strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap

Brunch

Helgetur til Helsinki? Her er de beste brunsjstedene

Helsinki er en jungel av god mat og drikke. Her får du listen over noen av byens aller beste brunsj- og lunsjsteder.

  • – Denne var veldig god. Perfekt dagen derpå. En artig variant av fries - i positiv forstand, sier norske Jørgen om skålen med pommes frites, toppet med sylteagurk.

  • En kompisgjeng fra Norge har lagt helgeturen til Helsinki.

  • Etter å ha testet ut det finske utelivet, er målsettingen nå å oppleve ekte finsk kjøkken. Vennene har tatt turen innom Krog Roba, legendarisk restaurant og brunsjsted i den finske hovedstaden.

  • Opprinnelig var det en politistasjon i disse lokalene. Restauranten holder hus i Lilla Roberts, et av hotellene til Strawberry, og disker opp med de lekreste lunsj- og brunsjretter, ifølge nordmennene.

  • – Dette er en av de bedre skagenrørene jeg har spist. Terningkast 7, legger kameraten Alexander til.

  • Skagenrøre eller -salat, er en nordisk klassiker med reker i en deilig, kremet dressing med masse dill. Tradisjonelt serveres den på ristet brød.

  • «Uten mat og drikke, duger helten ikke» er det et norsk ordtak som heter. Det samme ser ut til å gjelde i Helsinki, hvor lunsj- og brunsjkulturen står sterkt.

  • Overalt i den finske hovedstaden finner man utmerkede restauranter som tilbyr lunsj. Ofte bestiller man en hovedrett, og så følger en lekker salatbuffet med.

Her er våre brunsjfavoritter i Helsinki:

Krog Roba

Denne restauranten tilhører Lilla Roberts Hotel og befinner seg i lokalene til den tidligere politistasjonen. I disse dager er det mat fra det nordiske kjøkken som gjelder. Lunsj serveres hver dag fra 11:30, mens brunsj i helgene gjelder fra klokken 12:30.

Adresse: Pieni Roobertinkatu 3

Bo på Hotel Lilla Roberts.

2. Toscanini

I første etasje til Klaus K Hotel finner du en italiensk perle. Toscanini har 60 sitteplasser, samt en uteservering. Her får du autentisk italiensk mat og et omfattende vinkart med noe av det beste Italia har å by på.

Toscanini er spesielt kjent for sin skalldyrpasta, og ryktebørsen skal ha det til at restauranten har den beste tiramisuen i hele den finske hovedstaden.

Adresse: Bulevardi 2 - 4

Bo på Klaus K Hotel.

Brunch on a table at the restaurant Krob Roba in Helsinki.

3. Brasserie Kämp

Hotel Kämp er et av Helsinkis mest luksuriøse og ærverdige hoteller. I byggets første etasje finner du Brasserie Kämp med utsikt over den vakre og travle Esplanadparken.

Brasseriet byr på franske klassikere, men inspirert av finske råvarer. Hotellet åpnet dørene for første gang helt tilbake på 1880-tallet, og restauranten har et sterkt historisk sus over seg. Lunsjmeny serveres i helgene fra klokken 11:30, mens på hverdager er det en à la carte-meny som gjelder.

Adresse: Pohjoisesplanadi 29

Bo på Hotel Kämp.

4. St. George Bakery

I første etasje på Hotel St. George finner du det berømte bakeriet St. George Bakery. Her får du servert ferskt brød, salater og sandwicher.

Foruten den deilige kaffen, er det vel verdt å få smakt på de ferske bakevarene og kakene som lages på bakeriet. Om sommeren er uteplassen åpen, med nydelig utsikt over Gamle kirkeparken.

Adresse: Yrjönkatu 13

Bo på Hotel St. George.

Nyeste innlegg