Medlemskap
Swimming spot in Copenhagen city.

Guide over spa og bad i København: – En helt fantastisk badeby

Danmark er viden kjent for sine lange sandstrender, men visste du at København er kåret til verdens beste badeby? Byen har sandstrand, spa og kule, offentlige bad. Her finner du de diggeste stedene. Foto: Astrid Maria Rasmussen, Visit Copenhagen

 • Nyhetskanalen CNN har kåret København i Danmark til den aller beste byen i verden for svømming.

 • Danskenes hovedstad slår faktisk velkjente kystbyer som Lisboa og Rio de Janeiro.

 • Og det er spesielt Amager Strandpark som utmerker seg – sandstranden som ligger bare en fem kilometers sykkeltur fra sentrum.

 • – Danmark, med sine sandstrender, er jo et sommerparadis for mange turister. Men det er kanskje ikke så mange som forbinder hovedstaden med bading. Men København er en helt fantastisk badeby.

 • – Den er omringet av vann og kanaler, og byen har mange veldig fine havnebad og strender nær København, sier Thea Damli i VisitDenmark til Strawberry.

 • Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Her er topp åtte badesteder i og rundt København

1. Amager Strandpark


Adresse: Amager Strand Promenaden 1


Bare fem kilometer fra sentrum ligger Københavns største sandstrand. Å leie seg en sykkel og sykle ut til Amager Strandpark er ren idyll i seg selv.


Sjekk med hotellet du bor på om de har sykler, for eksempel kan gjester på Villa Copenhagen, leie en grønn liten Villa Bike for 150 DKK dagen.


På Amager Strandpark er det laget en stor, kunstig øy utenfor den gamle kystlinjen, så det er blitt en lagune. På sommeren er det mulighet for vannaktiviteter som windsurfing og kajakkpadling, og du finner også kafé her.


2. Villa Copenhagen


Adresse: Centralpostbygningen, Tietgensgade 35-39


Et av hovedstadens nyere og mer eksklusive hotell, er sentrale Villa Copenhagen. Selv om hotellet ligger i Københavns gamle posthus fra 1912, finner du mye luksus i bygget. Og på taket kanskje det beste: Et 25 meter langt svømmebasseng som er bærekraftig oppvarmet til mellom 28 og 30 grader. Her er det også sauna, solsenger og terrassebar. En av byens nye hotspots.

3. AIRE Copenhagen


Adresse: Ny Carlsberg Vej 101


Dette badet ligger i det historiske og verneverdige Carlsberg-bryggeriet fra 1881. Her senker du skuldrene i en slags underjordisk, mørk hule, opplyst av stearinlys og omgivelser inspirert av greske og romerske tradisjoner. Spaet har åtte termiske bad, altså varme kilder, i tillegg til at du kan booke ulike behandlinger. AIRE finnes også i storbyer som New York, Barcelona og London.


Du kan booke via Villa Copenhagen, som anbefaler å avslutte opplevelsen med 30 minutter massasje, et glass bobler og sjokolade.


4. Kastrup Søbad


Adresse: Amager Strandvej 301


Offentlig bad som har inspirerende arkitektur og er kjent som «Sneglen». Kastrup Søbad er laget slik at en brygge stekker seg fra land og ut til en sirkulær innhegning som hever seg gradvis - og ender i en fem meter lang stupeplattform. Om natten lyser det fra spotlights i tredekket, og dette skaper en vakker lyseffekt i badet. Kastrup Søbad er gratis, har omkledningsrom og dusj.


5. La banchina


Adresse: Refshalevej 141


Dette stedet er beviset på hvor coole danskene er. Her finner du restaurant, vinbar og badstue i ett. På La Banchina kan du spise alle dagens måltider, og fokuset er grønnsaker og det havet kan gi, og naturviner. Og du kan hoppe i vannet fra brygga utenfor, eller booke sauna.


6. CopenHot


Adresse: Nordhavnen


CopenHot kan du booke sauna eller boblebad med plass til åtte personer. Her kan dere dele et glass bobler og nye havustikten. Dette populære stedet lå tidligere i Refshalevej, men har nylig flyttet til Nordhavnen.


7. Islands Brygge


Adresse: Islands Brygge 14


Et friluftsbad midt i København, som passer like godt for barnefamilier som vennegjengen. Et eldorado om sommeren, som de siste årene er blitt et hipt møtested for både lokalbefolkning og turister. Islands Brygge består av badebrygge med basseng i midten, gresslette, og spisesteder i nærheten. Check på verdens beste sommerdag!

 • 8. Ni’mat Spa

  Adresse: Ellehammersvej 20

 • Ofte forbinder vi hotellene på flyplassen som et stopp kun for søvn. Men hva med å avslutte weekenden i København med enda mer bad og velvære?

 • På Clarion Hotel® Copenhagen Airport er det nemlig verdt å sette av tid.

 • Hotellet har samarbeid med Ni’mat Spa, som har saltvannsbasseng, aromabadstue og seks behandlingsrom.

 • Mulig du ikke kommer deg hjem? Namasté!

Nyeste innlegg