Verdenskjente turstier, spektakulære utsikter, fantastisk matkultur og heftige naturopplevelser. Alpene er ikke bare alpint, puddersnø og afterski. Vi lister de beste turreisene i Alpene! Blir det kanskje Østerrike eller Italia i sommer?

Hikers in Val Gardena
Vandre i Val Gardenas storslåtte natur.

Østerrike


Bad Gastein – et av Østerrikes vakreste reisemål


Bad Gastein - summer, viewBad Gastein byr på sann alpeidyll.


Bare 1 time og 22 minutter fra Salzburg finner du det populære kurstedet Bad Gastein. Gasteinerdalen tilhører nasjonalparken Hohe Tauern, som byr på hele 600 km med turstier. Med andre ord finnes det garantert noe for enhver her – uansett om du er på jakt etter enklere fotturer eller tekniske toppturer.


Skulle du bli lei av imponerende utsikter, gåstaver og kyr som beiter, så ligger både Salzburg og Venezia nært nok for en dagstur!


Italia


Cervinia – sommerparadis med utsikt over Matterhorn


Cervinia - View of Matterhorn and lakeNaturen og utsiktspunktene i Cervinia er slående – et must for den aktive reiseentusiast.


I Aostadalen på 2050 m.o.h. ligger godt besøkte Cervinia – et populært reisemål for både alpintentusiaster og de som vil gå tur, rafte eller spille golf. Området rundt Cervinia og Matterhorn er også kjent for sykling. Hit kommer sykkelentusiaster fra hele verden for å oppleve de fantastiske sykkelrutene.


For deg som er golfinteressert finner du Italias høyest beliggende 18-hullsbane rett utenfor Cervinia. Her finnes det også mer enn 200 km med turstier for både nybegynnere og proffer. Turstiene inviterer til spektakulær natur og tar deg forbi blikkstille alpeinnsjøer.


Hvis du ikke kan vente til vinteren, kan du ta på deg skistøvlene og ta en tur på Plateau Rosas isbre.


Val Gardena – solfylt eventyrverden


Val Gardena - moutain view, summerDe unike fjellene i Val Gardena ser enten grå ut eller lyser i oransje, avhengig av hvor på himmelen solen står.


Val Gardena er oppført på Unesco World Nature Heritage-listen takket være de unike fjellene. Bergformasjonene er formet av fossile korallrev og alger som vokste for 250 millioner år siden på bunnen av havet Tethys. Val Gardena har mer enn 300 soldager per år – perfekt for den som vil ut og gå i løpet av ferien. Her finnes mange alpebyer som er vel verdt et besøk – Selva di Valgardena er en av dem.


I tillegg til vandring og de fantastiske alpebyene, finnes det også vinsmaking, fjellklatring, fallskjermhopping, hesteridning og eventyrpark med «tursti» blant tretoppene og zip-line – i Val Gardena er det ikke mulig å kjede seg.
Reis til Alpene og tjen bonuspoeng samtidig


Medlem i Strawberry? Da tjener du 1 bonuspoeng per krone du legger igjen når du er på eventyr. Med bonuspoengene kan du kjøpe bonusnetter på hotell, leie biler fra Hertz og mye mer!


Ikke medlem i Strawberry enda?


Bli med i klubben som gir deg unike fordeler og tilbud – både på hotell og fra samarbeidspartnere. Medlemskapet er gratis. Les mer om Strawberry og bli medlem her.