacken 7

Tunnelbanestasjon: Östermalms torg

Hotell i nærheten: At Six


Snickarbacken 7, en gjemt perle rett ved Humlegården. Foto: Sebastian Hellström


Stockholms hemmeligste møteplass for kaffe, kunst og kultur. Foto: Sebastian Hellström
Kahls Kaffehandel


Sugen på en god take away-kaffe? Stikk innom Kahls Kaffe midt i sentrum. Her møtes du av en nydelig lukt av nymalte kaffebønner i en hjemmekoselig atmosfære. På Kahls Te- og Kaffehandel er det et hav av forskjellige kaffebønner og teer som du kan kjøpe med deg hjem. De som jobber der er også veldig hyggelige, i tillegg til at de har peiling på det de driver med. Kahls Te- og Kaffehandel i Stockholm sentrum er omgitt av kjærlighet og omsorg!


Fakta: Kahls Kaffehandel


Adresse: Mäster Samuelsgatan 46A

Tunnelbanestasjon: T-Centralen/Hötorget

Hotell i nærheten: Hotel C Stockholm


Og forresten, på alle våre Stockholms-hotell kan du alltid få en kopp kaffe som både er Fairtrade og økologisk.


Les også guiden vår til Stockholm: Severdigheter og ting å finne på i Stockholm