Danskene er viden kjent for sine brød og bakverk, så her gir vi deg våre favorittbakere i den danske hovedstaden.

Conditoriet La Glace
Helt siden åpningen i 1870 har Conditoriet La Glace levert majestetiske kaker og bakverk

Når du er i København må du helt klart prøve ut noen av byens mange bakerier. Den danske matindustrien bugner av lidenskapelige mennesker, som lever for å skape matglede. Denne lille guiden hjelper deg å finne de aller beste bakerne i byen. Velbekomme!


1. Conditoriet La Glace


w+b-000013Foto: Conditori La Glace


Dette stedet er en god, gammel traver i konditorverdenen! Helt siden åpningen i 1870 har Conditoriet La Glace levert majestetiske kaker og bakverk. Søtsakene er basert på klassiske oppskrifter, og lagd for å gi utsøkte smaksopplevelser. Her finner du et bredt utvalgt av profesjonelt sammensatte godsaker, bakt med kjærlighet. Gå ikke glipp av dette stedet dersom du elsker mat med en historie. Konditoriet har samme beloggenhet nå som ved åpningen for 144 år siden.


– Finn Conditori La Glace i København


2.  Meyers Bageri


Dersom du elsker surdeigsbrød er dette stedet du alltid har drømt om. Hos Meyers Bageri er kunsten å skape det perfektet brødet en del av den daglige rutinen. Her brukes kun de aller beste ingrediensene, og de maler til og med sitt eget mel. De dype smakene som kommer fra den perfekte melblandingen er fantastiske. Om lukten av ferskt brød er det som får deg opp om morgenen, er dette virkelig rett sted å starte dagen.


– Finn Meyer’s Bakeries i København


3. Bertels Salon


Untitled-1-12Foto: Bertels Salon


Bertels Salon har flere år vunnet AOKs pris for byens beste kaker. Og hva kan vel være en bedre grunn til å besøket dette herlige stedet? Bakeriet er visstnok Københavns mest prominente ekspert på ostekaker, og har et stort utvalg av spennende smaker. Bertels Salon finnes på to steder i byen, så det burde ikke være vanskelig å ta turen innom minst én av dem. At de serverer fantastisk kaffe til kakene er selvfølgelig også et stort pluss!


– Finn Bertels Salon i København


4. Lagkagehuset


Vil du fråtse i godsakene som københavnerne foretrekker? Da er Lagkagehuset et trygt valg. Om seg selv sier de at de er den lokale baker – uansett hvor i landet de ligger. De tilpasser nemlig utvalget sitt etter hvor det enkelte bakeriet ligger, hva de lokale etterspør og hvilke tradisjoner de har i de forskjellige landsdelene.


Her finner du derfor brødene og kakene som Københavns lokalbefolkning liker aller best.


– Finn Lagkagehuset i København


5. Sankt Peders Bageri


I 1652 ble dette bakeriet etablert, noe som gjør det til Danmarks eldste bakeri. Den lange fartstiden er et tydelig bevis på at her er det noen som gjør noe riktig. Sankt Peders Bageri har til og med fått flere fortreffelighetsbevis av TripAdvisor på grunn av svært gode anmeldelser fra gjestene. Her kan du få deg en klassisk dansk “kanelsnegle” eller noe litt grovere om du trenger litt fiber i systemet før du beveger deg over til de søte sakene.


– Finn Sankt Peders Bageri i København.
Nå er du forhåpentligvis klar for en København-helg full av søtsaker. Hvilken blir din favoritt?