Medlemskap

Liseberg

– Oi, der er den. I år skal jeg gjøre det!

Charlie (10) kikker opp på Helix. En av de tøffeste av dem alle. Berg-og-dal-banen som går i 100 kilometer i timen, suser forbi familien. – Tør du å bli med, pappa? Vi guider deg gjennom Göteborgs kuleste sted for hele familien.

 • Familien på fire slipper inn på Liseberg sammen med et folkehav av forventningsfulle svensker, nordmenn og turister.

 • Dette er nemlig dagen da fornøyelsesparken åpner for sesongen.

 • Utenfor er ansikter blitt smurt inn med solkrem, folk har hentet ut forhåndsbestilte billetter, og klappet og plystret høylytt idet portene går opp. Det er ikke noe sikrere vårtegn i Göteborg enn når Liseberg åpner portene.

 • – Se, se, roper Ingrid (5) og peker mot Liseberg-kaninene.

 • Det klemmes og tas bilder.

Her bor du når du besøker Liseberg

Charlie kikker igjen opp mot Helix. Spent. Utålmodig. Usikker.


Men først må det legges en plan, for parken er stor, det er nyheter, virtuelle køer og mange restauranter. Man rekker ikke over alt. Så det er lurt å vite hva man vil.


Strawberry – og familien, Guro (40), Kalle (37), Charlie (10) og Ingrid (5), guider deg gjennom en vellykket dag på Liseberg.


Bo sentralt og familievennlig


Familien fra Oslo har valgt å bo på Clarion Collection® Hotel Odin. Hotellet ligger sentralt i Göteborg, har familierom med dobbeltseng, sovesofa og kjøkken. Dette er i tillegg en del av Clarion Collection®, så både frokost, fika og kveldsmat er inkludert i prisen. Hotellet får et pluss i boka for parkering tilknyttet hotellet og en deilig takterrasse med sol, ifølge den norske familien.


Barnas favoritthotell i byen er likevel Clarion Hotel® Post. Mest fordi hotellet har svømmebasseng på taket, og Charlie og Ingrid mener at desserten på hotellets restaurant Norda er «den aller beste i verden». Kanskje det sjekkes inn der neste gang? Men nå, tilbake til fart og spenning ...


Last ned appen


Kalle har allerede lastet ned appen til Liseberg. Her får du oversikt over stedet i et digitalt


kart, fysiske køtider for alle attraksjoner, eller du kan til og med stille deg i virtuell kø. Det betyr at du kan fylle inn antall personer og oppmøtetid, og du blir varslet når det nærmer seg din tur for å kjøre ønsket karusell. Helt fantastisk for storfamilien med utålmodige barn som vil rekke over mest mulig.


– Genial og enkel oversikt. Veldig velfungerende app, sier pappa Kalle.

 • Gjør noe alle vil

  Det skiller fem år mellom barna Charlie og Ingrid, så da er det veldig brukervennlig at Liseberg er delt opp i soner tilpasset alder.

 • Familien starter derfor besøket i Kaninlandet, og skal senere flytte seg videre til heftigere utfordringer for den eldste.

 • – Tør du den, da? lurer Charlie, og peker på Kaninlandets skumleste berg-og-dal-bane, Rabalder.

 • – Ja, hvorfor ikke? svarer femåringen.

 • Familien stiller seg i kø, og kaprer de fire første vognene. Det skal vise seg å være en feilvurdering av mor. For denne berg-og-dal-banen dropper rett utfor fra start...

– Maaammmaaaa! Neeeei, hyler Ingrid

– Nei, nei, nei, nei, gråter hun.


Dessverre, det er lite annet å gjøre enn å holde ut. I to lange runder …


Pappa hopper ut av vognen og løfter ut 5-åringen – som hikster av skrekkblandet fryd. Mest skrekk. Men tårene tørkes raskt og øynene rettes mot storesøster:


– Jeg var kjemperedd i starten, så hylte jeg «wiiii», fordi det var så gøy, altså. Jeg var ikke redd, insisterer Ingrid og smiler.


Likevel, videre testes de mildere karusellene som Kaffekoppen og lekeplassen Busshållplatsen den neste timen. I tillegg kjøpes store porsjoner sukkerspinn. Barna ler når sukkeret klistrer seg i håret, og blir imponert over hvor kjapt klumpene smelter på tunga. Den gigantiske rosa ballen er borte på få minutter. Tilbake sitter vi med klissete, små fingre og ny energi.

Roller coaster at Liseberg in Gothenburg.

Husk å spise

Liseberg er full av restauranter, med stor variasjon. Du kan velge mellom alt fra italienske Al Parco, 1923, hvor du kan spise klassiske retter som cæsarsalat, råbiff eller grillfat (og egen barnemeny), eller kjappere valg som Max burger eller Korvhallen. Mamma Guro valgte Tyrolen Biergarten, som der og da var det beste valget for uteservering og sol. Dagens middag på familien ble derfor en rask pølse med pommes frites, servert i lederhosen.


Sjekk ut nyheter


Ifølge Liseberg selv, er de skumleste attraksjonene Valkyria, Helix, Loke, Balder og den klassiske Lisebergbanen.


Her kan du lese saken: Liseberg-attraksjonene du ikke tør prøve


Disse får deg til å hyle og le år etter år, men du bør ikke gå glipp av nyheter. I 2023 er det Luna som er siste skrik. Dette er en såkalt boomerang-berg-og-dal-bane, der du først kjører framover og så bakover, i en høyde på 33,5 meter over bakken. Den kjører i 68 kilometer i timen. Og hvor finner du den? Sjekk i appen, selvsagt!

 • Utfordre deg selv (litt)

  – Pappa sklei så hodet hans hang, sier Charlie, samtidig som hun kommer løpende:

 • – Jeg var kjemperedd i starten, det gikk rett ned. Så da skreik jeg, men så var det bare gøy!

 • 10-åringen har akkurat tatt Lisebergbanen og ler mens hun forteller. Men planen var egentlig å avslutte med Helix – loopen vi så ved inngangen.

 • – Vi gikk inn i køen, mamma, men så ble jeg kjemperedd. Jeg angret.

 • – Det gjør ikke noe, sier Kalle.

 • Charlie tenker seg om og svarer stolt: – Nei, jeg vet det, jeg tok jo Lisebergbanen!

Nyeste innlegg