Ta et miljøvennlig valg og dra på en italiensk smaksreise i Norge - for du trenger ikke reise langt for å spise godt. Her har vi listet opp 8 av de beste italienske restaurantene i Norge.

Restaurant Teatro
Gourmetpizza hos Teatro. Foto: Teatro

Bergen: Ruccola Cafe & Restaurant


Vetrlidsallmenningen 7


I sentrum av Bergen, ikke langt fra bryggeområdet, finner du Ruccola Cafe & Restaurant. Her er det ikke bare fokus på bruk av gode råvarer og mat laget med kjærlighet, men også omgivelser og stemning. Ruccola vil at du skal føle deg som en gjest i deres hjem, hvor du kan nyte flere italienske klassikere.


Bergen: Villani (Skostredet)


Skostredet 9A


Vil du oppleve en italiensk restaurant med både mat og atmosfære av høy kvalitet bør du ta turen til Villani, som ligger i sentrum av Bergen. Ta turen med venner eller familie, eller kanskje alene, og nyt tradisjonelle retter som Spaghetti Carbonara eller Risotto.


Trondheim: Una Pizzeria e Bar


Beddingen 14


Siden 2014 har Una Pizzeria e Bar servert trøndere italiensk mat på Solsiden, i Trondheim. Her kan du bestille klassiske pastaretter og pizza, i tillegg til mye annet godt. Hva med å avslutte måltidet med en deilig pannacotta eller tiramisu? Herfra går du ikke sulten.


una-pizzeria-trondheim Foto: Una Pizzeria e Bar


Trondheim: Frati


Kongens Gate 20


Midt i Trondheim finner du restauranten Frati, som har servert deilige italienske retter i over 40 år. Her får du alt fra smakfulle pastaretter til pizza med rød eller hvit saus, og deilige desserterer som blant annet klassikeren Tiramisu. Lyst til å se bilder som gir deg vann i munnen? Sjekk ut deres instagram.


Oslo: Teatro


Stortingsgata 16


I Oslo er valgmulighetene mange når det kommer til italiensk mat, og det kan være vanskelig å velge. I sentrum av byen, rett ved Nationaltheateret, finner du restauranten Teatro. Her får du servert deilige gourmetpizzaer i stilige lokaler. Pizzaen er flere ganger blitt kåret til Norges beste, så er du ute og rusler i Oslo sentrum bør du ta turen innom. Har du plass til dessert etter pizzaen kan restauranten også by på smakfull, hjemmelaget is i forskjellige smaker.


Restaurant Teatro Teatro


Oslo: Trattoria Popolare


Trondheimsveien 2


Ved enden av Grunerløkka, i de gamle lokalene til Schous bryggeri, finner du Trattoria Popolare. Her får du servert smakfull pasta som er laget på huset, og Norges største italienske vinkart. Uansett om du vil ha en enkel pasta eller en full italiensk familiemeny, her er det menyer for enhver anledning. Restauranten ble åpnet med, og følger fortsatt, en visjon om å skape et folkelig sted for Oslo, blant annet med en folkelig prisklasse. Om sommeren er det uteservering, så da kan du nyte både sol og deilig mat.


Trattoria Popolare Foto: Trattoria Popolare


Stavanger: Mano


Pedersgata 8


1 meter med pizza? Ja takk! Hos Mano Pizza, i sentrum av Stavanger, kan du bestille nettopp det. Dette er det eneste stedet i Norge som serverer pizza al metro (pizza på meteren). Deres visjon er å kunne tilby ekte italiensk pizza av restaurantkvalitet, til hverdagspriser. Navnet Mano ble valgt fordi Mano betyr "hånd", og pizza er et håndverk. Hos Mano lages pizzaen for hånd på tradisjonelt napolitansk vis. En lett og luftig deig kombinert med egen pizzasaus av Toscana-tomater gir den perfekte pizzaen.


Mano Pizza Foto: Mano


Stavanger: Villa 22 Trattoria & Bar


Skagen 22


Om du får vann i munnen av å tenke på retter som pizza, ravioli, gnocchi eller tiramisu, så bør du ta turen innom Villa 22 Trattoria & Bar. Like ved havneområdet får du servert blant annet pizza fra vedfyrt steinovn, og andre klassiske, italienske retter laget av sesongens beste råvarer. Må du overbevises litt mer? Sjekk ut Instagramen deres.
Lesestoff som vekker sulten


Italian pizza sliced and ready to be eaten

Fakta - det italienske kjøkken

  • Italia består av mange regioner, og landets kjøkken kjennetegnes av varierende smaker og retter. En gjennomgående faktor, uansett region, er fokuset på ferske råvarer av høy kvalitet
  • I nord-Italia finner du kjøttbutikker og risotto, mens i den sørlige delen er det oliven, citrus, ansjos og solmodne tomater som dominerer
  • Mest kjent fra det Italienske kjøkken er olivenolje, pastaretter, salami og mortadella, oster som mozarella, parmesan og gorgonzola, desserter som tiramisu og pannacotta samt naturligvis pizza som stammer fra Napoli.