
Oppskrift på saftig kanelbollekladdkake
Anniken Bævres unike oppskrift på kanelbollekladdkake
Den 4. oktober er det kanelbollens dag, og på flere Home Hotel i Norge bys det på en fantastisk god kanelbollekladdkake. Den er bakt etter en oppskrift utarbeidet av Anniken Bævre. Nyt godsaken på et av hotellene, eller bak den hjemme selv. Oppskriften finner du lenger ned i artikkelen.
Fika er alltid inkludert på Home Hotel
Når du bor på et av våre 55 Home Hotel i Norden trenger du aldri å bekymre deg for å være sulten. Vi sørger for at du har det bra fra morgen til kveld.
Start dagen med en god frokost og avslutt den med en sesongtilpasset middag som inkluderer friske salater, varmende suppe, hjemmebakt brød og dagens rett.
Som selvfølgelig er inkludert for alle hotellgjester.
Vi spanderer også fika hver ettermiddag! Hva er vel bedre enn å koble av med nytrukket kaffe og en hjemmebakt kake?
Besøker du et av våre Home Hotel i Norge den 4. oktober, på kanelbollens dag, kan du se frem til en god kanelbollekladdkake under fikaen.
Oppskriften er utarbeidet av ingen ringere enn bakeeksperten Anniken Bævre, som kom på 2. plass i Bakemesterskapet 2023.
Vil du bake kladdkaken hjemme? Da finner du oppskriften her nedenfor. Lykke til!
Kanelbolle-kladdkake
Oppskrift utarbeidet av Anniken Bævre
Ingredienser
- 500 g smør
- 650 g sukker
- 6 ss kanel
- 8 egg
- 350 g hvetemel
- 4 ts kardemomme
- 4 ts vaniljesukker
- 100 g brunt sukker
- Perlesukker til topping
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Dekk en langpanne (23×33 cm) med bakepapir.
- Smelt smøret, og la det avkjøles litt. Rør sammen smør, sukker, 2 ss kanel, egg, hvetemel, kardemomme og vaniljesukker til en jevn røre.
- Ta av litt røre og ha over i en annen mindre bolle. Bland dette med 4 ss kanel + brunt sukker. Dette blir marmoreringsrøren.
- Hell den lyse røren i langpannen, fordel den jevnt. Fordel marmoreringsrøren i striper eller klatter over, og dra gjennom med en kniv/gaffel for et marmormønster. Dryss over perlesukker.
- Stek midt i ovnen i ca. 25–30 minutter. Kaken skal fortsatt være litt “kladdig” (klissete) i midten. Avkjøl helt i formen, gjerne i kjøleskap over natten før servering, da setter den seg fint og blir enkel å skjære i firkanter.
Lykke til og gratulerer med kanelbollens dag!