Gjester skaper magi:
Her er vinnerne av Home Hotels middagskonkurranse
I våres inviterte Home Hotel gjester til å dele sine favorittoppskrifter i en middagskonkurranse. Haugevis av fantastiske oppskrifter, fylt med kjærlighet og personlige smaker, ble sendt inn. Nå har vinnerne blitt valgt ut, og deres retter vil bli servert på våre hotell til høsten! Les videre for å få tak i vinneroppskriftene.
Responsen fra gjestene våre var overveldende! Etter nøye vurdering fra juryen, som lette etter den perfekte smaksbalansen og den spesielle «hjemmelagde følelsen», har vi nå kåret tre vinnere – en fra Norge, en fra Sverige og en fra Finland.
Oppskriftene deres vil bli servert på våre Home Hotel i de respektive landene i løpet av høsten. Home Hotel inviterer alltid gjestene sine til middag, så kanskje er du heldig og får en av vinneroppskriftene servert neste gang du bor på et av våre 55 hoteller i Norden! Hvis ikke, kan du lage rettene hjemme. Nedenfor finner du alle tre oppskriftene.
Norges vinner: Amalies pitadrøm med kylling
Ingredienser:
- Marinerte kyllingbiter (marinert med cajun-krydder)
- Salat
- Rødløk
- Paprika
- Syltet rødløk
- Agurk
- Eple
- Mango
- Balsamico-eddik
- Pitabrød
- Hjemmelaget hvitløksdressing
Hvitløksdressing:
- 2 beger rømme
- 1 ss majones
- 1 hvitløksfedd
- Salt
- Pepper
- 1/2 ts sitron
Syltet rødløk:
- 1 dl eddik 12 %
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
- 2 rødløk
Slik gjør du:
- Syltet rødløk: Kok opp eddik, sukker og vann. La det avkjøles litt. Skrell og skjær løken i tynne skiver, og legg dem i et glass. Hell på den lunkne laken og la stå til den er helt avkjølt.
- Tilbered den marinerte kyllingen, enten i en stekepanne eller i ovnen.
- Hakk alle grønnsakene og legg dem i skåler.
- Bland sammen dressingen.
- Varm pitabrødene.
- Server og la gjestene bygge sin egen pitadrøm!
Nyt!
Sveriges vinner: Zelanders asiatiske kylling
Ingredienser:
- 1,5 kg kyllingfilet, skåret i munnfullstore biter (fryst går helt fint)
- 5–6 ss currypaste (Massaman)
- 2–3 bokser (à 400 g) kokosmelk
- 8–10 poteter
- 3 løk, skåret i strimler
- 1–1,5 ss finhakket fersk ingefær
- 5–6 limeblader
- 0,75 dl fiskesaus
- 0,75 dl brunt sukker
- 1,5 dl tamarindsaus
- 2 kyllingbuljongterninger
- Rapsolje
Tilbehør:
- Hvit ris, gjerne klebrig slik at den trekker til seg sausen
- 2 dl usaltede peanøtter
- Grove biter av isbergsalat, tomat (gjerne store, myke bifftomater) og agurk
Slik gjør du:
- Varm opp olje i en gryte og stek currypaste og ingefær i en kort stund.
- Tilsett løken og stek i noen minutter.
- Legg i kyllingen og stek i noen minutter (den trenger ikke å være helt gjennomstekt siden den skal koke en stund).
- Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la det småkoke i 15–20 minutter.
- Kok risen i mellomtiden slik at den blir klebrig.
- Riv isbergsalatblader og bland med tomat og agurk.
- Server peanøttene separat.
Finlands vinner: Mormors hjemmekoselige borsjtsj
Ingredienser:
- 1 kg kjøtt med bein (f.eks. biff, mørbrad, bog)
- 1 kg rødbeter
- 2 gule løk
- 2 gulrøtter
- 4 mellomstore poteter
- ½ liten hodekål (ca. 500 g)
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss smør eller olje
- 1 laurbærblad
- 4 krydderpepperkorn
- Salt og sort pepper etter smak
- Rømme eller yoghurt til servering
- Fersk dill til servering
Slik gjør du:
- Rens kjøttet og legg det i en stor gryte. Dekk med kaldt vann. Kok opp og skum av skummet fra overflaten. Tilsett laurbærblad og krydderpepperkorn.
- La det småkoke under lokk på lav varme i omtrent 2 timer, til kjøttet nesten er mørt.
- Skrell og kutt løk og gulrøtter i terninger. Stek dem i smør eller olje i en panne til de er myke og har fått litt farge.
- Skrell og riv rødbetene. Tilsett dem i pannen med løk og gulrøtter. Stek i noen minutter til. Hell i litt av kjøttbuljongen og la det småkoke under lokk i omtrent 10 minutter.
- Skrell og kutt potetene i terninger. Strimle hodekålen.
- Legg potetene og hodekålen i gryten med kjøttet. Kok i omtrent 20 minutter, til potetene og kålen er møre.
- Løft kjøttet ut av gryten og la det avkjøles litt.
- Tilsett den stekte løken, gulrøttene og rødbetene, samt finhakket hvitløk, i suppen. Smak til med salt og sort pepper.
- Riv eller skjær det avkjølte kjøttet i mindre biter og legg det tilbake i suppen. Varm opp suppen, men la den ikke koke igjen.
- Server borsjtsjen varm med en klatt rømme eller yoghurt og fersk dill.
Tips:
- Du kan bruke grønnsaksbuljong i stedet for kjøttbuljong for en vegetarisk versjon av borsjtsjen.
- Borsjtsj kan med fordel lages på forhånd og varmes opp igjen. Smaken blir ofte enda bedre når suppen har stått over natten.
- Du kan også tilsette tomatpuré eller hakkede tomater i suppen for mer syre og farge.
Smakelig måltid!
Vi vil takke alle som deltok i konkurransen. Det var en sann glede å se hvor mange fantastiske matlagere det finnes blant våre gjester. Nå ser vi frem til å by deg på disse utsøkte rettene på våre hoteller rundt om i Norden!
Velkommen til Home Hotel 🧡