Vi sendte den norske moteredaktøren og reiseløven Vanessa Rudjord til Svenske Malmö. En bortglemt storby som er vel verdt et besøk. Her er Vanessa sin store guide til Sveriges tredje største by – fylt med prisbelønte restauranter, gleder og opplevelser. Bli med på 24 timer i Malmö!

Hotellfrokost i sengen, hele Malmö ved dine føtter & sykkelutflukt

Vanessa skuer over Malmö fra hotellrommet på Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Malmö från ovan.

Hotellrom på Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Pass på å låne eller leie en sykkel når du er i Malmö. Landskapet er flatt og det er tilrettelagt og enkelt å ta seg rundt på sykkel her.

Vanessa våkner opp på Clarion Hotel og Congress Malmö Live, midt i byen. Hotellfrokost i sengen er først aktivitet i planen for dagen. Hotellet er bygget som en skyskraper, og takket være det får du en utrolig panoramautsikt over både hele Malmö by så vel som Öresund uansett hvor du er i hotellet. På hotellet får vi lånt en sykkel og begir oss på utflukt. Sykkelen er Malmöiternes favoritt-fremkomstmiddel og den letteste måten å oppleve byen på.

Morgenbad på Ribersborg Kallbadhus

Kallbadhuset ligger på en pir på Ribersborg strand, som er en av Sveriges fineste strender. Den ligger idyllisk til, i praktisk gang- eller sykkelavstand fra Malmö sentrum.

Å bade i kallbadhus er en svensk og særlig skånsk tradisjon. Du begir deg fra badehuset rett ut i det åpne havet, hele året rundt, helst uten badetøy. Deretter nyter du en badstu og en god kaffe eller matbit på kallbadhusets café.

Besøk på Malmö Saluhall

Malmö Saluhall finner du mat fra alle verdens kanter. Fra bakverk og delikatesser, kaffe og salater til blomster og det beste fra havet. Saluhallen er designet av den velkjente svenske arkitekten Gert Wingårdh i et originalt lagerbygg fra 1800-tallet. Malmö saluhall ligger bare 200 meter fra Clarion Hotel & Congress Malmö Live.

Økologisk løsvekt på Gram, “fika” på Söderberg och Sara St: Knut og Solde kaffebar

Söderberg och Sara St:Knut: Herlig bakeri med kjempegod kaffe.Ligger på St: Knuts torg, en av Malmö sine mest populære adresser. PS! Sjokoladecookien som ble servert her var det beste Vanessa noen gang hadde smakt.

Solde Kaffebar: Kaffebar med eget brenneri. Et av Malmös mest klassiske kaffebarer. Her tar de kaffe på alvor, og utover nydelige bønner finnes det og et utvalg av gode bakverk å kose seg med. En Fun fact er og at Solde sine kaffebønner leveres til samtlige av Malmö sine mange caféer.

Gram ved St: Knuts torg finnes det er flott utvalg av alt du måtte ønske deg av økologiske råvarer. Helt emballasjefritt og i løsvekt for å matche den miljøbevisste kulturen til Malmö.

Heng i Folkets Park og på Möllevångstorget

Vanessa Rudjord cykel StrawberryMalmö Folkets park er den eldste folkeparken i verden og en av Sveriges mest besøkte plasser. I over 125 år har den vært åpen for det svenske folk.

Möllevångstorget (Möllan) og Folkets Park ligger i samme bydel som naboer. “Möllan” er en oase av et torg for deg som elsker god mat. Her finner du restauranter og caféer med mat fra alle verdens hjørner. Möllan er og en av Malmös mest fargerike plasser, takket være torghandlerne som selger fersk frukt og grønnsaker hver eneste dag. Det er nettopp denne kontinentale følelsen som gjør malmö til en så imøtekommende og spennende by.

Folkets park ligger en kort spassertur fra Möllan og er vel verdt et besøk. Utover å være en flott park finnes det og en mengde aktiviteter man kan gjøre her: Konserter, salsatimer, plaskedamm, eventyrgolf, isbar og restaurant. Entréen til Folkets park er gratis.

Lunsj på Saltimporten Canteen

Neste overalt i Malmö skimter man Turning Torso, inkludert utenfor Saltimporten Canteen.

Saltimporten Canteen har et eneste mål: Å tilby verdens beste lunsj. Og det har de lykkes med. Hver dag stiller Malmöitene seg i kø for dagens lunsj. Her er valgmulighetene begrenset, rettere sagt ikke eksisterende: En eneste rett tilbys (men ny hver dag), samt et vegetarisk alternativ. Like sparsommelig er det med desserten, men alltid like godt med en fancy softis og en god kopp kaffe om man er sugen på noe søtt etter maten.

Unik kunst på det Moderne Museet

Et av Europas ledende museer for moderne kunst, og et unik samarbeid mellom Malmö, Region Skåne og regjeringen. Den uike bygningen er et tidligere elverk som ble gjort om til museeum og nå symboliserer de mange kontrastene som er så typisk for Malmö.

Vintageshopping

I Malmö finner du alt fra eksklusive merkevarebutikker til små boutiques med lokalt design  og unike vintagebutikker. Liebling er en butikk med et utvalg av klær, sko og accessoirer. Butikkens fokus er nærprodusert og bærekraftig slow fashion.

Drink i skybar før middag

Storslåtte Clarion Hotel & Congress Malmö Live.

Skybaren byr på gode drinker og en fantastisk utsikt.

Resepsjonen på Clarion Hotel & Congress Malmö Live.

Skybaren på Clarion Hotel & Congress Malmö live sin 25. Etasje tilbyr gode drinker samt en helt fantastisk utsikt over Malmö og Øresund.

Middag på Populære Bastard

Vanessa sitt favorittsted i Malmö! Bastard er en gastrobar med rustikk vibe i sjarmerende lokaler. Matern er smakfull, servicen uformell og vennlig, og som ekstra bonus har Bastard en herlig bakgård som er åpen hele sommerhalvåret.

Fransk følelse på Boulebar

Boulebar Drottningtorget er et lite stykke Sørfrankrike midt i Sydsverige. Denne er en del av en kjede med 6 Boulebarer i Sverige og Dannmark, og vi tør å påstå at denne i sentrale Malmö er den aller fineste. Her kan man nyte en god drink (inkludert Pastis såklart!), digg bistromat og tradisjonelle boulebaner både inne- eller utendørs i deres franske park.


Nysgjerrig på hvem Vanessa er?

Vill du vite mer om Vanessa Rudjord? Les vårt eksklusive intervju med henne her!

Besøk Vanessa Rudjords blogg.


4 fakta om Malmö som du kan briljere med

Les vår artikkel der vi har samlet alt du trenger å vite om Malmö.


Lenkar och adresser till plassene vi besøkte i Malmö

Hotell

Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Adresse: Dag Hammarskjölds torg 2

Les mer om Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Restauranter og caféer

Malmö Saluhall

Adresse: Gibraltargatan 6

Les mer om Malmö Saluhall her

Gram

Adresse: Mäster Danielsgatan 3

Les mer om Gram her

Söderberg & Sara St: Knut

Adresse: Mäster Danielsgatan 3

Les mer om Söderberg & Sara her

Solde Kaffebar

Adresse: Regementsgatan 2

Les mer om Solde Kaffebar her

Saltimporten Canteen

Adresse: Hullkajen, Grimsbygatan 24

Les mer om Saltimporten Canteen

Bastard

Adresse: Mäster Johansgatan 11

Les mer om Bastard

Boule Bar Drottningtorget

Adresse: Drottningtorget 8

Läs mer om Boulebar

Skybar på Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Adresse: etasje 25 på  Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 2

Les mer om Skybaren her

Butikker

Liebling

Adresse: Davidshallstorg 8

Les mer om Liebling och besøk deres nettbutikk her

Sevärdheter/Upplevelser

Ribersborg Kallbadhus

Adresse: Limhamnsvägen, Brygga 1

Les mer om Ribersborg Kallbadhus her

Folkets Park

Adresse: Falsterbogatan 9

Les mer om Folkets Park

Möllevångstorget

Adresse: Möllevångstorget /Bersgaten

Les mer om Möllevångstorget

Moderna Museet

Adresse: Ola Billgrens plats 2-4

Les mer om Moderna Museet


Av: Eva Lindewall, Linnea Amedé & Elisabeth Nyström Holst