Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Clarion Collection® Hotel Borgen Örebro ,  Sverige

Se alle hotell i Örebro, Sverige

Clarion Collection® Hotel Borgen

Örebro,  Sverige

Clarion Collection Hotel Borgen er sentralt beliggende ved Svartån i Ørebro med slottet som nærmeste nabo. Rett utenfor døren finner du alt Ørebro har å by på. Fika og kveldsmat er inkludert - hver dag.

Clarion Collection® Hotel Borgen 0 5
Vurdering fra TripAdvisor  
Sustainability rating
7,4
av 10
Sustainability rating

Dette er vår egen bærekraftsvurdering som gir en indikasjon på hvordan hvert hotell presterer innen flere ulike bærekraftsområder. Vurderingen er basert på et snitt fra de siste 7 dagene.

7,4
av 10
Vurdering av Clarion Collection® Hotel Borgen

Vurderingen er basert på hvordan hotellet over tid presterer på sine mål for å minske klimapåvirkningen i innen områdene energi, vann, avfall, matavfall, kjemikalier, vasking av tekstiler og farlige utslipp.

Vurderingen er basert på hvordan hotellet over tid presterer på sine mål for å minske klimapåvirkningen i innen områdene energi, vann, avfall, matavfall, kjemikalier, vasking av tekstiler og farlige utslipp.

Utvalg av målene til Strawberry
Klimanøytralitet innen 2030

Målet vårt er å bli klimanøytrale i vår egen virksomhet innen 2030, og samtidig halvere utslippene i våre leverandørkjeder.

Mindre matsvinn innen 2030

Vi jobber hardt og aktivt for å redusere matsvinnet i vår virksomhet med 50 % innen 2030.

Med sin røde teglfasade, sine tårn og gotiske vinduer er Clarion Collection Hotel Borgen Örebros egne ridderborg. Byggningen ble oppført 1891 i en stil inspirert av middelalderen. Arkitektene var Fritz Ulrich og Eduard Hallquisth. Gjennom årene har huset vårt hjem for Örebros Sparebank, forfatteren Hjalmar Bergman, og Nerikes Allehanda som har hatt sin sentral redaksjon i bygningen fra 1934 til 2013.

Attraktiv beliggenhet – da som nå

På tross av at hotellet er nytt befinner det seg på klassisk grunn. Historisk grunn. Her ved Norra Strandgatan har det eksistert bebyggelse siden begynnelsen av 1700-tallet. Industrien ble lokket hit av nærheten og tilgangen til Svartåen strømmende vann som drev kverner, kraftverk, borrehus, tekstilfargerier, og garverier. 1730 ankom Anders Elg, Örebros første tekstilfargeri, på nettopp den plassen der Clarion Collection Hotel Borgen i dag tårner over. Selv om denne delen av Örebro kom seg unna den store bybrannen i 1845 gikk tekstilfargeriene mot sin slutt. Istedenfor etablerte byen fremste garveri seg, Wallgrenska garveriet, som ble drevet fremgangsrikt av Olof Wallgren. 

Den nye banken

Etter garveriets storhetstid, frem til 1889, begynte en ny tid for den populære tomten. Når den gamle bygningen ble revet var adressen av stor interesse for Örebros Sparebank som vokste ut av sine lokaler i Rådhuset ved Stortorget. Banksjefen Claes Bergman besøkte både Göteborg, Lund, Malmö og Ystad for å inspireres av ulike bankpalass. Sparebanken kjøpte den gamle garveritomten og Stockholms arkitektene Fritz Ulrich og Eduard Hallquisth fikk oppdraget å tegne bankens nye hus. Utover banklokaler skulle bygningen også inneholde leiligheter og telegrafkontor.

En nordeuropeisk ridderborg

Den 1. september 1892 stod endelig det nye sparebankhuset klart for innflytning. Med det røde teglet fra skånske Börringe og takskifer fra nærliggende Grythyttanm må det ha vært et imponerende og majestetisk syn for örebroerene. De gotiske, spissbuede vinduene fikk bygningen til å se ut som en nordeuropeisk ridderborg. Slik som skikken er muret man inn en boks med informasjon om bankens navn, bygningsår, kongens navn og regjeringsår, navn på bankens grunnleggerene, styremedlemmer, ledere, arkitekter, byggmestre, samt dagens avis og kobber- og sølvmynter.

Forfatterens observasjoner

Den røde teglsteinsborgen er også en plass i Sveriges litteraturhistorie. Hjalmar, bankdirektør Claes Bergmans eneste sønn, satt ofte og betraktet byen og forbipasserende mennesker fra salongvinduet i familiens hjem i tredje etasje. Alt han så og opplevde la senere grunnen til at han ble en av Sveriges best likte forfattere. Det var her hans forfatterkarriere begynte med ungdomsverket Solivro, men fra her kom også inspirasjonen til hans mest leste bok Markurells i Wadköping, der Wadköping er en fiktiv by med Örebro som forbilde. 

Historiske fotografier

De historiske fotografiene av Borgen kommer fra Örebros byarkiv og er tatt mellom 1890 og 1938.

Foto 1: Axel Barr, 1890
Foto 2: Bernhard Hakelier, 1892-95
Foto 3: Sam Lindskog, 1900
Foto 4: Axel Barr, 1903
Foto 5: Sam Lindskog, 1903
Foto 6: Ukjent fotograf, 1920
Foto 7: Ukjent fotograf, 1928
Foto 8: Sam Lindskog, 1938

Få opptil 25 % rabatt!

Nei takk!

Vennligst prøv igjen

Få opptil 25 % rabatt!
Takk for at du meldte deg på!

Du vil snart motta en email med gode tilbud

3.2.13.011 25
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkode

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.