Langs den vakre Helgelandskysten ligger Sandnessjøen og lokker med fantastisk natur, god mat og masse historie. Få tips til aktiviteter

Båt på vann
Hver fredag kommer rekebåten inn til kaia og frister med ferske reker.

Uberørt natur

Det er lett å bli betatt av naturen rundt Sandnessjøen. Utenfor ligger skjærgården, full av små og store øyer, kritthvite sandstrender og krystallklart vann. Lei en kajakk og nyt skjærgården i flukt med vannet, eller ta med familie og venner med på en fartsfylt tur med RIB.

Du kommer ikke utenom De syv søstre når du er i Sandnessjøen. De syv toppene er på rundt 1000 meter over havet, og lokker med spektakulære turer og fantastisk utsikt. Det er merket rute til hver topp, og turistkontoret har kart med oversikt over stiene.

Nord-norsk øyhopping

Sandnessjøen kalles ”Porten til Helgeland”, og er knutepunkt for kommunikasjon langs Helgelandskysten. Hurtigruta stopper her to ganger daglig, og ferge- og båttransport frakter deg til øyene rundt. Turistkontoret selger billetter til øyhopping, og fra kaia kan du ta turen til Lovund, Dønna og Træna, blant annet.

Petter Dass-quiz

På torget står Petter Dass og ønsker velkommen. Den sagnomsuste presten som det sies hadde direktelinje til både gode og mørke makter står og skuer utover havet.

For å lære mer om Petter Dass og hans eventyrlige liv anbefaler vi turen ut til Petter Dass-museet på Alstahaug. Her finner man også Alstahaug Kirke, hvor han hadde sitt virke. Om sommeren er det daglige omvisninger i kirken som stammer tilbake fra 1200-tallet, og på museet kan man lære om livet langs Helgelandskysten på 1600-tallet og utfordre familie og venner til Petter Dass-quiz.

Gode matopplevelser

Sandnessjøen har mange gode matopplevelser som setter prikken over i-en på oppholdet. Hver fredag kommer rekebåten inn til kaia og frister med ferske reker.

Bestill bord på Scandinavie Mat og Vinhus – et populært spisested hvor alt ligger til rette for en hyggelig kveld.
Og et lite tips – fiskekakene på Sandnessjøen Fiskeforretning er fantastisk gode.